В САЩ задържаха мъж за убийството на 4 мюсюлмани

Разтревожена е цялата мюсюлманска общност в САЩ
Обновена: 10 авг 2022 08:41 | 10 авг 2022 08:40, Елка Василева
12
В САЩ задържаха мъж за убийството на 4 мюсюлмани
Снимка: архив, БГНЕС

Американската полиция обяви пробив в разследването на убийствата на четирима мюсюлмани в Албакърки, Ню Мексико, след като обвини мъж от Афганистан, който също е мюсюлманин, за две от убийствата и го определи като главен заподозрян за другите убийства, разтревожили цялата мюсюлманска общност в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Петдесет и една годишният Мохамед Сайед е бил задържан, след като неговото пътно превозно средство било спряно за проверка, съобщиха властите.

Три от четирите убийства със стрелба от засада бяха извършени през последните две седмици. Началникът на полицията Харолд Медина заяви, че все още не е ясно дали смъртните случаи трябва да се класифицират като престъпления от омраза или серийни убийства, или и двете.

Разследващите са получили сигнал от мюсюлманската общност в града, който ги насочил към Сайед, съобщиха от полицията. Той живее в САЩ от около пет години. Полицията проучва възможните мотиви за убийствата, включително неуточнен "междуличностен конфликт".

Заместник-началникът на полицията Кайл Хартсок не отговори директно на въпрос дали Саид, мюсюлманин сунит, е бил ядосан, че дъщеря му се е омъжила за мюсюлманин шиит. Хартсок заяви, че "мотивите все още се проучват изцяло, за да се разбере какви са те".

Точното естество на връзките между Саид и жертвите, както и между жертвите, остава неясно. Но полицията заяви, че продължава да разследва как са се пресекли пътищата им преди стрелбата.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
10
 
! Отговори
Шок и Ожас преди 1 година
Да очакваме ли новина за афроамериканец полицай причинил смърт чрез задушаване при задържане на престъпник афроамериканец . BLM ТОГАВА ЩЕ СА В ШОК ....
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го пуснат на свобода. Човека се самозащитил.
7
2
 
12
 
! Отговори
NO Вина преди 1 година
Мохамед Сайед застрелял "мирните граждани" Мухамед Абу.... Моамедд Сидик.... Моохамид Кан и Мохамед Абдула .... Цялата мохамеданска общност в САЩ е разтревожена и не могат да го проумеят . По традиция мусюлманите избиват бели християни .... Тоя Мохамед да не си е ударил лошо главата като се е молил че е посегнал на цели четирима от мюсулманските си братя ? В цялата страна се орханизират мюсулмански протести заклеймяващи лошата християнска религия ....
6
0
 
8
 
! Отговори
Подозрение преди 1 година
Последните атентати преминават по линията на съприкосновение между Ислямска Държава и движението Талибан. Убийства не само в афганистан. Наскоро афганистанец уби с нож няколко души в Иран. Ислямска Държава отново набира сила и не е добре да се подценява. Срещу тях се воюва в Афганистан, близкия изток, Израел, редица африкански държави. Може много да се говори и един коментар не стига, но Ислямска Държава е сериозен проблем!
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек никаква загуба
4
2
 
3
 
! Отговори
VD преди 1 година
Кой го е еня дали да мюсюлмани, мохамедани, будисти и т.н. какви глупости пак се пишат.
3
2
 
10
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 година
МУЛТИКУЛТИ ОСОБЕНОСТИ.
2
3
 
13
 
! Отговори
Гено от Грамада преди 1 година
"Мюсюлманин убил 10 християни" - да не бързаме с изводите, това най-вероятно е криминален инцидент."Християнин ударил шамар на мюсюлманин" - това е тежко посегателство върху устоите на цивилизацията, и не бива да имаме никаква толерантност.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За щатите подобна сутрин е като баничка с боза в България