Времето днес: Валежи от дъжд и температури около 10 градуса

Хладни и влажни въздушни маси обхващат Балканите
22 ное 2023 09:16, Анисия Иванова
0
Времето днес: Валежи от дъжд и температури около 10 градуса
Снимка: БГНЕС

Денят ще започне с минимални температури от 4 до 8 градуса, по високите западни полета и в Добруджа - до 9-11, по морето - също до 9-11. Преди обед ще вали в западните и северни райони, а следобед дъждовно време се очаква и по Черноморието.

Слабо ще превалява в Централна България. В планините над 2000 м ще вали сняг. Вятърът ще бъде от север-североизток, слаб до умерен, със скорост до 30 км/ч. Максималните температури ще са от 9 до 16 градуса, по Черноморието до 14-15 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Хладни и влажни въздушни маси на последователни вълни обхващат Балканите, като валежите над централните и южни части от полуострова ще бъдат интензивни. Над Европа по-съществени ще бъдат валежите в централноевропейските страни, предимно от дъжд, а в Прибалтика, в Източна Украйна и Южна Русия - дъжд и сняг.

У нас в четвъртък ще бъде дъждовно - с по-интензивни валежи в източните райони, а следобед валежите ще спират. В петък следобед отново облаците ще се уплътняват. Следобед и през нощта ще вали дъжд в западните и северни райони. В събота се очакват дъждове, по планините мокър сняг. В неделя ще вали сняг, по-интензивно в Северна България, и ще се образува снежна покривка до 10 см.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари