Тръмп нареди да бъдат създадени космически войски

Харесва ли ни или не, но нашите противници са в космоса!
20 фев 2019 08:10, Елка Василева
57
Тръмп нареди да бъдат създадени космически войски
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди на Пентагона да разработи планове за създаване на космически войски, които ще са част от военновъздушните сили, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп се съгласи на този вариант вместо поисканото от него по-рано отделно министерство на космическите войски, които да са "отделни и равностойни" на другите видове въоръжени сили.

Президентът заяви, че космосът е "бъдещето и следващата стъпка".

"Трябва да сме готови. Моето правителство смята създаването на космически сили за приоритет на националната сигурност", каза той в Белия дом, застанал редом с вицепрезидента Майк Пенс и и. д. министъра на отбраната Патрик Шанахан.

"Нашите противници са в космоса, независимо дали това ни харесва или не", добави президентът и подписа документ, с който инструктира министъра на отбраната да подготви законопроект за създаване на космически войски.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
когато се гласува бюджетът на Пентагона за 2019 в размер на 700 милиардабеше ясно че нещо се готви и истината цъфна космически воини сега съмнявате лисе кои назначи тръмп за президент
29
2
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Тръмп май е надушил българските космически сили...
28
3
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЧУДНО И СТРАННО ...СЕГА ЛИ ЩЕ ГИ СЪЗДАВАТЕ !?!? УВОЛНЕТЕ СИ АНАЛИЗАТОРИТЕ И ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ !!! ВОЕННИ СПЪТНИЦИ ИМА ОТ "НЕЗАПОМНЕНИ ВРЕМЕНА " !!!
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е райха американски с перхидроления фюрер със съмнителна сексуална ориентация се ос.ра.Трябва първо да му благодаря че в Мюнхен така настрой всички срещу себе си че и отдавна скарани нации се сдобриха само и само да не му търпят кретенията.А за войските ще му повторя онова което каза не-неонацистиата половина от народа му, за която не му пука, свърши вече с изтреблението на човечеството и подпука извънземните и то преди да сме ги открили, явно Тръмп не може да спи добре, преди все да убие накои.
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците тези войски ги имат много отдавна. Ако недай си боже стане война всички спътници на краварите ще станат на пепел а ракетите на руснаците няма кой да ги спре защото летят в космическото пространство и никой неможе да ги прихване. Краварите много добре го знаят това но се правят на приятно разсеяни като се осланят на добрата воля на руснаците. Но ако западналите и краварите продължат със санкциите може да им се случи нежелана случка.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците построиха две совалки като американските 5 совалки. Ако идеята на Мъск за многократно използване на ракета-носител е успешна, ще я копират и построят много бързо. Американците още нямат космически кораб за животни и хора. Върнаха се към 50-те години на 20 век.
24
2
 
7
 
! Отговори
стига трихте бе преди 5 години
браво един космически войн яко *** по темата. Лично Тръмп му е свел данни.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изостават от Русия, която има въздушно-космически сили.
22
2
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 5 години
а Дарт Вейдър какво каза по въпроса
21
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минитмен 4 спейс Ясрена ръкета тип градо убиец разположена буквално на 120 киломерта над Москва и главата на Уткин удряшта като( Огнен метеор през облак Плазма ) 60 пъти скороста на звука и ни с 400/500или там поредната индиянска самоделка на алкашите може да реагира
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сателит с ядрен двигател и въоръжение е напълно способен да тресне с лазер или направо с ядрена ръкета (това са 60 пъти скороста на звука) примерно Топол М докато гази из локвите на тайгата Във всеки случей е по бързо от пуск на Авангарт близо 10 пъти
19
5
 
8
 
! Отговори
The Wall преди 5 години
Да направи стена с Космоса!
18
5
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Така е Тръмп и Щатите изостават сериозно в космическото съревнование, товарищ путин и космическите му войски отдавна овладяха космоса и колонизираха Марс откъдето докараха и прословутите "зелени човечета" с чиято помощ проведоха референдума в Крим ... !!!
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не съвсем.изперкал бой и стрелба в безтегловнос са бая по различни от тия на земята Пък и САЩ имаше напълно работеш ядрен изтребител за действие в космоса ( сваляне на ссср сателитите ) това го закриха по договор ...Явно вадят дебелата тояга от студената война за едни без аналогови дето само от бой у главите им разбират ((((
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18Защото спестява време от една точка до друга точка. Позволява атаката върху военни и информационни сателити. Малко ли е? Кви извънземни кви 5 леа? Ти сериозно ли мислиш, че ако раса толкова технологично напреднала да пътува междузвездни пространства, ще дойде на Земята и ще остави някакво примитивно правителство да ги скрие или унищожи? Или пък ще се разбият на земята :))))
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми те си имат от почти 50 години.Всяка развита държава има планове и действия за развиване на такъв вид армия.Решението е по-скоро представително за пред публиката.И Китай.Откакто казаха че могат да им свалят безпилотната совалка докато е в орбита очевидно нашите приятели отвъд океана са го приели много вътрешно.
14
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
според мен света се подготвя за среща с извънземни , явно се страхуват от инвазия на земята , нали твърдят че няма други цивилизации , тогава защо са им войски в космоса
13
7
 
6
 
! Отговори
Добра новина преди 5 години
1.Предлагам Тръмп за първия галактически император на вселената ! 2.Стена около Марс (Тръмп мрази хората с различен цвят на кожата а там са зелени)!
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на лайнянките, готови са да разпространят демокрацията си в нови светове в цялата вселена.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нашите противници са в космосае това изказване хич не ми допада , защо трябва да са противници , не могат ли заедно да превзамат космоса , поне космоса не е колкото земята , а е необятен