Мечтан финал в Мелбърн! Джокович срещу Надал

Световният №1 в тениса не даде шанс на Люка Пуй
25 яну 2019 13:52, Веселин Коларов
34
Мечтан финал в Мелбърн! Джокович срещу Надал
Снимка: Reuters

Световният №1 Новак Джокович се класира на финала на Australian Open, след като разгроми французина Люка Пуй (№28). Сръбската звезда се наложи с категоричното 6:0, 6:2, 6:2 за едва час и 25 минути. 

В спор за трофея Ноле ще срещне Рафаел Надал, който се класира по безапелационен начин за решаващия мач без загубен сет. Това ще бъде едва втори финал между двамата в Мелбърн. Единственият досега случай е от 2012 г., когато сърбинът печели с 5:7, 6:4, 6:2, 6:7(7), 7:5.
 
При успех Джокович ще изпревари Роджър Федерер и австралийската легенда Рой Емерсън (преди Оупеън ерата) по титли. В момента тримата са печелили турнира 6 пъти, докато Надал 1 път. Това се случва през 2009 г. след 7:5, 3:6, 7:6(7), 3:6, 6:2 над Федерер.
 
Иначе Ноле води в преките двубои с Матадора: 27 срещу 25 успеха, а за последно играха миналата година в 1/2-финал от "Уимбълдън" и Новак спечели драматично с  6:4, 3:6, 7:6(9), 3:6, 10:8 след 5 часа и 14 минути игра. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
Олле Оле за Ноле преди 5 години
Верно е . Надал е несамо една педя след Ноле а цели три сета.След мача, Надал неподаде ръка на главния съдя. Голям кеф да показван невръстенишките му заходи къ подаване или поемане на сервис. Затрътка крачка в стил Шаренатковата Мара и с лявото рамо мине перпендикулярно през надписа Мелбърн като престъпва с крачета като пубертетка връж буквите OUR - HIE(?) тоя за монарх ли се счита(?)Еди път не поздрави Ноле за перфектно изиграна топка. Има защо. Цял мач щеше да поздравява.
33
1
 
0
 
! Отговори
а данъците? преди 5 години
Така съжалявам че Гигор неможа да се класира едновременно на финала от двата полуфинала, за да види света как може, трябва и е задължителни да играеш срещу себе си когато си едновременно победител и в двата полуфинала.Престаам си как Дриши чукне сервисче и бега през плота да върне топката там където го няма, Ох Божкеле, светът изпусна тази върховна игра на Сам в къщи , Сам на корта и Обратно на селоДришо е кръстен Григор на дедо си Горан и за тва си плаща данъците в Монако
32
5
 
4
 
! Отговори
Еркич преди 5 години
Тези двамата са ми най симпатични и се радвам на такъв финал! Все пак съм балканец и славянофил!
31
2
 
5
 
! Отговори
Григор Димитров преди 5 години
как не ми се падна някой от тия да му покажа как се играе тенис, все ги разминават с мене да не ядат бой!
30
6
 
4
 
! Отговори
Grisho e SLAAAAB преди 5 години
Обаче да не забравяме колко е слаб Гришо и какъв позор е!
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
28-миТо е ясно, че в професионалния спорт и особено да си на първите места без допинг няма как да вирееш там. Въпросът е кой е най- добрият сред назобените. А слабата им форма по едно време на двамата си го обяснявам в това, че всеки е имал спадове в кариерата в силните си години...даже и Федерер. Но това не значи че се е зобил като животно като Надал.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надал И Джокович по едно време бяха в трагична форма защото спряха зоб-а. Сега като се изчистиха и започнаха пак да зобят и гледайте к'во правят.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли кое е жалкото? Че тия тримата на по 24-28 години бяха в разцвета на силите си и мачкаха наред. Сега са на по 32-33 години и младите са далеееч зад тях, и вместо те вече да са уморени и да им бяга тайминга срещу младите таланти- те ги пребиват на такива години от бой. Да не говоря за дядо Родж дето е на 37 години и става шампион от ГШ. Е наистина са от друга планета тримата.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надал е в зловеща форма, Новак и той не лъже, но като им гледах мачовете, Надал в момента е една идея пред Новак. Дано стане епична битка отново между тия двамата гладиатори...най-големите за всички времена заедно с Дядо Роджър. Светата троица е на светлинни години от другите!
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12 РазбирачКакво мачка Джоко Надал на твърдо? Я си спомни най-великият мач в историята на тениса, който беше именно между двамата и именно на този турнир през 2012-та на финала. Тогава играха в зловещо темпо цели 6 часа, а Надал в 5-я сет даже го проби и му водеше с 4-2 гейма, но Новак се отърва. Това ако е мачкане. А накрая на мача на церемонията им дадоха по едно столче до мрежата защото и двамата не можеха да си стоят на краката и се подпираха на мрежата. Едва ли ще видим вече такъв мач.
24
5
 
6
 
! Отговори
Живоин Мишич преди 5 години
Живела Сърбия!!!
23
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джоко няма шанс срещу Надал.Мач в трисета за час и половина макс.Франсето днес както обясняваше преди мача че не му пука така се беше спекълче като нищо можеше да си забрави ракетите в съблекалнята.Въпреки всички неадекватни твърдения че Джоко играел страхотно което е пълна глупост ви казвам че на финала ще го бият като начинаещ.
22
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще победи зависи от качеството и количеството на допинга, който взима. Наивниците се прехласват тях.
21
7
 
7
 
! Отговори
ОК, РАФА преди 5 години
ДАВАЙ, РАФА! СЪБЕРИ ГО С ПАРЦАЛКИТЕ СЪРБИНА!
20
5
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Видя ли някой да нарича 39 годишна жена ,,дърта",разбирам че той не заляга над уроците и не се подготвя за матурата за осми клас.
19
7
 
13
 
! Отговори
ОК, НОЛЕ! преди 5 години
ДАВАЙ, НОЛЕ! СЪБЕРИ ГО С ПАРЦАЛКИТЕ ИСПАНЕЦА!
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гришо ще спечели Ролан Гарос.
17
10
 
15
 
! Отговори
с преди 5 години
Моралният победител е Гришо.
16
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май Надал този път ще победи, а Джокович ще псува, както псуваше след загубата си от Гришо в Мадрид.
15
9
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Мачкай, Джоко!