Гей браковете съживяват щатската икономика

Сватбите на 240 000 еднополови двойки биха донесли поне $1,5 млрд.
Обновена: 23 окт 2013 13:41 | 23 окт 2013 13:39, Бойчо Попов
73
Гей браковете съживяват щатската икономика
източник: Reuters

 Еднополовите двойки в Ню Джърси вече спокойно могат да минат под венчилото, пише MarketWatch. Звукът от сватбените звънчета в щата се очаква скоро да се прехвърли и върху държавната хазна, подобно на всички 14 щата на САЩ, които вече са легализирали гей браковете, инжектирайки поне 1,5 млрд. долара в икономиката.

Кметът на Нюарк Кори Брукър, който този месец ще поеме пост в Сената, отвори кметството за първите церемонии след полунощ в понеделник. Това се случи, след като в петък миналата седмица Върховният съд на Ню Джърси позволи еднополовите бракове, като така подкрепи решение на по-низша инстанция. 

Още по темата
Все още противоречивият въпрос се оказва не само социален, но и икономически, твърди Лий Баджет от Института за право и публични политики в областта на сексуалната ориентация "Уилямс" към Калифорнийския университет. Според изследване от миналата година разрешаването на еднополовите двойки да сключват брак в Ню Джърси ще генерира икономически ползи за 48 до 119 млн. долара за щата в рамките на период от три години.

По-голямата част от приходите ще дойдат под формата на краткосрочни разходи за самите сватби - хилядите и дори десетки хиляди долари, които двойките харчат, за да отпразнуват вричането си във вярност. Освен това в сектора на организирането на сватбени събития и туризма ще бъдат създадени нови работни места.

В момента в САЩ има около 650 000 еднополови двойки, които съжителстват на семейни начала. Според Баджет около 240 000 от тях биха сключили брак, ако могат да го сторят в рамките на идните няколко години; дори и еднополовите двойки да похарчат само 1/4 от средно 26-те хиляди долара, които отиват за една сватба, това би инжектирало 1,5 млрд. долара в икономиката. Тази сума не включва парите, които харчат гостите, поканени на сватбите.

Според някои експерти с времето гей двойките ще влеят още повече пари в икономиката, тъй като ще подават съвместни данъчни декларации и вече няма да се налага да плащат допълнителни данъци за стимули, осигурявани от работодателя.

На държавно ниво обаче ще бъдат загубени някои приходи. Например правителството вероятно ще трябват да плаща повече за съпружески социални осигуровки и вдовишки добавки, твърди Ричард Ебълинг, преподавател по икономика в Университета "Нортуд" в Мидланд, Мичиган.

Още подобни любопитни новини четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: еднополови бракове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
2
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
До yatsamngoiИ аз го четох. Навсякъде по света има престъпност, както и в Америка, в Русия има също. Не минава тоя трик да се правим на по-важни, фактите говорят друго.
52
2
 
2
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
До Петолъчка в сърцетоИзвинявай ,но това с бог, казано от човек с ник "петолъчка в сърцето" е леко смешно.Иначе не си мисли че хамериканците са открили топлата вода, в Испания и кралство Нидерландия са позволени още в далечната 2003 година. Сори, не върви пропагандата, не обичам американците но комунистите ХЕПТЕН!
51
3
 
5
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
Гей съм,но изобщо не ми пука за гей-бракове.Не знам каква е тая истерия, даже и полемики с Бог се намесват и познатите избирателни цитирания на библията. Цирк общо взето.Могат да си спя с партньора си и без брак,и без това 50% от хората живеят без брак. Бракът е скъпо "удоволствие", разводът още повече.Повечето сключват брак или заради децата, или заради хорското мнение.При нас тия неща ги няма-свобода и шапка на тояга.Никой няма да ми накриви шапката като отрича гей-браковете, даже му благодаря
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До yatsamngoiНе съм гей, но подкрепям написаното от теб. Не ми пречите, живеете си своя живот, ходите си във вашите барове и заведения. Имал съм страшно много гей клиенти и мога да кажа , че са едни от най учтивите и услужливи хора.
49
0
 
1
 
! Отговори
nelegalen преди 10 години
A kolko she izkarat ot legaliziraneto na 11 mln nelegalni?
48
2
 
6
 
! Отговори
Петолъчка в сърцето преди 10 години
Само болна и извратена държава като САЩ може преднамерено да си отглежда такива грешки на природата, чието поведение е отвратително пред лицето на Бога и срамно пред хората.
47
0
 
4
 
! Отговори
хммм преди 10 години
да допуснат и педофилството майтапа ще е пълен
46
4
 
6
 
! Отговори
123 преди 10 години
аз си мислех че демокрация е гласноста на повечето хора то се оказа че не е така тия хора вобще не триябва да се толерират . Това са болни хора.
45
0
 
12
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
47 - не забравяй, че всичко "американско" се прави в азия, тъпите янки само прибират парите от експлоатацията, че държавата им е построена върху земя, открадната от изтрепани хора, издигната от роби и прехранваща се с войни, че са единствената държава, използвала ядрено оръжие върху цивилни, измъчва и убива който си поиска... айде да не продължавам... има още доста да се каже по въпроса...
44
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До всчики плюещо по УСА. Не забравяйте, че компютъра на който пишете вероятно имат Intel Inside, и Windows, все правени в УСА. Сигурно ползвате Гоогле, Андроид, Facebook, Twitter може би iphone, пак правени в УСА. Така, че малко по-полека. И в Щатите близо 45% са против тези бракове.
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съединени ****ерастки Щати
42
2
 
12
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Пък ако им разрешат да се женят за домашните си любимци и неодушевени предмети съвсем ще ударят джакпота...
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия станаха БЕТЕР турците
40
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че нищо няма да ги спаси американците е вярно. Ама и вас нищо няма да ви спаси от тоя злоба, това да мразиш човек, защото е различен от теб, българите го умеят най-добре.
39
12
 
4
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
До АнонименОнзи ден в Русия са убили четирима бездомници. Преди две седмици имаше съобщение че в Москва броди сериен убиец и то в същият парк където вилнееше Пичушкин, убил над 30 човека. Моля да не генерализирате толкова, защото просто е нелепо. Гей бракове има и в Испания между другото, от 15 години, не са открили сега топлата вода.
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ме разсмивайте... На фона на дефицит от 500+ млрд., 1.5 милиарда ще им спасят положението. Ох божееее...
37
10
 
2
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
От друга страна като някой иска да се жени какъв е проблема? Нека се жени, никой няма да е ощетен, даже пари в икономиката ще влеят. Проблем за някои е осиновяването, но него няма да го коментирам правилно или неправилно е.
36
14
 
8
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
Гейовете имат пари и който е умен ще ги привлече! Гейовете са разточителни, разбират от изкуство и лукс, ценят културата. Нямат деца за отглеждане и са изцяло бохемски и колекционерски настроени. Интересуват се много от мода, козметика, парфюми,коли,интериорен дизайн.
35
5
 
8
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
Колкото Сирийците и разните маймуни от Африка съживяват нашата економика, та толкова и тия.
34
9
 
3
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
До krasito1981Америка привлича много емигранти, не е нужно да раждат деца.Иначе въпреки че съм гей, не искам гей-бракове. Тази глупост брака е измислена от хетеросексуалните, нека те си страдат от нея, защо и нас трябва да ни заробват с брак? Бракът не е условие за любов, или я има или я няма! От друга страна това че гейовете са хора с пари е факт и много хора се възползват от това в туризма и други отрасли на икономиката, за да привлечат парите им.