Русия никога не е била по-опасна за Украйна

Порошенко: Руската инвазия е безпрецедентно висока
5 юни 2015 21:26,
98
Русия никога не е била по-опасна за Украйна
Снимка: Reuters

Украинският президент Петро Порошенко заяви днес, че опасността Русия да изпрати войски в източната част на страната е по-голяма от всякога, предаде ДПА.

"Няма оправдание за продължаващите нарушения на споразумението за прекратяване на огъня, което означава, че степента на заплаха от руска инвазия е безпрецедентно висока", заяви Порошенко на пресконференция, отбелязваща първата му година на поста.

Тази седмица Източна Украйна стана арена на най-тежките боеве между армияти и проруските сепаратисти от подписването на споразумението за прекратяване на огъня през февруари.

Още по темата
Доклад на независимата мисия за наблюдение на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа от вчера предположи, че бунтовниците са извършили атака срещу контролирания от правителството град Мариинка, където са се водили интензивни сражения.

Според Порошенко нападението с участието на от 500 до 1000 сепаратисти е опит за ескалация на конфликта.

"Сега Украйна трябва да държи над 50 000 свои военнослужещи в конфликтната зована. За тази цел производителите на оръжие работят на три смени", заяви Порошенко.

Вчера украинският президент каза, че в страната има 9000 руски войници. Днес той добави, че поне един руски гражданин е бил заловен при боевете тази седмица. Русия категорично отрича, че в Украйна има войници от нейната редовна армия. Според Москва всички руснаци, които може би се бият в конфликта, са доброволци от милиции. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков подчерта днес, че в зоната на конфликта може да има граждани на всяка страна, "но няма въоръжени сили на Руската федерация".

По-рано тази седмица украинският парламент одобри закон, разрешаващ достъпа на миротворци на ООН в конфликтната зона.

Днес президентът Порошенко заяви, че световната организация сериозно обмисля предложението. Порошенко каза също, че ще говори с президента на САЩ Барак Обама и с германската канцлерка Ангела Меркел, за да координират позициите си преди срещата на Г-7, започваща в неделя. Русия беше на практика изхвърлена от организацията миналата година, когато отношенията й със Запада се влошиха до едно от най-ниските си равнища.

Порошенко заяви, визирайки Г-7, че е "100 процента удовлетворен от силните позиции на нашите надеждни стратегически партньори".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
пинсионер преди 8 години
поршенко е за растрел.милиярдер призидент .от каде стана млиардер.а народа в украина страда.
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престанете на тва пиянде да му тиражирате глупоститеИ без друго никой не го взима насериозно, дори и господарите му!
66
0
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Тоя психопат пак нещо бълнува!
65
1
 
0
 
! Отговори
Неанонимен преди 8 години
Анонимка, като понаучиш малко "могучият и жгучият", ще можеш да четеш и между мойте редове. Но с IQ-то не мога да ти помогна, то е генетична функция. А това на монархо-соц-фаш гадовете колаборационисти и диребействащите ***, подръжници на най-едрата, олигархическа и дивокапиталистическа прослойка на компрадорската буржоазия е еквивалентно на числото Пи. В акъла им е само оръжие и война. И врагове. И надник, който някой да им даде, щото не могат и да газоизпуснат самостоятелно.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Металург,Сексолог и Танкист!Ясно е че си един и същ човек,както е ясно че си и супер ограничено момче!Вместо да си измисляш глупости от пръстите,вземи малко почети и пиши леко по-смислени и достоверни неща,че инък няма да си вземеш надника!
63
5
 
0
 
! Отговори
Металург преди 8 години
След като, за да кандардиса китайците за строежа на газопровода "Сила Сибири", естествено без финансии от китайска страна и на цени на газа под себестойност, на Путин му се наложи да джироса на китайците Удоканското медно находище (завършен действен анекс, към иначе незаангажиращата спогодба за намерения). Така в Китай стана популярна старобългарската народна мъдрост "Мед и масло да ядеш, руска ....". Руските мужики, официално си признаха, че тая работа с мед, вече "не из за сыл"!
62
3
 
