Британски кораб прехвана и съпровожда руска подводница

Те плават към Па дьо Кале
8 юни 2016 11:42, Елка Василева
155
Британски кораб прехвана и съпровожда руска подводница
Снимка: архив, Reuters

Британски кораб за борба с подводници е бил изпратен да съпроводи руска подводница в Северно море и я следва към пролива Па дьо Кале – най-тясната част на Ла Манш. Това съобщи „Сън“, цитиран от ТАСС.

По информация на британското издание подводницата и съпровождащият й кораб ще навлязат в пролива около 12 часа българско време.

Според „Сън“ руска подводница е открита във водите на Ла Манш за първи път от повече от десетилетие.

„Сън“ публикува снимки от плаването на руската подводница и съпровождащия я британски кораб, на които се вижда, че тя се движи по повърхността на морето. Вестникът отбелязва, че руската подводница се намира в международни води.

Съгласно изявление на британското министерство на отбраната руската подводница е била открита от сили на НАТО.

Тези действия показват, че „кралските ВМС проявяват бдителност в международни и в териториални води с цел обезпечаване на сигурността и защита на Великобритания от потенциални заплахи“, посочи британският министър на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от телевизия „Скай нюз“.

По думите на командира на британския кораб за борба с подводници, изпратен да съпровожда руската подводница, „откриването на подводницата е станало възможно благодарение на съвместните усилия със съюзниците о НАТО“. „Продължаваме да съпровождаме подводницата и се стараем да демонстрираме своето присъствието“, каза офицерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 74Ех, да беше случил ти на надарен от Аллах турчин! A sec!
97
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Просто смешници. Прихванали подводница на повърхността, движеща се на бавен ход, придружавана с друг кораб - влекач! Направо виц!
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
prez zimna olimpiada v So4i Krim si stana ruskiprez Evropeiskoto po futbol Donbaskite Luganskite i Dnepropetrovskite promislenni raoini samo s edna podvodnica si zavzemat vlastta i si stavat Ruski, e, te tova sa sankcii, namesto da im dadat celata Ukraina, parvo zaformiha koi sa fashistite- teh ste gi izpratoiat na lager v Nuernber a Ukraina ste si resi koe kak kolko zasto i nakade
95
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уау! Британският кораб непрофесионално се е доближил до "Старый Оскол" на два каблета! А руснаците кротко си плаваха в надводно положение, явно за да дразнят миролюбивите демократични натовци!
94
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако стане Трета СВ, тази подводна лодка ще паркира пред Бургас и ще опоска американските безплатни бази у нас! От Русия с Любов!
93
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Подлодка "Старый Оскол" следует в надводном положении вместе с буксиром"===========Наглосаксонците гордо заявиха, че откриването на подводницата е станало възможно благодарение на съвместните усилия със съюзниците от НАТО.Аз, обаче, се интересувам, като са толкова бдителни и зорки та са открили руска подводница, как така не са забелязали съпровождащият я руски кораб-буксир "Алтай"?
92
0
 
8
 
! Отговори
Църо преди 7 години
Муафафа нато се превърна в некво кукувиче гнездо. Тая информация е за ъмбецилни русофоби. Дизелова "варшавянка" кротко си плава към местоназначението в Черно море, а НАТО я разкрил и я прехванал ... за шу-ндата сигур. Плавайки по този начин тази подводна лодка само дето не спира да се снима с туристи, ама де-билите я прехванали за ханша
91
0
 
13
 
! Отговори
Dublin преди 7 години
Подлодка "Старый Оскол" следует в надводном положении вместе с буксиром на Черноморский флот......Британские военные заявили, что обнаружение подлодки результатных совместных усилий с союзниками НАТО......"В российском военном ведомстве удивлены, что для обнаружения лодки, идущей на малом ходу в надводном положении в сопровождении буксирного судна, потребовались совместные усилия ВМС Великобритании и союзников по НАТО"muxaxa...
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
spomnete si 4e kogato Olimpiadata v So4i bese opiuva ot a do ia, prez lansho premina edna bia ruska flotilia kogato valnite beha iako metrovi , predjapa sredizemnoto, vlezna si u 4ernoto more i sled dva dena Krim stana Ruski.... a iz vestnicite prodaljavaha da pisat losi nesta za ruskata zimna olimpiadata se pitame sa kvo ste se prisaediniava kam Rusia-namirisva 4e Stambul grada e gotov do dve sedmici da progovoriat na ruski i bude izbran za stolica na zadruskaia republika Siria- ha ha ha
89
0
 
