Вторият най-стар увеселителен парк в света

Парк Тиволи в Копенхаген
21 май 2015 08:15, Теодора Драгоева
1
Вторият най-стар увеселителен парк в света
Снимка: аrchitecturaldigest.com

Увеселителният парк Тиволи е най-известният лунапарк в Дания, а може би и в Скандинавия. Той е една от любимите и посещавани туристически забележителности в страната.

Развлекателният парк е известен още като Градината на удоволствията. Той е изграден на мястото на някогашни укрепителни стени, ограждащи столицата на страната – Копенхаген.

В света има много велики градини, увеселителни паркове и театри, но рядко те се намират заедно, на едно приказно място. Паркът Тиволи е съчетание на историята, финия дизайн и забавлението.

Той е вторият най-стар увеселителен парк в света (другият "Dyrehavsbakken" също е в Дания) и разполага със сгради и забележителности, датиращи от далечната 1843 г.

В парка обаче има и модерни съоръжения, вериги за хранене и много добри възможности за настаняване. В същото време всички атракции са разположени сред невероятно красиви градини с цветя.

Например тук можете да се возите на въртележка от 1920 година или да се качите на сцената на 150-годишния пантомима театър.

Това лято, между 3-12 юли, в този парк ще се проведе Джаз фестивал, в който ще участват Тони Бенет и Лейди Гага, както и сър Елтън Джон.

Вижте снимките на парка в галерията на Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 8 години
Много са добри европейските увеселителни паркове, вижте и Efteling в Холандия от 1952г. Невероятно забавление и за възрастни и за деца.