462 млн. деца живеят в условия на конфликти и бедствия

75 млн. се нуждаят от помощ за образование
4 май 2016 08:08, Василия Пейчева
6
462 млн. деца живеят в условия на конфликти и бедствия
Снимка: Архив Reuters

Около 462 милиона деца на училищна възраст живеят в страни, обхванати от хуманитарни кризи заради конфликти или стихийни бедствия. Такива данни разпространи УНИЦЕФ, предаде ТАСС.

"Почти четвърт от децата по света в ученическа възраст – 462 милиона, живеят в страни, обхванати от хуманитарни бедствия", пише в доклад на организация.

От фонда отбелязват, че 75 милиона деца се нуждаят от спешна помощ, за да получат образование. При това за образователни програми се отделят само 2% от глобалните средства за хуманитарна помощ.

Според УНИЦЕФ над 37 милиона деца не ходят на училище, като броят на училищата продължава да намалява заради конфликтите и стихийните бедствия.

Най-тежка е ситуацията в Сирия, където вече пета поредна година продължават бойните действия и са затворени над 6000 училища.

Тежка е и ситуацията в Нигерия и Камерун, където заради действията на „Боко Харам“ са закрити над 18 000 училища. Плачевна е ситуацията и в Централноафриканската република.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Решение преди 5 години
Нека дойдат в Европа. В момента вместо да им се пращат храна,дрехи и училищни пособия, френски, британски и немски фабрики произвеждат оръжия и ги продават в размирните зони. Европа е виновна за бежанската криза и за войните, нека сега си гледат джихадисти в къщурката.
3
0
 
1
 
! Отговори
читател преди 5 години
Трябва ли да сме отговорни за безотговорните им родители, които усилено, като животинки, се самовъзпроизвеждат, без да произвеждат нищо друго.
2
1
 
3
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Подобни новини трябва да се разпространяват из медиите в САЩ, защото те са главните виновници за това. На нас хич не ни ги показвайте тези неща. Не хващат декиш, както се казва. Ясно!!! Пратете ги и на еврейските си господари, дето цензурират сайтчето ви!!
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При толкова милиардери как да останат пари за бедстващите хора?