Опасен въздух в Мелбърн, тенисисти окапаха – сред тях и Маша

Григор Димитров записа победа в демонстративен турнир
Обновена: 14 яну 2020 12:16 | 14 яну 2020 10:13, Нели Христова
25
Опасен въздух в Мелбърн, тенисисти окапаха – сред тях и Маша
Снимка: БГНЕС

Днес въздухът в Мелбърн е толкова мръсен, че е опасен дори и за здравите хора. Според базата данни Ай Кю Ер Вижуал, въздухът във втория по големина град в Австралия е вече най-мръсният в целия свят. А това се дължи на пожарите, които не спират да бушуват край него, а и в цялата страна.

Хората в Мелбърн бяха посъветвани да не излизат навън, но само след седмица там ще се проведе един от най-големите тенис турнири Australian Open.  Подготовката на тенисистите за Откритото първенство на Австралия бе нарушена, а в момента там текат и квалификации за участие в основната схема на турнира, както и тренировките на асовете.

Стойностите на замърсяване стигнаха рейтинг 229 в индекса на качеството на въздуха. 

В покрайнините на Мелбърн по това време се провеждаше демонстративния турнир Куйонг Класик, на който участва Мария Шарапова. Тя се изправи срещу германката Лаура Зигемунд, но мача така и не приключи, тъй като мачът изведнъж беше прекратен. Шарапова се оплака на рефера, че има проблеми с дишането и кашля често. 

След нея на корта излезе Григор Димитров, който обаче изигра своя мач докрай и завоюва победа над Борна Чорич.

На квалификациите в Мелбърн обаче положението беше още по-сериозно. Словенката Далила Якупович едва не припадна на корта и се наложи да напусне мача си срещу швейцарката Стефани Вогеле, въпреки че водеше в него. Световната №180 бе напред с един сет и на прага на тайбрек във втория, преди да колабира и да започне да кашля учестено. Медицинските лица й оказаха помощ и тя се оттегли от двубоя.

В друг двубой от квалификациите при жените Южени Бушар мина през съпротивата на китайката Сиоди Юу в три сета - 4:6, 7:6, 6:1 в маратонски мач, след който призна, че едва е дишала в последната част, като зрението й също е било затруднено. Същото сподели и загубилата азиатка, пише Dir.bg.

Според прогнозите за времето въздухът в Мелбърн ще се поизчисти до неделя, а Australian Open ще се проведе нормално. Много тенисисти обаче не са убедени в това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Следят в обема над три трилиона много опасни оръжия вкл в автомобили в джобове в домове в офиси .Следят ги като аномално активни вражески военни зони..Определят ги като оръжия на древна анти земна проникваща цивилизация..Сочат връзка с ония ликвидирали палеозойската ера../the end of paleozoic era/
19
0
 
0
 
! Отговори
iordan Ivanov geolog преди 4 години
НАД София <Мелбърн и други градове има тежка деструкция на биосферната охрана.Има нужд аот демонтаж на анти земни и анти климатични оръжия вкл холограмно дигитални бели скенери сканиращи рекламни и други екрани,радари с вградени холограми и..да се допроучат какви още..включена е древна система за подържане на мръсни токсични газове на контакта въздушен океан силно увреждана аномална зона.Последния месец наблизо над сто пъти се включва подобна за тестване на древни и съвременни аномалии
18
0
 
0
 
! Отговори
От кака Зелка преди 4 години
До РепичкаЕ как какъв? Литературен:)
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иdiotи! Вместо да ръкопляскат, да покрият корта! Много християнско е да гледаш как се мъчат долу. Дали не е като гладиаторски борби?
16
0
 
0
 
! Отговори
Репичка преди 4 години
До От кака ЗелкаКакъв шедьовър?
15
1
 
2
 
! Отговори
агония преди 4 години
Направо окапаха като круши .
14
3
 
0
 
! Отговори
ирония преди 4 години
Ама раазбира се , че ГЕРБ са виновните. Дори за Австралия бацето е виновен.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не световното първенство по лека атлетика в Катар миналата година целият им стадион е бил покрит и в стадиона е поддържана постоянна температура, оптимална за спортистите. Много ги критикуваха, че нямало достатъчно публика и че при дългите бягания навън на спортистите им е било тежко, но факт е, че арабите са вложили всичките си усилия да бъдат безупречни. В Сидни не за първи път тенисистите биват изтезавани с насрочване на мачове в жегата и на открито. Лакомия и алчност, даже садизъм.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гришо е свикнал с "чистия въздух" тук и е кален, та затова не му е проблем
11
2
 
5
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Бригадите на Сорос трябва да бъдат разследвани и наказани за подпалването на пожарите в Австралия с цел налагане на политическата си климатична диктатура.
10
4
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
На...калпава ракета,Космосът й пречи;истинските тенисисти,играят без...въздух.
9
0
 
1
 
! Отговори
От кака Зелка преди 4 години
До РепичкаТой сега е зает да твори новият си шедьовър и да прави нови снимки.
8
1
 
1
 
! Отговори
Гарантирано от ГЕРБ преди 4 години
А в България въздуха е кристално чист 366 дни в годината!
7
0
 
6
 
! Отговори
Репичка преди 4 години
Айде ккво стана с нашия член-кореспондент там? Кашля ли под моста?
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната доза екоталибанска глупост, манипулации и лъжи. Въпросния сайт airvisual се занимава с продажбата на аксесоари за защита от мръсен въздух /маски/ и уреди за измерване на замърсяването на въздуха, тоест те всяват паника и трупат пачки от *** *** - който се смята за много ***, да им вярва.
5
1
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Какви пожари, какво замърсяване? Нали според Фандъкова и бандата й, замърсяване на въздуха има само от автомобилите, а това което горят за отопление не замърсява и затова ГЕРБ през ден вдигат данъците. Я да вземат и австралийците да вдигнат данъците за колите и въздуха ще се изчисти.
4
12
 
5
 
! Отговори
Гришо преди 4 години
Тази година е моята година в Мелбърн !!! Ще мачкам здраво! И ще съм минимум на финал! Защото всичко мои съперници до финалния мач ще се откажат. А аз съм кораво кУоПиЛе от Аскьово и издържам на пушеци разни.......
3
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опасен въздух...и Мая Маноловя не е изтъпанена пред кметството на Мелбърн......а Корни защо не грачи от твто
2
5
 
5
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 4 години
Да преместят "АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН" в ... София. Обаче на открито. Тук ще им е малко..... По - добре. Поне няма да се отказват и да припадат по време на срещите. Ще успяват да ги завършват и после ще ходят да си кашлят в хотелските стаи. В София и околностите - няма пожари ....... И въздуха е ........... почти същия.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък нали в София е много чист...