Официалният победител Байдън: Време е да обърнем страницата

Предстои на 6 януари Конгресът да сертифицира победата му
15 дек 2020 11:07, Елка Василева
79
Официалният победител Байдън: Време е да обърнем страницата
Снимка: архив, БГНЕС

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън критикува остро сегашния президент Доналд Тръмп за това, че не приел загубата си на изборите.

Байдън заяви, че провелите се избори са били „най-ясната демонстрация на истинската воля на американците“. Той също призова за „обръщане на страницата“ и обединение на нацията.

Байдън говори, след като електоралната колегия подаде официално гласовете си и потвърди - 302 гласа за него и 232 за сегашния президент Доналд Тръмп, предаде БНР.

През изминалите няколко седмици, докато течаха водени от кампанията на Тръмп дела за обръщане на резултата от изборите, Байдън избягваше критика. Но след потвърждението на победата му от електоралната колегия следващият президент на САЩ не спести остри думи спрямо Тръмп.

Байдън каза, че с отказа да приема загубата президентът е отказал да „уважи волята на хората, отказал да уважи закона и е отказал да почете конституцията“. Той също подчерта заслугите на онези, които са защитавали твърдо американската демокрация.

Още по темата

„Пламъкът на демокрацията бе запален в тази нация преди много време. Сега знаем, че нищо - нито пандемия, нито злоупотреба с власт, могат да угасят този пламък,” каза Байдън“.

Демократът вече се приема за официално спечелил изборите за президент на САЩ, след като миналия месец той бе обявен за победител.

Официалното подаване на гласовете на електорите се очаква да утеши тези, които се съмняват в победата му.

Процесът, който обикновено не се радва на медиен интерес, бе предаван подробно на фона на кампания на Тръмп да обърне резултата с недоказани обвинения за измами на изборите.

Кампанията до момента бележи неуспех, както на щатско, така и на федерално ниво, но Тръмп не дава индикации, че смята да се обяви за победен, въпреки че не е ясно как ще обърне резултата, след като вотът на електорите разчиства пътя на Конгреса да сертифицира победата на 6-ти януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп е *** и мошенник, Байдън носи надежда, а ***плаче.
66
4
 
3
 
! Отговори
Ляв+ преди 3 години
Толкова много престъпления се изършиха или скриха в името Демокрация, че тя започна да мирише като думата Комунизъм
65
2
 
2
 
! Отговори
Неизвестен преди 3 години
Путин е позор и ще влезе във ЗАТВОР
64
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Пидуфил ще обръща страницата. Интересно какво ли има предвид?
63
4
 
3
 
! Отговори
Неизвестен преди 3 години
Леле спрете се вече бе хора че така като ви гледам вече всички путино републикански червени комунистически *** чета сте вече в пълен траур и ужас от загубата на любимеца на Кремъл и ***. Вземете да пиете вече някакви андидепресанти или направете нещо по въпроса за да се успокоите вече че май пак ще трябва да ви слагаме във осмирителни ризи и да ви бием успокоителни инжекции както беше при двете поредни победи на Обама над комунистите и любимци на Москва през 2008 и 2012. Та нали не забравихте
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дано я обърнеш и не доживееш 2021,от сърце се моля.Бях за Тръмп,без да имам паспорт и решаващ глас за изнасилените ви избори...Но,като ще е тъй...Дайте Ками,не е Килъри с лично отношение към нея,че фамилията и бомбардира Белград,поне като жена ще пия едно в чест на световния феминизъм.
61
2
 
2
 
! Отговори
Toto преди 3 години
6ти януари: Отива Байдън на работа и почва да се чуди: " Тия пък за какво ми ръкопляскат?! ".
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човечеството загуби битката си със Злото.
59
2
 
5
 
! Отговори
Префразирано преди 3 години
Багън каза...ЖАЖДАТА ЗА ВЛАСТ бе запален в тази нация преди много време. Сега знаем, че нищо - нито пандемия, нито злоупотреба с власт, могат да угасят тази ЖАЖДА,-Помислихме си ние!
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 61Като ги разбираш толкова нещата първо можеш ли да дадеш определение за война и второ можеш ли да ги изброиш тези 6 войни?Защото за да започне САЩ официално война тя трябва да е одобрена от конгреса.А такова одобрение при Обама нямаше следователно нямаше и войни.И всичките 6 които изброяваш са или операции или конфликти но не и войни.А първата операция беше да се изчисти Индийският океан от пиратите които ограбваха корабите.Това са фактите.
57
8
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Дъмб е толкова T ЪП, че от немного години насам е първия Президент, дето не успя да си спечели втори мандат
56
7
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ИстинатаРАзбира се, че така е редно да се постъпи. Дъмб до последно работи за госодаря си, който го избра - кремъслкото джудже. Изтеглят ли се американските войски, настъпва вакуум и на негово място идва съветските главорези, които не са балансьори и поддръжници на мира, а точно обратното. Идват да сложат удобни на тях политици, да използват каквото могат от тези държави и изобщо да ги направят просъветски настроени
55
6
 
10
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Вчера демонратите вкараха закон в Конгреса за спиране изтеглянето от Тръмп на американски войски от Афганистан,Сирия,Германия и т.н.Алцхаймера Джо още не е станал президент и замириса на войни!
54
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън и Барак Обама Бин Хюсеин Ал Канал направиха 6 войни за 8 години!Доналд Тръмп-0 войни за 4 години!
53
7
 
3
 
! Отговори
до 61 преди 3 години
Ще ти се да има нова война, ама не позна.
52
8
 
7
 
! Отговори
Честитонапечелившите преди 3 години
2021 май ще има нова война в света.
51
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някой каза ли на този изкофял дъртак Байден, че се е кандидатирал за президент?
50
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези избори света видя, че сащ са бананова република.
49
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В МОМЕНТА ТЕЧЕ РАЗСЛЕДВАНЕ СРЕЩУ ФАМИЛИЯ БАЙДЪН ЗА КОРУПЦИЯ,ПРАНЕ НА ПАРИ И ПЕДОФИЛИЯ!ТОЗИ НА СНИМКАТА Е ПЪТНИК!ЗАЕДНО С БРАТ СИ И СИНЧЕТО ХЪНТЪР!НАШИТЕ МЕДИИ КОГА ЩЕ НАПИШАТ НЕЩО ПО ВЪПРОСА?
48
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им е честит сенилния педофил вкаран от Китай + милионите индийци на година дето камилата ще им вкара.