Ким Чен Ун наредил: Масово производство на ракетата!

Тя може да достигне Япония и базите на САЩ там
22 май 2017 10:52, Елка Василева
100
Ким Чен Ун наредил: Масово производство на ракетата!
Ким Чен Ун. Снимка: Reuters

Северна Корея заяви, че е готова да започне масово производство и да разположи нов вид ракета със среден обсег, способна да достигне Япония и намиращите се там големи военни бази на САЩ. Вчера тя извърши пробно изстрелване, което според нея е потвърдило бойната готовност на ракетата и представлява "отговор" на политиката на американския президент Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Ракетата тип "Пхукгусон"-2 прелетя около 500 км и достигна височина от 560 км, преди да падне във водите на Тихия океан. Севернокорейските медии съобщиха, че в бъдеще ще бъдат изстреляни още ракети.

Още по темата

Тръмп, който беше на посещение в Саудитска Арабия, засега не е коментирал публично поредното ракетно изпитание на Пхенян.

Вчерашното изстрелване е било наредено от севернокорейския лидер Ким Чен Ун, който е наблюдавал пуска от команден пункт, съобщиха държавните медии в Пхенян.

Севернокорейската осведомителна агенция КЦТА предаде, че при изпитанието са били проверени техническите аспекти на тази оръжейна система и е била изследвана нейната "приспособимост към различни бойни условия", преди да бъде приета на въоръжение от армията.

Ким, както се посочва, окачествил изстрелването като успех, одобрил "разполагането на тази оръжейна система" и заявил, че "бързо трябва да започне масовото й производство".

През последната около половин година Северна Корея значително ускори ракетните си изпитания. Тя изглежда е постигнала голям напредък в разработването на арсенал, представляващ заплаха не само за Южна Корея и Япония - в които общо са разположени около 80 000 американски военнослужещи - но и в придобиването на междуконтинентална балистична ракета, способна да достигне Америка, отбелязва Асошиейтед прес.

Пхенян продължава да работи и по програмата си за ядрено оръжие.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Северна Кореяракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
2
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
То 123:Аха ,значи като оонето - всички са равни,ама някои имат право нс вето. И този абсурд. АБСУРД ( няма по- големи букви) се приема. А *** то не е луд този който баницата яде. За да не си помислиш че защитавам С.К. ще кажа - "Позволеното на Зевс,не се позволява на вола". Но в случая трябва да се намери подходящата форма! Компроментира се законноста при формула' всички равни,ама някои по!' Тук обаче не търсех спор- просто се дразня от незачитане на договори.
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на любимият лидер Ким Чен Ун!
74
0
 
5
 
! Отговори
123123 преди 6 години
До 90; Очевидно неможеш да разбереш защо само определени държави имат право да имат ядрени програми,така че по-добре не пиши коментари,че се излагаш и второ не си забавен.Точно СК е пример,за този международен договор.Защото САЩ,Русия,Франция,Великобритания,Китай,са световни лидери и са в състояние да подходят адекватно към всяка една сложна ситуация,докато страни като СК имат за водачи *** като КимЧенУн и не се знае коя сутрин ще се събуди с мисълта да взриви някоя държава.
73
1
 
2
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Имам въпрос:Имаме договор за неразпространяване на ядрено оръжие в Космоса- балистичните ракети,само ' преминаващи', нарушават ли договора?
72
0
 
2
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
последно за да приключим с тази глупост ще спомена че ракетите SS 23 или Р-400 (Ока) , за които толкова плачем напоследък и могат да носят ядрено оръжие , имат обсег 480 км , като максималната височина на траекторията име 120 км. . Реалната дължина на балистичната крива е над 700 км , за да се постигне преместване от 480 км по кривата на земната повърхност .
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не разбирам какво общо има в случая Върджин Галактик и разни космонавто-туристи ? Ако ти стреляш с прашка и искаш камъка да стигне възможно най далеч , колкото е възможно по на високо ли ще се целиш ? Дори 7-8 годишни деца осънават интуитивно неща , които ти не може да осмислиш , а всеки обикновен инженер може да ти го изведе математически .
70
1
 