9
 
! Отговори
Смешниците отан преди 7 години
До ивчоНе са само подводниците с ракети Калибър-ПЛ. Руснаците построиха и приеха на въоръжение множество кораби клас река-море, проект "Буян", въоръжени с крилати ракети Калибър-НК, които са способни за броени часове да преминават от Черно в Азовско, в Каспийско, в Балтийско, в Бяло и съответно в Баренцово море и обратно, по вътрешните водни артерии и да взимат на прицел най-различни цели.
88
0
 
18
 
! Отговори
Смешниците отан преди 7 години
откриването на подводницата е станало възможно благодарение на съвместните усилия със съюзниците о НАТО,,,,Удивителна демонстрация на наивно, детско самохвалство. Руската дизел-електрическа субмарина Б-262 "Стари Оскол" със заводски 01672 след успешни изпитания в Баренцово море през месец май 2016 г., е изпратена към мястото на постоянната си дислокация в Черно море. През цялото време се е движила в надводно положение, не се е крила и даже е предупредила за маршрута си през Ла Манш.
87
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 137Торпедото "КИТ" е ЛОВЕЦ НА САМОЛЕТОНОСАЧИ С МАКСИМАЛЕН ОБСЕГ от 100км и глава за самонасочване. На въоръжение е вече десетки години. Американските и френски самолетоносачи не могат да плават в Северно море - Парните катапулти и палубата около тях замръзват. За какво ще се води подобна БЕЗУМНА ПОДГОТОВКА като КУРСК има ДУЗИНА СВРЪХЗВУКОВИ ПРОТИВОКОРАБНИ КРИЛАТИ РАКЕТИ НА БОРДА??? МНОГО МНОГО ПО-ЕФЕКТИВНИ от подобно торпедо и с обсег 500км
86
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 132Путин обвинява Американците че са Лицемери(не че и той не е но не може да се доближи до американското Лицемерие) Ако сега вземе че обърне Случая с Курск надолу с главата и обяви какво е станало релано и че той е скрил и покрил всичко - С какво ще се различава от американските Лицемери. Изкарва една официална версия и държи само и единствено на нея и толкоз.
85
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 133Прегледах материала и съм съгласен с изводите за командването и за обучението на екипажа, НО ако е необучен екипажа за насочване и управление на торпедото то просто няма да уцели - Самото зареждане в Торпедния апарат и разреждане се тренира едва ли не всеки ден - това е най-лесната тренировка.Освен това ти казах за инциденти с Прекисни торпеда 7-8 общо от 1911 година досегаИ последно Курск според медиите за показуха ще стреля с ШКВАЛ - Двете торпеда "Шквал" и "КИТ" нямат нищо общо конст
84
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това е състоянието на ядрените им подводници, не ми се мисли какво е другото. Тея плаващи катафалки като нищо могат да предизвикат военен конфликт, понеже са неконтролируеми.
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби0 0 Бобипреди 11 секундиДо Анонимен 116Ако се докаже, А напълно е било възможно да се докаже че някой е стрелял по Курск, Какво трябваше да направи Русия и Путин? Да обявят Война-----------Въпроса е защо не се доказва ако може да се докаже ?Сега вече рушията нали е оправена от Путин, да обявят война.
82
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 128Ами Ано Спорещи излез срещу мен с твоя теза, Ако мога да я оборя добре, Ако обориш моята пак добре. Но само да казваш ти не си това и това или онова и онова.
81
3
 
8
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
На снимката британския кораб плува в обратна на подводницата посока. Как ще я съпровожда? Ще кара на задна скорост ли? Или, и това е най-вероятно, британците бягат от страх от лодката?
80
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 123Съгласен съм - но помощта е предложена от Кой? Дания и Норвегия - САЩ Мълчат като Партизанин на разстрел. Сигурен съм че 15 мин след като Курск се взривява Командващия флота се е усетил какво става. На 30та мин е наложено ТОТАЛНО информационно затъмнение. Първите заповеди за начало на Руската спасителна операция идват от сушата 3 часа по-късно. Командващия флота не може да разпореди спасителна операция? Така ли? Не знае къде е Курск +/- 500м??? всеки стражевик за 5мин ще я намери
79
0
 
2
 
! Отговори
no drama преди 7 години
Ушитата са си плавали съвсем легално в международни води и ония ги съпровождали. Няма драма.