Отстраниха прокурора по "Барселонагейт" за нарушения

Разследването ще се поеме от екип прокурори
26 юли 2023 12:14, Стела Стоянова
13
Отстраниха прокурора по "Барселонагейт" за нарушения
Снимка БГНЕС

Прокурорът по делото "Барселонагейт" е отстранен заради нарушения.

Разследването на досъдебното производство ще се поеме от екип от прокурори, съобщава БГНЕС.

С постановления на петима прокурори от Апелативна прокуратура - София (АП - София) прокурорите от Софийска градска прокуратура И.П. и С.Х. са отведени от наблюдаваните от тях досъдебни производства.

Постановленията са във връзка с образувани дисциплинарни производства спрямо същите за допуснати сериозни нарушения в срочността и ритмичността по водени от тях досъдебни производства. По делата са установени нарушения по чл. 307, ал. 3, т. 2 от Закона за съдебната власт – действие или бездействие, довело до забавяне на досъдебните производства.

Още по темата

На административния ръководител на Софийска градска прокуратура е указано да се определят нови екипи от прокурори на принципа на случайния подбор. След запознаване със събраните до момента доказателства те следва да изготвят следствено-календарен план за предстоящите процесуално-следствени действия по всяко едно от делата с оглед срочното им приключване.

Във връзка с установените нарушения в срочността и ритмичността на извършените процесуално-следствени действия предстои новоизбраните наблюдаващи прокурори да извършат преценка относно наличие на основания за отвод на разследващите органи по всяко едно от делата, пише в съобщение на прокуратурата.

Припомняме, Бойко Борисов вече се отказа имунитета си по делото за пране на пари, по-известно като "Барселонагейт".

Преди няколко дни и проверка на и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов също откри нарушениея по някои дела "на трупчета", сред които "Барселонагейт". След това срещу прокурор Стефан Христов бе образувано дисциплинарно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Валери преди 9 месеца
Уволнение, не отстраняване
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сигурно си е свършил работата, но пионката Сарафов, разчиства лай**та в който са затънали Борисов и Пеевски.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Назначаваш си гл прокурор,той шикалкави по важни дела разбунили обществаното настроение,накрая гейтовите влизат в чекмеджето и който пил, пил,който е.ал е.ал,сметката ще я плаща бай Марин и неговите приятели.Няма такава държава с толкова *** народ,каквито сме ние на Балканите,в Европа и зад континента.Дори Господ няма да се заеме с дереджето ни.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докога ще го точат това дело?Не е ли ясно на всички за какво става въпрос?
6
1
 
12
 
! Отговори
52847 преди 9 месеца
Едва ли някой не е наясно че Тиквата е престъпник ,но Гешефтаря го вардеше.Тези двамцата прокурори са си обикновени бушони на Гешефтатурата/Цацаратурата.И Боку Тиквата си се хилеше безнаказано.За миналото на разбойника от сик ,за затвора в Чехия ,за смъртта на Чакъра ,на Мишо Бирата и Ваньо Танов-НИЩИЦКО.Барселонагейт е най-малкото престъпление на Боку.
5
1
 
13
 
! Отговори
даа преди 9 месеца
Поредното и вече ежедневно доказателство, че съдебната ни система е най-покварената институция. Потънала е в корупция и шуробаджанащина, както Бойко обича. Постоянно показва, че равенство пред закона няма. Срам и позор. Тези са като депутатите - за тях думи като чест, достойнство, справедливост, морал са само празни думи и не им знаят значението.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Почнаха с изпирането на Боцко.
3
8
 
3
 
! Отговори
Как бе, преди 9 месеца
...докараха една тунингована оборотна чак от Дубай, която била знаела ..."достатъчно"! Щом стигнаха дотам, да му се молят за ДНК- проба,за да търсят евентуален "мотив", можем да се сетим и за останалите "доказателства"! Странно, че Гешев се засили по този "гейт", чак като му пуснаха димката!
2
0
 
6
 
! Отговори
Антонч Ехов преди 9 месеца
Борислав Боби Сарафов да отнеме служебно 10 точки на ФК Барселона преди да е почнал шампионатът, че всичко що е Барселона е съмнително.
1
0
 
17
 
! Отговори
Беко преди 9 месеца
Пералнята я пуснаха на максимални обороти... сега набързо ще се симулира това онова като дейност и Бойко е чист като сълза...