Чудото се случи – Благодатният огън слезе!

Българска делегация го пренася у нас
11 апр 2015 14:28, Елка Василева
109
Чудото се случи – Благодатният огън слезе!
Снимка: архив, Reuters

Чудото се случи! Както всяка година на Велика събота от небето в ръцете на Йерусалимския патриарх падна Благодатният огън.

Това стана в храма “Възкресение Христово” в Йерусалим.

На Велика събота, вече над 2000 години, хиляди вярващи от цял свят пристигат в Йерусалим, за да станат свидетели на чудото. Благодатен или още Свещен огън е огънят, който се запалва свръхестествено всяка година на Възкресение Христово в храма "Възкресение Христово", построен точно върху Божия гроб в Йерусалим.

Православните християни твърдят, че това запалване става по свръхестествен начин. Този огън в първите минути след запалването има уникалното свойство да не излъчва топлина и да не изгаря.

Българска църковно-държавна делегация присъства на богослужението в храма "Възкресение Христово" в Йерусалим. Благодатният огън ще бъде донесен в България по-късно днес с два специални огнеупорни фенера.


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудото се случило,за момент си помислих ,че Бойко си подал оставката,ся папазите ще се нафиркат от кеф
22
7
 
9
 
! Отговори
ГЕРБер милиардер преди 4 години
Както казва професора по социология и експерт по сваляне на правителства Людмил Георгиев - " Такава тоталитарна машина която създадоха мутро- комунистическите незапомнени крадци в историята на България ГЕРБ с теглените милиарди вече не може да бъде свалена по пътя на законни избори- НА ХОД Е УЛИЦАТА". Това е,нямате шанс,само с протести може да ни махнете.
21
6
 
4
 
! Отговори
ГЕРБер милиардер преди 4 години
От 16-те млрд. сега и 8-те млрд. които взехме декември 1/3 са отделени за кметските и местни избори октомври. С тях ще си осигурим победата и ще изкараме пълен мандат. Ко ни пука че след това вашите деца горко им и жалко за тях какво робство и геноцид ги чака. Важното е ние да имаме лъскави коли,яхти,красиви любовници и метреси,да осигурим поколенията си. С избори никога вече не можете да ни свалите- в нас са парите и сме непобедими. Както казва професора по социология и експерт по сваляне на правителства Людмил Георгиев - " Такава тоталитарна машина която създадоха мутро- комунистическите нез
20
8
 
17
 
! Отговори
Пешкo преди 4 години
До Анонимен 25

Тук анонимни *** крадци обвиняват форумците в атеизъм. По големи богохулци от вас има ли които преди месец натоварихте всеки един Български гражданин с 10 000 лв. и неродените деца дори! Анатема за вас Герберски крадци обрекли народа на гибел!
19
13
 
13
 
! Отговори
войнствен атеист преди 4 години
Така и не се разбра защо тоя огън трябва да се носи, камо ли защо на някой трябва да му пука. Разбирам да лекуваше инвалиди, нещо полезно да правеше, а то к'во? Блести и мъждука там. Много съмнителна е тая работа с "гори без да изгаря, ама само в първите няколко минути". Коллко удобно! За жалките дъртаци в раса и огромни ланци.
18
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудо щеше да е, ако не бяха успели да го запалят.
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудото се случи – Благодатният огън слезе!Аз проклинам Борисов на този ден , аз съм от Благоевград и не желая аидуци за управленци скрили се под неговтото було
16
1
 
23
 
! Отговори
ля ля преди 4 години
весели празници на българите! яжте и се веселете на пук на всичко!!!
15
9
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ ПОБЕДА преди 4 години
ДО 17 И 19

Боли ли ви че лапнахме тези 27 милиардчета с лихвите които ще платите ВИЕ и вашите дечица които ще бъдат роби на нашите деца! Ние вече ги осигурихме,и внуците на нашите деца. А вашите ще им бъдат роби и бити,и като крепостници. Доказахме че сме силни и никой не ни спря да лапнем многото милиарди. Вие от Атака и БСП ще сте гладни,ние висшия ешелон на Герб ще ви смажем с парите. Загубихте,свиквайте. Само Герб,тръшкате ли се бедняци а?
14
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До атеист
Вярата е най хубавото нещо на този свят,благодарение на нея сме се запазили като народ.Човек който не вярва в нищо живее изкуствен живот.
13
6
 
5
 
! Отговори
Герб мощни сме преди 4 години
До как се прие дълга 16

Народът си ги иска ГЕРБ и ДПС, народът им се радва, народът не е пред парламента. ВСЕКИМУ НЕГОВОТО.
12
6
 