2
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
Боби- абе ти наистина се заяждаш със всичко каквото ти падне .За да излезеш в орбита на земята ти трябва скорост от 7,91 км/с , но какво значение има това в случая ? Става въпрос за ракети носещи бойни глави , целта обикновено е достигане на най-голямо разстояние по най-кратка балистична крива , като това автоматично изключва вариант височината на кривата да е по-голяма от дължината на преместване по кривата на земната повърхност . Разбира се не и ако корейците са компетентни колкото теб
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да, над 100 километра е Линията на Карман. За да се премине тази линия е необходимо да се развие първа космическа скорост или по голяма от нея
68
6
 
5
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
Кой подяволите би искал да отиде и да живее в Русия? Руския народ живее по-бедно и от нашия и отвсякъде лъха на комунизъм.Дори руснаците бягат масово на запад.Децата на половината руски елит учат в САЩ.Само болен русофилски мозък би сравнявал Русия със САЩ.Това е все едно да сравниш Багдад с Лас вегас.Какво ще видиш в пустата Русия..един червен площад и това е.В САЩ всяко нещо е специално.Като започнеш от Лас Вегас,Бевърли Хилс и стигнеш до Чикаго,Ниагарския водопад,Ню Йорк и.т.н..
67
0
 
4
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
да де , но е безсмислено и против всякаква логика да достигаш подобни височини ако искаш да мяташ бомби по Япония , освен ако не ги замеряш с камъни и целта е да падат по от високо . За сравнение - апогеят на орбитата на Гагарин с Восток 1 е 327 км . , а на МКС- 418 км. . Според простата механика ракета достигаща 560 км височина на балистичната крива би. трябвало да може да достигне всяка една точка на земята . Освен ако не е изстреляна от *** , разбира се . Пак казвам , грешка на журналята
66
0
 
3
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
Боби- не става въпрос за 40-50 км. , в статията пише че ракетата се е издигнала на 560(!!!!) км . височина , а е паднала на 500 км от мястото на изстрелване , което най вероятно трябва да означава че корейските ракетчици са стреляли право нагоре в небето , а разстоянието до мястото на падане вероятно се дължи на въртенето на земята . Ако нещо достигне височина от 560 км. би трябвало да завърти стотици орбити преди да падне . Както и да е , това е поредната грешка на тъй наречените журналисти
65
2
 
4
 
! Отговори
и така... преди 6 години
да обобщи : руските самолети - най - яките, корейското сено - най вкусното! !!))))))))))))))))))))))))): Комици руски!
64
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да сравняваш руската с САщ военна техника е все едно да сравняваш ВАз с КАдилак...
63
2
 
3
 
! Отговори
бибчо, преди 6 години
много разбираш ти, ами турчина що го свали тоя супер самолет бе? Ами ти кво си мислиш, че УСа нямат конкурентни самолети ли? Що си мислите другари, че като вие сте произвеждали перални през соца, съседна ЮГърция е прала на ръка?
62
2
 
2
 
! Отговори
пак до боби преди 6 години
тва задолара - путиновата опорна точка ече ми писна с години да я копвате! Рублата да не би да има покритие? Доларът е вързан с ресурсите- тва е таната!
61
1
 
3
 
! Отговори
до боби преди 6 години
ами русия що не вземе да натиска бе, нали е по- силна? оправданията на лузъра... хахах
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а кога ще нареди *** да се произвежда масово хляб?А другари? Или ще ги остви на тева, завалиите?
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиВидяхме ги кое колко засича. Да, засича, наистина си изстреляха всички ракети в Сирия и нямаха пропуск. Браво, евала! И кво от тва?"Що купуваме от тах, а не от тях?", така ти звучи въпроса. Ми, защото в момента политиката така изисква да се нагажда една слаба страна. За да те пази някой голям батко, трябва да му изпълняваш прищявките. То си е като бизнеса с просяците. Има един голям изpод, който бие, а разни малки сигaнчета му просят и после му дават паричките. Същото е почти.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиТъй че, тия 3600 км (в час), да не вземат нещо да ти станат твърде много в мекото безвъздушно пространство?
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиБоби, въздуха има по-ниска плътност от киселото мляко, а киселото мляко има по-ниска плътност от дървото, нали?Ако забиваш пирон във въздуха, в кисело мляко и в дърво, къде ще се забива най-лесно?Имаш двигател, тяга, но на всяко действие има равно противодействие, нали? SR-71, както и ракетите си носят окислител със себе си. До колкото си спомням, някога беше казвал, че си бил химик, или греша? Все тая. Може да си бил всякъв, но физиката и логиката ти куцат.Не говори като не разбираш.