В САЩ рекламират избелващ продукт като "чудо" срещу COVID

Експерти: Тази търговия е потенциално смъртоносна
15 апр 2021 23:00,
30
В САЩ рекламират избелващ продукт като "чудо" срещу COVID
Снимка: Oclo Nanotechnology Science

Промишлени производители на избелващ препарат призовават американците да пият течността като "чудодейно лекарство" срещу рак, ХИВ / СПИН и други заболявания. Отскоро те рекламират незаконно продукта си и като лек срещу най-новите варианти на COVID-19, пише "Гардиън", цитиран от БГНЕС.

Хлорният диоксид - мощен избелващ агент, използван в производството на текстил и хартия, се смесва и продава от импровизирана лаборатория в Маями, Флорида. Компанията "Oclo Nanotechnology Science" играе със страховете на хората от новия щам на коронавируса, открит във Великобритания, който в момента се разпространява бързо в САЩ.

Смята се, че британският вариант, B117, е по-заразен и смъртоносен от първоначалната форма на вируса.

Компанията в Маями се позовава на B117, за да увеличи продажбите на своите избелващи продукти, за които Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) предупреждава, че са потенциално опасни и могат да бъдат животозастрашаващи. На първата страница на уебсайта на "Oclo" са публикувани основно снимка на флакони с неговия хлорен диоксид, обявен за "антивирусно" лекарство.

Изображението е насложено с думите: "B117 ... нов вариант на коронавирус, най-заразният и опасен в САЩ. Спасението е хлорен диоксид и неговия голям лечебен потенциал срещу патогени."

Появата на новия маркетингов трик в Маями от търговци на "лек" за избелване, често наричан "чудодейно минерално решение", или MMS (miracle mineral solution) е показателна за тежката борба на FDA в опита да контролира потенциално смъртоносната търговия. От началото на пандемията федералната агенция ограничи продажбата на фалшиви продукти, за които се твърди, че предотвратяват или лекуват COVID-19.

Миналата година агенцията арестува Марк Гренон и четиримата му сина, които бяха сред най-известните търговци на "чудодейна" белина. Те са обвинени в заговор за измама и за продажба на фалшиво лекарство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Не е 30000,а е 3000ppm. Хлорен диоксид се използва като дезинфектант за питейна вода в много страни,вкл. и някои щати. Значи ли това че там тровят хората?Има и патенти за лекарства на база хлорен диоксид.
13
3
 
6
 
! Отговори
Колето преди 3 години
Хлорния диоксид го тествах оправя вкуса и мириса на 1000% сваля и температурата при хората дето я имат над месец.Но го развалиха концентрата беше 60000 сега е 30000 и не е наше производство а Друго Цената осана същата излиза доста скъпо,но работи не е чудо но работи.И не е белина има мирис и лек вкус но не е белина не се умира.Не баламосваите.Спаваите дозата
12
0
 
12
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Ами хайде "наздраве". Преди белина, сега хлорен диоксид.... Остана сода каустик да пробват.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байдънясълите демонрати още цвилят срещу най-добрия и миролюбив Президент на САЩ за всички времена-Доналд Тръмп!
10
2
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
Статията и вероятно източника й са пример за манипулативна журналистика. В случая едно вещество (хлорен диоксид) което НЕ е белина, е рекламирано като убиец на патогени. Хората НЕ са рекламирали БЕЛИНА, а ХЛОРНИЯ диоксид. Журналистите слагайки знак за равенство между двете неща (белина=хлорен диоксид) изкривяват фактическата ситуация, твърдейки, че е била рекламирана БЕЛИНА като убиец на вируси.
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, да, ама в сащ рекламират ибелващ продукт като чудо срещу COVID.Нещо да кажеш...
8
2
 
12
 
! Отговори
знаещ преди 3 години
Всъщност въпросното вещество НЕ Е белина, и приравняването му до белината е неграмотност и откровено манипулиране.Хим. наименование на белината е натриев хипохлорит с форумула NaClOВъпросното вещество е хлоредн диоксид с формула ClO2.Това вещество наистина убива патогенни - индустриално се ползва за обезпаразитяване на трупно месо в кланици и за пречивстване на вода от патогенни. Със сигурност има много здравни приложения, но като всяко евтино и достъпно средство е на мушката на фармацията.
7
5
 
4
 
! Отговори
Батя ви преди 3 години
Вземи едните, удари другите.Краварите лочат белина, *** борящник.Цоцайте си пърцуцата и хич нема се кахърите. И да мезите ей!
6
1
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
А от Пфайзер са препоръчали и трета "игла" щото първите две нямало да са достатъчни! НАГЛОСТ! Смачкаха АстраЗенека и решиха, че държат дяда си Боже за левия пеш на шлифера! Не, че Астрата са китка, ама айдеее!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи не е лъжа, че цоцкат белина.
4
1
 
5
 
! Отговори
Брио преди 3 години
Каубойчетата че го купуват кат топъл леб
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма си пия Аче с аромат на лавандула, ами да им пия ***? Не!
2
2
 
10
 
! Отговори
. преди 3 години
Айде на лечебната белина! Кой разбира тук се спира!
1
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 3 години
А пият ли го този продукт?