0
 
! Отговори
Сексолог преди 8 години
Китайска генетична лаборатория съобщи, че започва усилена работа за конструктивното напасване на някои сексуални атрибути, в частност на Широка *** моя родная с макият но твърд и работлив Чай-***-Мин. На първо време се започва от известен велик татаро-монголски вожд, титулуван ***. В разработката широко ще се използуват 3-D принтери по нуклеидни последователности. Така рутайците накрая ще реализират прокламираната преди няколко години от Путин "Нанореворюция".
61
5
 
0
 
! Отговори
Танкист преди 8 години
Китай прояви интерес към единственият работещ танк "Армата" за закупуването му след фалита и масовите уволнения в "Уралски вагоностроителни заводи". Та ще се пооправят многобройните недоделки и ще се произвежда под името "Китмата".
60
4
 
1
 
! Отговори
Кръстител преди 8 години
Новата раса между китаец и руска угоро-хазарска еврейка, няма да е вече "Русский мир", а Еврокит. Така китайската икономическа зона, ще се приближи плътно до Европа.
59
5
 
1
 
! Отговори
Сватанак преди 8 години
В Китай гласуваха 50х. долара за всеки млад китаец, който се ожени за рускиня в детеродна възраст. Към двойката няма да важат ограниченията върху раждаемостта.
58
3
 
16
 
! Отговори
Честит преди 8 години
Порошенко а на бас, че вече си е извадил американски паспорт. За всеки случай...
57
2
 
19
 
! Отговори
Хахаха преди 8 години
Хайде, веднъж за винаги, да уточним поне нещо...Сега има ли руски войски в Украйна? Само преди няколко дни същия индивид бълнуваше, че били уточнили бройката на 9000, даже номера на войскови части размахваше...Сега пък ***, че била безпрецедентно вискоа опасността ДА ИЗПРАТЯТ такива части..СЯ пратили ли са вече или тепърва ще пращат, че даже и господарите на Запад вече се объркаха...
56
13
 
2
 
! Отговори
ot LVIV преди 8 години
До Румбо------------Много добре знаеме какво искаме-----Москалите,кацапите--вън от Украина !!! Украина понад усе ! Слава на Героите от Десен Сектор !
55
2
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Най-опасни за Украйна са.....украинците,онези от западните украйнини!Нито знаят какво искат,нито как да го постигнат!А това,да приемат американските внушения,че най-добрия начин да се отделят от орбитата на Русия е чрез бой(и избиване на руснаци) си е върхът на глупостта!Сравним само с участието във 2-та Световна война на страната на Хитлер.Накрая да не се чудят защо последиците са същите.
54
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 62"zatapi "ni
53
5
 
1
 
! Отговори
до 69 преди 8 години
объркал си пак хапчетата , или си ял халюциногенни гъби
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато украинците са на ръба на нищетата, меко казано, бизнесът на Порошенко процъфтява. "Който няма хляб, да яде .... шоколад".
51
15
 
3
 
! Отговори
UKRAININFORM преди 8 години
Минските споразумения 2, както и се очакваше, се оказаха само една илюзия за мирен диалог, зад който стои единствено опитът на Русия да демонстрира деескалация с цел да върже ръцете на Киев и да не допусне да бъдат излекувани със силови методи проруските циреи ЛНР и ДНР върху тялото на Украйна. С Минските споразумения 2 РФ разчита на доверчиви ***, които в света остават, за щастие, все по-малко.
50
15
 
1
 
! Отговори
UKRAININFORMBURO преди 8 години
До БУЛ ТРАС------------------Източна Украина биа населена с руснаци ? Това скоро ще го поправим.
49
1
 
6
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
До Ха-ха-хаВиждал съм и по-големи професори от теб!