Хиляди в Прага на шествие за узаконяване на канабиса

Една трета от чехите между 15 и 64 г. са употребявали дрогата
7 май 2017 09:04, Елка Василева
62
Хиляди в Прага на шествие за узаконяване на канабиса
Снимка: архив, Reuters

Хиляди хора участваха в шествие в Прага с искане за узаконяване на канабиса, предаде ДПА.

Според Чешката осведомителна агенция (ЧТК) в демонстрацията са се включили около 7000 души.

Участниците в шествието носеха плакати, на които пишеше "Канабис във всяко семейство", и настояха отглеждането на растението вкъщи и използването му за развлечение да бъде позволено от закона.

В Чехия е разрешено само на тежко болни хора да употребяват канабис за медицински цели.

По данни на властите една трета от чехите между 15 и 64 години са употребявали канабис.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Чехияканабис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Red преди 6 години
Ех само ни промиват мозаците!Все гледаме Холандси методи и как било в САЩ,но стане ли въпрос за марихуана..олеле наркотик,отрова!В колко още страни е разрешена като лекарство,дори за борба с рака!Който пуши няма да го спре нелегалността.Но легализирането привлича туристи и развива икономиката!Който е бил в Амстердам ще разбере ползите!
42
1
 
2
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ДА ЖИВЕЯТ НАРКОТИЦИТЕ
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Канабис във всяко семейство" !?Задължителен ли ще го правите?
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мафията и големите корпорации ще си направят фирми за продажба и пак ще печелят, а пазарът ще се увеличи много. Даже може да направят картели, както сега при горивата.
39
0
 
10
 
! Отговори
Каменов преди 6 години
Светът върви към легализация на марихуаната, от всички най-много губи мафията. Почти всички световни лидери и експерти вече се обединиха около идеята, че войната срещу наркотиците е тотален провал.А ние пак ще сме последните, които ще предприемат тази стъпка, докато се дава глас на всички изкуфялници с концервативно соц разбиране!
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 1968 г. пак искали канабис и Варшавския договор трябвало да ги отучи от наркоманията.
37
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данни от Световната здравна организация недвусмислено паказват,че марихуаната има само отрицателни последствия, особено в дълъг период. Искащите легализацията й не се замислят,че едно напушено общество е по-лесно манипулируемо и подчинявано от политици и монополи.Това е пътят към робството, или ако не ви харесва към животинското, но де толкова ум в напушени умове. За тях кефът е на първо място.
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато марихуаната е в ръцете на дилърите, които винаги ще искат да ти продатат и "нещо по-така", за да те закачат като редовен клиент, сигурно ще е портал към по-тежките наркотици. Елементарно е! Само легализацията ще донесе контрол на качеството и отрязване на една от ръцете на мафията.
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато се сетят да я декриминализират като в Холандия, тук няма да са останали хора.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже вече ми омръзна и все по-рядко съм започнал да пуша :D Ама вие си се филмирайте колкото си искате.
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пуша марихуана от над 6 години и никога не съм искал да пробвам нещо друго, нито съм пробвал, напълно достатъчна ми е след работа, даже алкохол не пия, цигари не пуша, всеки възрастен сам си решава, фактът че се поставя под общ знаменател с другите наркотици прави така, че мн често необразованите консуматори като търсят трева да получат достъп и да им бъде предложено и други неща, това е психологичен капан. То ако трябва да говорим кой откъде почва, винаги е първо от алкохола, така че.
32
13
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
Имам позната ,която работи в психиатрична клиника и когато я попитах за марихуаната,тя отговори така-..,,Да, като цяло -не е тежка дрога и не е толкова опасна ,като хероина,но всички наши пациенти в клиниката с хероинова зависимост,за започнали с марихуана.След време- не ти е достатъчна марихуаната,иска ти се да опиташ нещо по-силничко''
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То като гледам май в тази държава след комунистическото поколение ще останат само роми, турци и бежанци :D Кой съвременен младеж ще стои в деградирала в съзнанието ***?
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие въобще знаете ли, че комунизма е проект на елита на запада, на масоните и илюминатите :D
29
2
 
1
 
! Отговори
До Аз преди 6 години
Май, пак си се напушил..:)
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои били послушковци не мога да схвана, тия където разбраха що за билка и супер опасна дрога е марихуаната и искат да се декриминализира или легализира, или тия където вярват цял живот на лъжите и пропагандата, започнали от сащ преди 80 години, където преди това растението е било едно от основните култури за добив на хартия и материали за въжета и текстил, а данни за употребата на растението са намерени на над 5000 години, от тогава още никой не е умрял от канабис, нито от марихуана. Кой е ***
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не знам, тия където са родени и расли по времето на комунизма, още колко време трябва да ги чакаме с ограничената си гледна точка и ниско ниво на съзнание да ни казват как да си живеем живота?
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами радиоактивните изотопи се преобразуват в ТХК, оттам вече може да прочетеш как това химично съединение действа, дали разболява или лекува, колко смъртни случая има от него, защо се казва to get high, къде по-високо отиваш, и каква честота на вибрация има ултравиолетовата светлина и вече ако имаш повече познания по класическа и квантова физика и се интересуваш от езотерична литература може и да си свържеш нещата. Декриминализация е най-разумният вариант, Холандия и Испания са прекрасен пример.
25
10
 
5
 
! Отговори
Аз преди 6 години
На всички бесни платени драскачи, които за 50 копейки са готови да си правят гаргара с на някой мюфтия семенната течност, искам да пожелая да заспят на волана. Толкова ли ви мързи ве, продажни сбаоумници, че неможе като нормалните хора да си намерите работа, ами като най-долни уличници сте се продали на БКП и цъкате тука безумни коментари във възхвала на соца? Що не идете в Гулаг да си направите една утопия, или най-добре на Луната? Нещастни ***! Айде пишете нещо за Сорос и хомосексулаис
24
7
 
8
 
! Отговори
Аз преди 6 години
В тоя гнусен прогнил комунистически външен ***, който някой *** наричат "държава", а във всъщност си е чист Руски анклаф на КГБ мафията, никога няма да легализират нищо. Просто тези нечовещи *** не биха позволили да им отнемат дори и 1 стотинка от джобовете, а глобите за една цигарка и рушветите им пълнят ненаситните гуши. Мръсни *** гнусари, дано има пъкал където да врат вечно, то е явно, че приживе винаги ще бъдат отгоре. Много *** народ живее на тази територия, жалко :(