В Русия заловиха петима от банда, извършила над 25 убийства

Престъпната организация действала от 2007 г. в Москва и Северна Осетия
13 авг 2014 11:54, Елка Василева
11
В Русия заловиха петима от банда, извършила над 25 убийства
Снимка: архив, Reuters

В Московска област са заловени петима членове на банда, извършила над 25 убийства и други тежки престъпления, съобщи за ИТАР-ТАСС Следственият комитет на Русия.

Престъпната организация, създадена и ръководена от Аслан Агиев, роден в Грузия, действала от 2007 г. в Москва и република Северна Осетия. Тя наброявала над 30 участници.

При съвместна операция на Федералната служба за сигурност и МВР на Северна Осетия тази нощ са задържани хора от бандата, обявени за федерално и международно издирване - Инал Засеев, Роберт Багаев, Руслан Юртов, Ерик Таутиев и Дмитрий Кодоев.

През 2008 г. нейни членове са убили например кмета на Владикавказ Виталий Караев, шефа на отдела за борба с организираната престъпност към МВР на Северна Осетия Марк Мецаев, вицепремиера на републиката Казбек Пагиев, неговия шофьор Владимир Гасиев и др.

При обиск в едно от жилищата, където се укривали бандитите, са иззети 49 огнестрелни оръжия руско и чуждестранно производство, включително автомати, 36 гранати, над 7 хил. патрона, взривни устройства, радиостанции, униформи на пътната полиция и др. Част от членовете на бандата вече са осъдени, 13 души са под стража, срещу двама се водят процеси, а 10 бандити са обявени за издирване - сред тях е и главатарят.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 9 години
До 1Винаги ми е било интересно как смело хората коментират без да знаят ситуацията и пишат глупости. Прав си за едно - престъпниците в случая не са етнически руснаци. Но осетинците не са лоши хора. Там гадостите още от съветско време ги вършат други мюсулмани - обикновено чеченци, ингушети .
7
1
 
1
 
! Отговори
демокрация преди 9 години
А бе, нали в премегавеликата бензинаджийница всичко беше рай и щастие? Хората не били затиснати от корупция, разруха, гниене, алкохол и сране там? Ама както и да се гледа, най-много дивотия именно в тая отрепана страна се случва...
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странджата, имам нещо с което да ти затисна устата.
5
5
 
1
 
! Отговори
менте преди 9 години
а къде са задържани лицата ? да не би като са пресичали руско-украинската граница ? или границата между Русия и ДНР или каквото е останало от нея .
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в руското общество агресията и насилието са високо ценени качества
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до СТРАНДЖАТА---Ако не четеше само "демократичната" ни преса,щеше да знаеш за случая.Даже интерпол е включен в раследването.Тия типове имат извършени престъпления в Литва,Латвия и Полша.Ама соросоида само си "рупа ли рупа".....
2
16
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
А преди да ги заловят имаше ли информация за тия убийства... - разбира се, че не... - в Рашата всичко е по мед и масло...
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аслан Агиев,Инал Засеев, Роберт Багаев, Руслан Юртов, Ерик Таутиев и Дмитрий Кодоев.----------Това е то........осетинци--нещо като албанците.Луди и бежалосни хора,от тях даже чеченците и дагистанците се страхуват---добре че са малко по численост.