Руски милионер възражда Руската империя на Кирибати

Антов Баков ще наеме три острова от държавата архипелаг
7 фев 2017 11:40, Елка Василева
27
Руски милионер възражда Руската империя на Кирибати
Снимка: архив, Reuters

С твърде екзотично и интригуващо начинание се е заел руският милионер Антон Баков, пише британският вестник "Гардиън".

Баков и съпругата му Мария искат да вземат на лизинг три острова от държавата архипелаг Кирибати в Тихия океан и да създадат там алтернативна Русия, възраждайки Романовата династия.

Милионерът вече е в напреднали преговори с правителството на Кирибати, като е изложил пред него плановете си за инвестиции в размер на стотици милиони долари в икономиката на бедната островна държавица.

Баков, който е бивш депутат в Държавната дума, е проучил няколко варианта за възраждане на Руската империя, като за целта е оглеждал страни като Черна гора и друг тихоокеански архипелаг, Кук, преди да се спре на Кирибати, пише "Гардиън".

Трите острова, които той иска да наеме - Малден, Старбък и Милениум - са необитаеми. Баков планира да изгради на тях туристическа и бизнес инфраструктура. Парите, които той смята да вложи за целта, са най-голямата инвестиция, предлагана някога на Кирибати.

"Бяхме привлечени от Кирибати заради чудесния климат, големите необитаеми острови и малобройното население, което явно ще бъде силно облагодетелствано от нашата финансова помощ", казва Баков, цитиран от британския всекидневник.

След среща със семейството на Баков в началото на тази година президентът на Кирибати Танети Мамау е тръгнал със свита от свои министри лично да инспектира трите острова. Обиколката ще трае около месец и решение дали да бъде приетата офертата на руския милионер ще бъде взето в края на този месец.

Баков планира да изгради там летища и пристанища, соларни електростанции, инсталации за питейна вода, болници, училища и селища за работниците и служителите. Той иска да развие тропическо земеделие и да основе Руски имперски университет.

Осъществяването на целия проект ще отнеме между 10 и 15 години, е пресметнал руският милионер. Работна ръка ще бъде доставена като начало от съседните Великденски острови, намиращи се на 670 км. Правителството на Кирибати освен от преките инвестиции ще печели още от данъци и мита.

Макар че островите ще бъдат база за Романовата империя, Баков не очаква много руснаци да се заселят за постоянно на Кирибати, тъй като екваториалният климат е доста непривичен за тях, а и разстоянието е твърде голямо. Финансовите инвестиции от руски граждани според него обаче ще бъдат значителни.

Правителството на Кирибати е съблазнено от руската оферта и по друга причина. Глобалното затопляне и очакваното повишение на морското равнище заплашват да потопят голяма част от островната държава. Само огромни инвестиции могат да предотвратят тази катастрофа, дължаща се на климатичните промени, твърди местният депутат Емил Шулц, цитиран от "Гардиън".

/БТА/


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
CIA преди 3 години
До ***

Пази се от КГБ!!! За прекомерното любопитство може да те залеят с вода от мъртвец и Германия да ти отеснее!
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей за това руската икономика е леш , инвестира се само в кеф и потъващи проекти . Островите потъват , Австралия е обещала да прибере оцелелите след потъването на островите , а този империя ще гради, поредният глинен колос.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЯ Е РОМ ОТ МАСКВЕ И СЕ ПРАВИ НА АРИСТОКРАТ С ПАРИ ОТ КГБ.
ДОБРЕ Е ДА ПРИВЛЕЧЕ Р. Офч. К. Нинова М.. ПАВЛОВА И ДРУГИ ЛЕВИ
20
0
 
11
 
! Отговори
ВЕЛИКИОТ МАКЕДОООН преди 3 години
Ово йе е стара МАКЕДООООНСКА земя! Тоя руснак ке бере ядове со античките лъвове воглаве со Миленко Неделковски. Како тако ке гради без да го има разрешуванйето от Македонската държава. Ке играт чуковете май.
19
3
 
3
 
! Отговори
Циник до 18 преди 3 години
Ще го клонират...като овцата Доли...намерили са интимен косъм в Кремъл!
Баси...какво може да правят многото пари!
Мисля си - какво е мнението на товарищ Путин по този щекотлив въпрос?
Дали човечеца няма преждевременно да се спомине от радиоактивно натравяне?!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ined
Каква е логиката руснака да купува острови които след десетина години ще са под водата?

той няма логика, но има пари! Руска му работа
17
1
 
5
 
! Отговори
един там преди 3 години
Тоя пък на заплашени от изчезване островчета империя щял да гради! Всеки луд с номера си, някои с пълна програма! Като има толкова излишни пари, най-вероятно спечелени на гърба на руския народ, да се прибере в Русия и да развива инфраструктурата там! Без това в същата има немалко места със сравнително добър климат, дето "плачат" за развита инфраструктура! Пък и не съм чул в днешна русия да има гонения на феновете на династията Романови!
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственато което може да победи руснаците са собственият им шовинизъм и мегаломания.
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убеден съм че на местните им дреме на черните шпекове и си мислят и фантазират как съпругата на руския милионер ги взима на б лизинг. Щото е засуканичка таз Маша.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно чета книгата "Руският съсед" на Михаил Вешим. Смееех.
13
0
 
9
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 3 години
Много съм навит да ме вземат за ексклузивен и единствен бежанец там лично ще гоня другите кандидати! Не съм алчен 4-5000$ социални помощи с полагащата ми се 15метрова яхта и 90/60/90/ 1,75м 49кг рускиня!
Какво му трябва на човек ? И вие ли искате така?
12
3
 
4
 
! Отговори
сенатор Маккейн преди 3 години
До 5

Мамиш се,момченце!Цяла Европа искат и постепенно ще колонизират целия свят,а теб ще изпратят на ГУЛАГ да си печеш кълките и да се кланяш пред образа на Путин по 5 пъти на ден!
11
2
 
1
 
! Отговори
Марксист-ленинец преди 3 години
След Романовата и съветската !
10
0
 
3
 
! Отговори
ined преди 3 години
Кирибатци нямаше ли да купуват остров на архипелага Фиджи за да се преселят на него преди да са им потънали островите? Каква е логиката руснака да купува острови които след десетина години ще са под водата?
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай на руснака казарми да прави !
8
0
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
И как смята да възроди Романовата династия? Принцеса Анастасия? Клониране?
7
6
 
10
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 3 години
5 - Много му пука на някой за вкисналата ви Европа , пълна с арабели.Човекът иска да инвестира в необитаеми острови , не да пълни гушата на безмозъчни еврочиновници.
6
6
 
12
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Днес Кирибати, утре Еквадор, а в други ден - САЩ. Така се работи !
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Putinoidite действат. Утре ще поискат и половин Европа, защото я държаха 45 години.
4
2
 
8
 
! Отговори
Романова империя преди 3 години
След няколко години ще дойдат Путин, Песков, Медведев, ще направятр ОКТБР. револщция, ВСЕ ВЛАСТЬ СОВЕТОВ... и ще национализират Кирибати...Местното население ще е доволно- "равенство", вечна дружба....Я се "усетят" до 100-200 г или никога..