Щастлива развръзка: Спасени са всички от пещерата в Тайланд!

Изведени са и последното дете и треньорът
Обновена: 10 юли 2018 16:54 | 10 юли 2018 14:29, Елка Василева
76
Щастлива развръзка: Спасени са всички от пещерата в Тайланд!
кадър: Instragram

Спасителите в Тайланд изведоха от пещерата Там Луанг на повърхността и последното от 12-те деца, както и техния треньор, които се намираха вътре повече от две седмици.

Това съобщи телевизия Spring News, цитирана от ТАСС.

Групата спасители и последните изведени от пещерата се появиха отвън в 17,43 часа местно време /13,43 ч. бълг. време/.

Още по темата

Преди това от пещерата на носилки бяха изнесени трима души, предаде Ройтерс. По този начин днес на повърхността бяха изведени петима души. Те бяха последните от групата от 13 души, оказали се блокирани в пещерата.

Предполага се, че под земята все още остават лекарят, който е прегледал децата, както и водолази. В днешния ден в операцията участват над 100 души.

По-рано днес шефът на компанията SpaceX Илън Мъск пусна видео от спасителната операция в Instagram.

В първите два дни на операцията - в неделя и понеделник, бяха изведени 8 деца, които са в добро физическо и психическо състояние, но са гладни и всички са с признаци на инфекция, съобщиха властите. Те са оставени за наблюдение в болница за цялата седмица.

Групата млади футболисти на възраст от 11 до 16 години и техният треньор влезли в пещерата в северната част на Тайланд на 23 юни, когато там е било сухо. Скоро, след като влезли вътре обаче, започнал да вали дъжд, входът бил наводнен и затрупан от камъни. Операцията по издирването им продължи 10 дни. Първоначално се появи информация, че те ще трябва да останат вътре в пещерата до септември или октомври – до края на дъждовния сезон.
 

 

 

Just got back from Cave 3

Публикация, споделена от Elon Musk (@elonmusk) на

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: пещераТайланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гнусен и подъл мерзавец е този Мъск, искаше да си направи пиарче на гърба на нещастието на хората, но не му се получи на долния противняк!
67
4
 
5
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 65 Ех , ако Мъск беше руснак какви хвалебствия щеше да напишеш..Ама нейсе..
66
3
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Чудесно , но все още вътре има хора. Дано няма никакви проблеми. Смъртта на водолаза помрачава малко успешната акция, но браво.Браво и на Мъск.Този човек може да промени света.
65
0
 
4
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Хубави новини от света, почти като печелят титла от световното по футбол. Децата трябваше да са на финала, защото са в болница.
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудесна новина! Поклон пред всички хора, които са участвали в спасителната акция!
63
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Мъск конкретно дори и зловредни иновации няма. Нищо от това, с което компаниите му се занимават не е ново. Всичко е стари концепти, и изпитани технологии. Цялата полза от него е поредния фалшив идол, пред който простолюдието да се прехласва, и това да лъже хората, че имат каквото и да е бъдеще отвъд тая планета, което единствено дава одобрение за продължаването на унищожението на екосистемата.
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 61Нито един от изброените не е иноватирал нищо, което да е в интерес на човечеството. Всички тези люде са популярни, защото системата ги промотира. А системата ги промотира, защото са били инструменти, от които е имала полза. Стив Джобс например превърна компютъра в безполезен моден аксесоар за комплексари, с който правителството да следи хората, а корпорациите да ги експлоатират и да им правят мозъчни промивки. Ти си ***, който ликува за придобивките на експлоататора си.
61
4
 
2
 
! Отговори
До 61 преди 5 години
Явно живееш на друка планета.Бръкни поне в Гугъла и разсей съмненията си .А в Тимъти Лий,Стив Джобс,Марк Зукърбърг чиито ,,иновации" ползваш също ли се съмняваш.И не ми казвай ,,Как можеш да ги сравняваш " като света ги е оценил,а твоето мнение няма абсолютно никакво значение.Аман от примитивни философи.
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BotoА ти какво сглобяваш, като толкова питаш ние какво сглобяваме? Май нищо повече от пропаганда за фалшивия ти идол...
59
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BotoЯ кажи какво е иноватирал този "най-иновативен човек на планетата"?Може би не знаеш, все пак си фен на Мъск, но "иновация" значи да направи нещо ново. А нищо от това, което компаниите на Мъск правят не е ново. И казвам "компаниите му", защото силно ме съмнява той самия да има каквито и да е практични познания и умения в областта на науката или инженерната дейност.
58
1
 
2
 
! Отговори
До К преди 5 години
Явно интелекта ти е да си отвориш устата когато искаш да ядеш,но с това умственните ти способности се изчерпват. И отговора ти ще го докаже. Дерзай!!!
57
1
 
5
 
! Отговори
Boto преди 5 години
До кДа па ние сме свестни професори от изгорелото.Човек се съди по делата не по това колко хартиики има у чекмеджето.
56
4
 
5
 
! Отговори
к преди 5 години
До Botoпич Мъск е обикновен еврейски измамник и шарлатанин, който дори не е завършил колеж !
55
2
 
5
 
! Отговори
Boto преди 5 години
И разбира се любимото ми, че тва руснаците отдавна са го измислили.Ама не само са го измислили а е било толкова отдавна, че вече са забравили.Радвам се за децата, единствено съжалявам за загубения човешки живот.Живот на човек, който едва ли се е разписал на клавиатурата да Хенри когото и да било.Истински човек. Поклон!!!
54
3
 
5
 
! Отговори
Boto преди 5 години
2 дена отпуска и пропускам такава забава.Неграмотници, които сигурно не могат да си платят нета и мислят д правописни грешки седнали да хулят един от най-иновативните хора на планетата. Човек разработващ Врущащи се ракети и автономни коли, човек разработил най-известната платежна система онлайн.Е па що Вие не сглобихте нещо виждам че всички разбирате от всичкоОт време на време некой коментар, че друг комплесар не го интересува живота на 12 деца
53
0
 
2
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Не всички. Ами докторът и останалите водолази. Не е приключило докато не чуем, че и те са излезли живи и здрави от пещерата.
52
13
 
2
 
! Отговори
к преди 5 години
камък ми падна от сърцето, как се бех притеснил за *** от Тайланд ..... ужас, не сам спал цела нощ
51
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете в youtube: Timeline of Thai cave rescueВ минута 2.24 ясно се вижда, че проходът е толкова тесен, че водолазите си свалят бутилките от гърбовете и се промъкват едвам едвам.Въпросният кадър е заснет и публикуван в деня преди Мъск да реши да строи спасителна подводница, която посмъртно не може да мине през това пространство.Което доказва, че цялата работа е била нагласен ПР и въпросната "подводница" дори не се е предполагало да бъде използвана. Грозна работа.. но очаквана.
50
0
 
1
 
! Отговори
минавайки преди 5 години
гледам голяма смехория тука, един болен мозък си пише и си отговаря сам, че и браво си казва...айде чао !
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПешоВсичко ракетни двигатели са реактивни, но не всички реактивни двигатели са ракетни. Има редица начини за създаване на реактивна тяга.