САЩ държи Европа "на къса каишка"

Не искат Русия да съществува като страна, заяви Патрушев
22 юни 2015 07:27, Александър Попов
196
САЩ държи Европа "на къса каишка"
Снимка: Reuters, архив

Съединените щати много искат Русия да не съществува като страна, заяви секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев в интервю за днешния брой на вестник "Комерсант", предаде ТАСС.

"Ние притежаваме огромни богатства. А американците смятат, че ние ги владеем незаконно и незаслужено, защото, по тяхното мнение, ние не ги използваме така, както би трябвало да се използват", казва Патрушев, визирайки изказване на бившия държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт, че Далечният изток и Сибир не принадлежат на Русия.

Секретарят на Съвета за сигурност на РФ критикува още Съединените щати, че оказват влияние на Европа, държат я "на къса каишка" и са й наложили санкционна политика срещу Русия и неприемане на присъединяването на Крим. "На Запад разбират, че всичко онова, което стана в Крим, е законно, че бе произведен референдум и т. н.", твърди Патрушев и уверява, че "с течение на времето всичко ще се нареди".
 
Причината за тази ситуация е, че американците са силни, а европейците - "доста безпомощни", отбелязва високопоставеният руски представител.

"САЩ се стремят да доминират в света. Такава цел е записана в техните доктрини. И засега това им се удава: те доминират, въпреки че светът се променя", коментира Патрушев.

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация обвинява Съединените щати, че са били "истинските инициатори на държавния преврат в Украйна" и са изхарчили за него 5 милиарда долара.

"Зад проекта за дестабилизиране на тази страна се крие опит за създаване на инструмент за радикално отслабване на Русия", подчертава той.

Патрушев казва, че свалянето от власт по насилствен път на предишния украински президент Виктор Янукович, който не се е нравил на Съединените щати, е било "политическа грешка".

"Ако не беше превратът, нямаше да се случат събитията в Крим и Източна Украйна", се аргументира той.

Патрушев уверява, че Русия не иска да се намесва в конфликта в Украйна, но че не може да попречи на притока на руснаци в редиците на сепаратистите. Вече направихме всичко необходимо за изпълняване на Минските споразумения, не разбираме защо Украйна така упорства и не иска да преговаря с "представителите на опълчението от Донецк и Луганск", казва той.

Патрушев смята, че вследствие на напредъка в преговорите за иранската ядрена програма Западът трябва да преразгледа своите планове за създаване на система за противоракетна отбрана в Източна Европа. В продължаващото изграждане на противоракетния щит той вижда доказателство, че действителната цел на проекта е сдържането на Русия.

Секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация казва, че на страната на "Ислямска държава" се сражават над 1000 граждани на страната. Притокът на доброволци в редиците на джихадистката групировка засега е невъзможно да бъде спрян, признава той.

