Белият дом критикуван заради сервирането на омари

Риболовът на омари в щата сега е в центъра на правен и регулаторен спор
2 дек 2022 07:30, Петя Славова
10
Белият дом критикуван заради сервирането на омари
Снимка: БГНЕС

Решението на Белия дом да сервира омар на гала вечерята на президентите на САЩ и Франция Джо Байдън и Еманюел Макрон предизвика критики от политици, екоактивисти и дори кулинарни експерти, пише вестник "Уол стрийт джърнъл". Американската кухня е известна със своите омари от щата Мейн и именно тези ракообразни бяха донесени в Белия дом за вечеря, предава БГНЕС.

Риболовът на омари в щата сега е в центъра на правен и регулаторен спор относно възможната вреда, която оборудването на рибарите нанася на застрашените гренландски китове.

По-рано две природозащитни групи предупредиха потребителите да не купуват омари от Мейн. През ноември веригата супермаркети Whole Foods спря продажбите на емблематичните морски дарове, заявявайки, че не отговарят на стандартите за устойчиво развитие.

На този фон не остана незабелязана и появата на 200 омари от Мейн на гала вечерята. "Ако омарът от Мейн е достатъчно добър за Белия дом, защо не е достатъчно добър за всички търговци на морски дарове, включително Whole Foods", написа в Twitter сенаторката от същия щат Сюзън Колинс. Организациите за защита на океана и неговите ресурси изразиха възмущение.

"Беше малко шок, когато беше обявено, че омарът от Мейн е бил в менюто на Белия дом на държавната вечеря", каза Гиб Броган, един от ръководителите на екипа на Oceana. Байдън можеше да избере по-екологични варианти за вечеря, като скариди от Мексиканския залив или атлантически миди, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Супер юдо-масонска снимка...
7
0
 
3
 
! Отговори
Общо взето преди 1 година
Няма значение броя на торбите ! Важното е да могат да се пълнят самостоятелно, а не да чакат наготово като нашите родни електорални единици от турското културно наследство.!.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Затова се водят войни, защото някой трябва да изхранва милионите черни афроамерикански торби сланина .!." - 47% от чернокожите са с наднормено тегло, прав си, в същото време "само" 40% от белите са с наднормено тегло... Обаче тук идва забавното :) чepните са 12% от нацията - 25 милиона или 12 милиона с наднормено тегло, докато белите са 60% или иначе казано 160 милиона - 64 милиона са с наднормено тегло. :) Кои торби сланина ядат повече - чернитe или белите можеш да прецениш сам. :)
5
0
 
1
 
! Отговори
demokrat преди 1 година
тия нашите демократчета така и няма да разберат двойния стандарт който не е само в България а е в България от чужбина. и сега да се върнем на идеята- за кокошка няма прошка..
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жабар с омар ще плаши, ама ха. Втора порция, моля!
3
0
 
11
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Почерпете човека охлюви, лучена супа, едни пилешки крилца да оглозга хахаха. Това е солидарност и уважително посрещана с тяхна кухня и екстра кроасан с масло. Баба му само омари яде хаха. После защо бил парвеню и защо му казвали политика на богатите. Това е проблема, че политиците вече не живеят с нас, а в друг свят и има огромна пропаст между тях и нас.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия двамцата на картинката, от както разбраха, че съпругите им са набори, станаха първи приятели.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме им на на тия от Белия Дом за някакви си омари,те от 30 години само войни разпалват по света и хора унищожават,та за не какви си омари ще се притеснят.