И в Неапол имат проблеми с боклука

Да дойдат танковете, пардон булдозерите...
7 яну 2008 15:14,
8
И в Неапол имат проблеми с боклука
Гледка от Неапол. Снимка: Apcom

Поредното доказателство, че южноиталианците имат балканска жилка ни предоставиха през изминалия уикенд гражданите и управата на Неапол.

Днес сутринта инженерни части на италианската армия трябваше да използват булдозери и друга тежка техника, за да разчистят  купищата боклук, който си смърдеше несъбран в продължение на повече от две седмици.

Кризата с боклука започна на 21 декември 2007 г., когато концесионерите преустановиха работа, тъй като всички депа в Неапол и околностите на града са вече препълнени. Поведението на гражданите може да бъде илюстрирано най-добре с поговорката „Хем сърби-хем боли“.

От една страна, те се ядосаха и започнаха да изгарят  камарите от останки, което предизвика опасения от страна на редица правителствени и неправителствени организации, че така може да се стигне до опасни за тяхното здраве натравяния. От друга, пак те са основните виновници за това, че плановете за отваряне на нови депа за боклук в района на Неапол бяха блокирани.

В предградието Пианура от събота маскирани младежи протестират срещу полицията, хвърляйки камъни и дървета. Други граждани на същото предградие издигат барикади, решени да не допуснат повторното отваряне на депото за складиране на боклук в техния квартал.

Въпреки призивите на кметицата Роза Русо Йерволино за спазване на законите и обществения ред в града, сблъсъците в Пианурa продължават.

Според експерти виновни за проблемите с боклука в италианския пристанищен град са преди всичко организираните престъпни групи, които са инфилтрирали бизнеса по събирането на боклука, както и хаотичната работа на общинската администрация.

Всяка прилика между Неапол и София е абсолютно случайна. Все пак ще е интересно да видим кой от двата града ще се справи пръв с „миризливата“ тематика.


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
di4o преди 14 години
АМА СТЕФЧО СОФИЯНСКИ нали стана euro дупетат,а той разбира от *** нека им покаже на тея италианци как се прави далавера с ***>:(
6
2
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Тъкмо ще намалее при нас
5
2
 
0
 
! Отговори
Az преди 14 години
Неапол е най смрадливия град в който съм бил и София е безкрайно по чиста
4
2
 
0
 
! Отговори
lidis преди 14 години
И в Неапол са същите мърлячи ,а гетата им гъмжат от *** чужденци.
3
2
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
на които първа реплика винаги е "Това само в България може да стане"
2
2
 
0
 
! Отговори
kasapo преди 14 години
Boiko Boklukof -streo kmet na Neapal i Sofiy
1
2
 
0
 
! Отговори
благия преди 14 години
Предлагам София и Неапол да се побратимят , да станат братски градове - ще ги обединява *** .. !!