Патрушев обяснява отчасти проблема с двойните стандарти, прилагани от Запада. Съединените щати поддържат "Ислямска държава", когато тя се бори с режима в Сирия на президента Башар ал Асад, и едновременно с това бомбардират групировката, отбелязва той.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиА бе ти от 9 дерета вода носиш...Боевете са се водили в целия диапазон и срещу същите самолети с които са се биели и руснаците. Ако ти е толкова добър самолета англичаните щяха да го вземат най-малко срещу ФАУ които в последния етап на полета си, точно тогава са ги сваляли, са летели на около 2000 м. Както и да го сучеш тия Кобри са си чиста преебавка и краварите просто са се отървали от тях.
100
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 146Боевете над атлантика и над Великобритания са били над 6000м височина Умнико. Елипсовидните криле на Спитфайър са ефикасни на голяма височина. Мустанг П-51 с криле с ламинарен профил също е бил АС на големи височини. Ще попиташ защо? Вземи и нарисувай един полукръг(изобр полусфера). Това ти е зоната на действие на зенитна артилерия. Тавана е 12км ако летиш на 6000м почти половината площ на полусферата е активна ако летиш на 8000м или по-високо колко по-малка е активната площ???
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БобиУмнико, на същите височини са се водили и боевете в Англия, но англичаните категорично я отказват. Идеална е за болния ти мозък. Затова и самите американци не я изполават.
98
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Отностно Кобрите и другите изтребители.Умници всеки самолет има крива на маневреност спрямо скорост и височина. Руските самолети които са били първоначално предимно с карбураторни двигатели са имали прекрасна маневреност и скорост на малки исредни височини. На тези височини са се водили боевете на източния фронт. на тези височини и Фоке Вулф 190 е бил АС на въздушната война. Ме-109 обаче е височиниен над 6000мКобрата е идеална на ниски и частично на средни височини. За това е идееална за СССР
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блестяща победа, влизай в другата статия и не забравяй да държиш wikipedia отворена в отделен tab .
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБраво, съкруши ме с блестящия си интелект и неоспорима логика. Официално се признавам за победен и се оттеглям засрамен.
95
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименти откога взе да вярваш на американски данни ?виж в съветската wikipedia какво пише
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАаа, това че си имаш работа ли е оправданието за манипулативните лъжи, които тиражираш?
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАз знам че ти ще провериш и за това не си правя труда, явно работа нямаш...
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименhttps://en.wikipedia.org/wiki/Bell_P-39_Airacobra#Technical_details Това е от американската уикпедия, умнико. Вместо да се репчиш можеше да си дадеш труда и сам да провериш преди да пишеш глупости
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смок, ти как разбра колко са произведени ?
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до лъжеца 121 При произведени общо 9800 Кобри от САЩ, как са излъгали руснаците, че са им дали 22 000?Същата Кобра не минава теста на RAF и бива отхвърлена от Великобритания за бойно използване.Въпреки тежкото си въоръжение отстъпва по скорост и маневреност на Месершмит, но основния му недостатък е че на височина над 4 000 м е напълно безпомощен и тромав.И за този боклул са драли от СССР по 55 000 доларчета за бройка.
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Общия обем на доставките е бил 4% от руското производство. Не са малко, но и не биха променили хода на войната, най-много липсата им би я удължила с около половин година според експертите. За това пък САЩ са прибрали 11,3 милиарда тогавашни долара. На практика са се отървали от остарялата си техника. Самите те не са използавали Кобри в бойните действия, а Англия директно ги е отказала поради ниската им ефективност. Общо в СССР са доставени 4600 бр., къде си чул за 22 000 не знам
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виж от къде идвали опорните точки :)
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопСлаб си по история бе шопче англия е във война още 1940 година драги ми а САЩ влиза чак декември 1941. По удобно е да се говорят глупости
86
3
 
1
 
! Отговори
Фен на Атака преди 8 години
Европейците са доста безпомощтни, а българите са безпомощтни и *** предатели на Русия. Правилно би било българският народ да гладува, да излезе от НАТО, но да е с Русия.Защото Русия можеше да си каже преди век"ами защо ни е на нас да даваме толкова много жертви за нещо което не ни засяга интересите-да воюваме с Турция за да я има България"!И като се има в предвид че България нама да гладува ако излезе от НАТО и ЕС.Но и ако гладуваше пак трябва да е с Русия.Кучетата имат повече чест от българите
85
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шоп 122Пак се УЛЯ ОЛЯЛЯ ШОПЕписах ти преди че моето семейство е пострадало от ***. Така че мога да ти кажа че по оновяа време сме имали един Електрон цветен и един електрон черно бял на село. две Балканчета от първите за мен и брат ми. Москвич на дядо ми и толкова техника в цялото семействоСлед промените имахме един цветен корейски куча марка телевизор и като пораснах и почнах да бачкам си купих първия компютър. Гордея се че не съм богаташ и всичко съм си изкарал със собствен труд.
84
0
 
0
 
! Отговори
126 преди 8 години
До БобиДа, съгласен съм с тебе, точно така е.
83
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 126Ама си умен ама си гениален.Я умнико ми кажи защо цялата 1940 година германия загуби за да завлвдее Югославия и след това Гърция и Кипър? За да си гарантира че няма да има десант на десния и фланг в европа. Иначе ако не бяха направили това Войната срещу СССР ще ше да почне 1940 година и наистина ТРАГИЧЕН резултат за Москава.За да си гарантира че Англо-Американските части няма да влезнат през задния вход Германия държеше тези войски във Франция и на западното крайбрежие.
82
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 125Аз съм Еко настроен като дойде в България използваема Електрическа кола ще си купя каквато марка да е дори лада. Аз нямам кола