8
 
! Отговори
как се прие дълга 16 преди 4 години
Бойко Борисов се гушна за пореден път с Ахмед Доган и намачка мишоците в парламента. Даже не му се наложи да ги обработва лично. Горанов свърши работата.
В 14.20 минути при регистрирани 134 депутати, при кворум 68, при гласували 223, 161 гласуваха „за“, 50 „против“, а 12 „въздържал“ се – на първо четене. Формира се ново МНОЗИНСТВО НА ДЪЛГА ОТ 161 ДЕПУТАТИ. БСП и „Атака“ останаха изолирани. ПФ измекярски се „въздържа“… Йордан Цонев не „проплака“ като във вторник, че в ДПС вече съжалявали, че сдали властта през май 2014 г. Добре дошли в държавата на Борисов и Доган. Народът си ги иска, народът
11
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудеса има, защото има наивници!
10
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любопитно е, защо НИКОГА не се снима с камера това "чудо"?? Някъде във ютубето има клип, който обяснява трика на това "чудо". Винаги един влиза вътре без да се заснема?? и излиза с огън?? Хоп - и "чудото" е готово. И народа вярва ли, вярва на "чудеса"...
9
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бачкате ли здраво за 400 лева, А? И за 300 ще бачкате, ако Бойко пожелае...
--
Ех, добре си беше при Орешарски - заплатите бяха по 10.000 лева, ама сега с тоя Бойко!!!
Все още има ***, които вярват, че БКП ще им вдигне заплатите и гласуват за ДПС и БСП.
8
7
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ-ер богаташ преди 4 години
Бъдеще има за теб някъде далеко в чужбина, далеко от род и родина, далеко от клети ти дечица, без тебе да раснат, че някое и друго евро да пратиш и да си роб а ГЕРБ-ерите тук ще са с най хубавите жени,децата им ще раснат в лукс, ще са на яхти и скъпи коли! Спи, народе! Баба ти докато я пребиват и изнасилват за 40 лева! Ръка не вдигай на душманина - ръцете са ти да бачкаш за 400 лева! Ръцете са ти да си милваш детенцето, дето плаче за нови дрешки и обувки! Спи, народе...ИМАШ 500 ГОДИШЕН СТАЖ!
7
17
 
15
 
! Отговори
атеист преди 4 години
Дърти мъже, а се занимават с детинщини! Религията е опиум за интелекта! Очевидно, че човечеството още е в детската си възраст.
6
9
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ-ер богаташ преди 4 години
Добър ден, роби! Бачкате ли здраво за 400 лева, А? И за 300 ще бачкате, ако Бойко пожелае...Сигурно не ви е срам да си гледате децата как обикалят покрай витрините с китайски ***, със старите си изтъркани 'обущета'...Бачкайте и ги лишавайте, че Бойко е гладен...Спи, народе! Преклонена главица сабя не я сече! Спи, народе! ГЕРБ-ери безсмъртни имаш, дето 7 000 000 никога не могат да ги победят, защото са 7 милиона - всеки за себе си! Спи, народе...Бъдеще има за теб някъде далеко в чужбина, далеко от род и родина, далеко от клети ти дечица, без тебе да раснат, че някое и друго евро да пратиш и
5
5
 
12
 
! Отговори
Весели празници РОБИ преди 4 години
Чакаме пенсиите с таваните през зимите да изпукат и да им приберем парите за бонуси. За братска Турция да не говорим. Не можем въобще да се мерим с тях защото сме скапана латино-държава!Минималната заплата в Турция е 411 евро, а минималната пенсия 310 евро. Всички цени на стоки и услуги в Турция са по ниски, а на лекарствата в пъти, като половината от лекарствата са безплатни
4
7
 
12
 
! Отговори
Весели празници РОБИ преди 4 години
Иде ВЕЛИКДЕН!Във фалирала ГЪРЦИЯ правителството на Алексис Ципрос изпълни предизборните си обещания. Раздаде по 500 евро на калпак Великденски бонус. До 2016г само след една година мин. заплата се вдига от 580 евро на 750 евро. Със цели 170 евро повече. А у нас щото много се краде мин. заплата вдигнахме януари с 10 евро, юли месец с още 10 евро, а пенсиите ще вдигнем пак с 2 евро. Реп. Румъния и с нея вече не може да се мерим. Миналата година май 2014-та ТАВАНА НА ПЕНСИИТЕ беше окончателно премахнат, а ние не само че не го премахнахме, а увеличихме срока до 2018-та година. Чакаме пенсиите с та