42 вторични труса в Турция, броят на жертвите скочи - 76 души

Най-малко 50 души са загинали в съседна Сирия.
6 фев 2023 07:47, Нели Христова
33
42 вторични труса в Турция, броят на жертвите скочи - 76 души
Снимка: БГНЕС

Общо 42 вторични труса са усетени през двата часа, откакто земетресението удари за първи път в 4.17 сутринта местно време, според турското министерство на вътрешните работи при бедствия и извънредни ситуации.

Още по темата

Министерството излезе с изявление, в което се казва:

Към 6:30 сутринта са претърпели общо 42 вторични труса, най-големият от които е 6,6.

Турската агенция за управление на бедствия AFAD съобщи в понеделник, че 76 души са загинали и 440 са били ранени при мощното земетресение, което отекна в няколко провинции в южната част на страната.

"76 наши граждани загубиха живота си в Адана, Адияман, Малатия, Кахраманмарас, Газиантеп, а 440 граждани бяха ранени в Шанлиурфа, Диарбекир, Адана, Адияман, Малатия, Османие, Хатай и Килис", каза AFAD.

Най-малко 50 души са загинали в съседна Сирия.

Четиридесет и двама души са били убити в контролирани от правителството части на страната, съобщиха държавните медии, докато местна болница каза пред АФП, че други осем са били убити в северните райони, контролирани от протурски фракции.

„Четиридесет и двама смъртни случая и 200 ранени са докладвани в Алепо, Хама и Латакия в резултат на земетресението според предварителните данни“, каза държавната информационна агенция Sana, цитирайки служител на здравното министерство.

Спасителите продължават претърсването на развалините на срутените сгради, тъй като се очаква броят на жертвите да расте.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
7
 
4
 
! Отговори
Ай сиктир преди 1 година
Ами турците като не ги кефи в Турция, че има земетресения да се преместят там, където няма. Сега и за *** ли ще страдаме, те като стана земетресението в Перник пукаше ли им за нас? А онова в Стражица години преди това? Не, нали?!
24
2
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До Анонимен 26/ АКЪЛ МОРЕ ГЛАВА ШАМАНДУРА ЗНАЕШ ЛИ КОЕ Е БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ И КЪДЕ Е СИРИЯ КЪДЕТО Е СТАНАЛО РЕАЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО!
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много жалко, но сами са си избрали да живеят в земетръсен район. Целите Балкани са такива.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 е абсолютен психопат. Вероятно е от *** или атака.
21
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ХААРП Е ИСТИНСКИ ВИЖДАЛ СЪМ СНИМКИ! ТЕХНОЛОГИЯТА Е БАЗИРАНА НА ОТРИЦАТЕЛНИТЕ ЙОНИ КОИТО СЕ КОНЦЕНТРИРАТ И СЕ ИЗСТРЕЛВАТ КАТО СПОН КЪМ ОПРЕДЕЛЕНО МЯСТО!! ТЪЙ КАТО ЗЕМЯТА Е С ПОЛОЖИТЕЛНО ЗАРЕДЕНИ ЙОНИ АКО СЕ УДАРИ ЗЕМЯТА С ПОДОБЕН ОТРИЦАТЕЛЕН ЗАРЯД СЕ ПОЛУЧАВА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ! И НА ВРЕМЕТО МОЖЕ ДА СЕ ВЛИЯЕ ПРЕДИЗВИКВА ГРАДУШКА АКО СЕ АТАКУВАТ ОБЛАЦИТЕ! ТОЧНО СЛЕД ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ПЕРНИК ИМАШЕ ГРАДУШКА В СОФИЯ И ПЕРНИК И ТО СИЛНА! ХААРП Е ХУБАВО ОРЪЖИЕ И ТО НАПЪЛНО ИСТИНСКО :D
20
2
 
1
 
! Отговори
али преди 1 година
Мерките дават резултат, преди 15 год. 17 000 хил жертви, сега е регистрирано по голяма земетресение с 70 бр. жертви.
19
3
 
4
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Лека им пръст на загиналите. Природните катаклизми тепърва започват. В последно време има доста често природни аномалии. Трябва да свикваме.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помня земетресението в Стражица. Тогава се намирах в моето село което е на 120 километра от Стражица и няколко стени на къщата се напукаха, а тогава труса беше 5,7. Ако беше като този 7,8 и моята къща щеше да падне макар на 120 км разстояние.
17
2
 
11
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Много радват русоробите. Един ден хвалят някакви Посейдони и ни обясняват, как САЩ нямат шанс, в друг ден ми обясняват, как САЩ имали технология да предизвикват земетресения. Последно САЩ имат или нямат технология, че се обърках
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само 5 земетресения е имало по- силни в историята от това....19 септември 1985 Михоакан Мексико - 8,5; 27 февруари 2010 Консепсион Чили 8,811 март 2011 Япония - 9 ; 26 декември 2004, Суматра, Индонезия - между 9,1 и 9,3; 22 май, 1960, Чили 9,5 (най-мощното земетресение в историята)
15
5
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До Анонимен 9/ ДОБЪР КОМЕНТАР! ХААРП МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ПОДОБНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ! КОГАТО НЯКОЙ Е НЕПОСЛУШЕН ФАЩ ГО ИЗПОЛЗВАТ ! СЪЩОТО БЕШЕ И В ПЕРНИК ХОРАТА СА ВИДЕЛИ ПРЕДИ ГОДИНИ ЛИЛАВАТА СВЕТКАВИЦА ТОЧНО ПРЕДИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО!
14
2
 
12
 
! Отговори
pesho преди 1 година
Едно такова земетресение тук и ще останат само панелките.
13
4
 
10
 
! Отговори
Fool преди 1 година
Ужасна трагедия. Дано има повече оцелели. Всички вярващи, че САЩ стоят зад земетресението, като гледам хич не малко хора сте директно за психиатър.
12
4
 
1
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Газим теб:))))
11
11
 
3
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Сащ вчера предупредиха турция да не прави реескпорт на електроника за Русия и днес им изпратиха предупреждението!
10
1
 
8
 
! Отговори
Илюминат-заговорник преди 1 година
Не бе, САЩ нямат нищо общо с това. Цялата патаклама е работа на строителната мафия - сега ще захлебят поне 3-4 години.
9
3
 
15
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Анадолската тектонична плоча че движи, Турция е подложена периодично на земетресения и това земетресение няма да е последното, преди време при земетресението в Анкара имаше много строителни фирми наказани заради занижения контрол, при условие че има висок риск от земетресения нищо не се е подобрило в това отношение, като държава от третия свят курупцията се шири, на това дередже за съжаление е и бегето, затова тези, които искад да живеят в нормални условия да си бият камшика докато имат възможн
8
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И НАИ РАЗРУШИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНЯВА СЪС ВРЕДИТЕ ОТ КОМУНИЗМА
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ и ХААРП отвръщат на изказването на турчина да не се мешат и да не правят преварати.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 2 То точно тия панелки дето са строени преди 40-50 години ще издържат до 7-*** степен, а не новото келяво строителство у нас.