Русия никога не е била по-опасна за Украйна

Порошенко: Руската инвазия е безпрецедентно висока
5 юни 2015 21:26,
98
Русия никога не е била по-опасна за Украйна
Снимка: Reuters

Украинският президент Петро Порошенко заяви днес, че опасността Русия да изпрати войски в източната част на страната е по-голяма от всякога, предаде ДПА.

"Няма оправдание за продължаващите нарушения на споразумението за прекратяване на огъня, което означава, че степента на заплаха от руска инвазия е безпрецедентно висока", заяви Порошенко на пресконференция, отбелязваща първата му година на поста.

Тази седмица Източна Украйна стана арена на най-тежките боеве между армияти и проруските сепаратисти от подписването на споразумението за прекратяване на огъня през февруари.

Още по темата
Доклад на независимата мисия за наблюдение на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа от вчера предположи, че бунтовниците са извършили атака срещу контролирания от правителството град Мариинка, където са се водили интензивни сражения.

Според Порошенко нападението с участието на от 500 до 1000 сепаратисти е опит за ескалация на конфликта.

"Сега Украйна трябва да държи над 50 000 свои военнослужещи в конфликтната зована. За тази цел производителите на оръжие работят на три смени", заяви Порошенко.

Вчера украинският президент каза, че в страната има 9000 руски войници. Днес той добави, че поне един руски гражданин е бил заловен при боевете тази седмица. Русия категорично отрича, че в Украйна има войници от нейната редовна армия. Според Москва всички руснаци, които може би се бият в конфликта, са доброволци от милиции. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков подчерта днес, че в зоната на конфликта може да има граждани на всяка страна, "но няма въоръжени сили на Руската федерация".

По-рано тази седмица украинският парламент одобри закон, разрешаващ достъпа на миротворци на ООН в конфликтната зона.

Днес президентът Порошенко заяви, че световната организация сериозно обмисля предложението. Порошенко каза също, че ще говори с президента на САЩ Барак Обама и с германската канцлерка Ангела Меркел, за да координират позициите си преди срещата на Г-7, започваща в неделя. Русия беше на практика изхвърлена от организацията миналата година, когато отношенията й със Запада се влошиха до едно от най-ниските си равнища.

Порошенко заяви, визирайки Г-7, че е "100 процента удовлетворен от силните позиции на нашите надеждни стратегически партньори".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
2
 
! Отговори
аналог преди 8 години
До кк"фашист убийца то само това повтаря а деца старци на донбас какво направи с тях"На български казваме "убиец", а не "убийца", но откуда же тебе знать? :)
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя както се дърви имам чувството че скоро гооооляма част от сибир ще проговори на украински или на така нареченият новоросийски,голям майтап ще падне...
26
5
 
30
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Най-късно до края на годината тоя ще бяга като плъх от потъващ кораб заедно с цялата шайка превратаджии и всичката продажна ***, която обрече собствения си народ на мизерия..
25
4
 
32
 
! Отговори
На Пораженко, ... преди 8 години
... каквито и лозунги да хвърля, няма вече кой да му се хване. Най-голямата опасност за Украйна са корумпираните политици, водени от Олигарха Пораженко, неолибералната фашистка киевска хунта, която разпродаде всичко на безценица, и неонацистите от Десен Сектор и Свобода, довели Олигарха и Хунтата на власт, и безчинстващи непрекъснато от 1 година в Източна Украйна.
24
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Minavame na voda I BENZINOSTANCIQTA se zakriva ! Zamenyam Mercedes za lada Samara . Ha-ha-ha . Nestastnici!
23
4
 
13
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
До АнонименКакто сега пищят американците в Афганистан.
22
4
 
41
 
! Отговори
Веселяка преди 8 години
Докато прасето и яйцето не увиснат на въжето няма да има мир в Украйна.
21
4
 
32
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 8 години
До Анонимен: ДОБРЕ Е ,ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ИМАТ МАЛКО СТРАХ ОТ РУСНАЦИТЕ И ЕДИН ПРОДАЖНИК НА УКРАИНСКИЯ НАРОД ,НЕ МОЖЕ ДА ГИ НАКАРА ДА ЗАПОЧНАТ ВОЙНА С РУСИЯ !НАПРАВО ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК ОТКЪДЕ СЕ ПРЪКНАХА ТЕЗИ ФАШИСТИ В УКРАЙНА - УЖ ХИТЛЕРИЗМА БЕШЕ ИЗКОРЕНЕН ,НО ЯВНО ДОЛАРИТЕ СА СИ ИЗИГРАЛИ ФУНКЦИЯТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 40 ГОДИНИ ! ПРЕДАТЕЛИ -ГОРБАЧОВЦИ !
20
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога ще ни занимавате всеки ден с тия киевски фашисти. Толкова ли няма други теми у нас. Рано или късно на фашистката хунта ще й потърсят отговорност за престъпленията, които извършва срещу народа си.
19
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пабеда будет за нами , слава на велика Русия и да живее България
18
4
 
36
 
! Отговори
Атакист преди 8 години
На бас се хващам, че като са го викали войник, с тая голяма тиква не са могли да му намерят каска в цял СССР. Доста са го шамарили руските офицери. Оттогава му се е набило в голямата тиква че Русия е лоша а запада добър, и заради тоя комплекс сега не може да преценява ситуацията обективно. А тя е, че е точно обратното. От запада Украйна ще си пати повече и от България. Украйна ако има поне малко мозък трябва да се обедини с Русия веднага. А също и България.
17
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този измислен президент на още по измислената държава именуваща се Украйна, колкото по скоро се върне към бизнеса си, толкова по добре ще е за него и за нещастниците населяващи територията с по-горе упоменатото име
16
2
 
16
 
! Отговори
Тъпаци преди 8 години
Да бяхме поне взели Самоинициативата да даваме ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ НА УКРАЙНЦИТЕ ДА СИ ПОРАЗКРАСИМ ГЕНА ЧЕ САМО МУРТАПИ ОСТАНАХА В ТАЗИ ДЪРЖАВА АМА И ЗА ТОВА НЕ ВИ БИВА ДАЙ ВИ САМО ТАЛИБАНИ ДА ПРИБИРАТЕ
15
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руската *** пак се е събрала да плюе по форумите...
14
4
 
10
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Защо трябва да вярваме на ДПА? Пасвилчето е бъкано с лъжи и твърдения, които са трудно доказуеми. Съветвам несторова да гледа клипчето с пленения в Маринка хохлопитек...
13
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От руските терористи може да се очаква всичко!
12
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя голям клоун украинците масово бягат по съседни държави бежанския им поток се равнява на този на Сирия държавата пред икономически колапс той война сънува 50000 армия и ново въоръжение.Клинично болен ***,че и миротворци на фронтовата линия,няма ли кой да му каже че страните от НАТО няма да позволят тени войски да умират за Украина идеята е украинци да умират за интереса на Запада
11
5
 
35
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Потрошенко е просто един продажен ***. Да си беше правил шоколадчетата, щеше да е къде по-добре.
10
4
 
25
 
! Отговори
кк преди 8 години
фашист убийца то само това повтаря а деца старци на донбас какво направи с тях
9
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали се канеше да си връщаш Крим, какво става уплаши ли се.