Времето днес: Облаци, мъгли, на места и слънце

Късно следобед и през нощта ще започнат валежи
5 дек 2023 08:18, Анисия Иванова
2

Денят ще започне с минимални температури от минус 1 до 4 градуса, в западните райони на места до -4 градуса. Преди обед ще бъде облачно в южната половина от страната с мъгли и преръмявания по Южното Черноморие. А над Дунавската равнина за кратко ще има слънце. Следобед облаците ще се увеличават и уплътняват.

Късно следобед и през нощта в Добруджа и над югозападните райони ще започнат валежи. В Добруджа дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще бъде от североизток слаб до умерен със скорост до 25 км/ч. Максималните температури ще са от 3 до 8 градуса, по Черноморието до градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините през деня ще бъде облачно и ветровито. Следобед ще има валежи от сняг в Рила, Пирин и Родопите. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 30 км/ч.

В сряда ще вали дъжд, по-интензивни валежи ще има в южните райони, а в планините ще има превалявания от сняг. Ще застудява.

В четвъртък в северната половина от страната ще вали мокър сняг, докато на юг ще бъде предимно облачно. В петък сутринта ще превалява по Черноморието, докато на запад облаците ще се разкъсват. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шарено пред Коледа. Дано не вали в неделя!