Реална ли е възможността за затопляне по оста Брюксел-Анкара

ЕС и Турция имат интерес от възобновяване на диалога
1 юни 2017 16:07, Екип на Bloomberg
3
Реална ли е възможността за затопляне по оста Брюксел-Анкара
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако се съди по думите на Ердоган и Чавушоглу е постигнато е споразумение (между ЕС и Турция- бел.ред.) за изготвяне на пътна карта, която предвижда поредица от преговори, които да решат съществуващите между Турция и ЕС проблеми и да бъде даден тласък на двустранните преговори.

Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria журналистът Зоя Димитрова.

"От ЕС не дойде потвърждение за наличието на график, по-ското се съобщи, че преговорите продължават. Първата среща ще бъде още на 13 юни. Тя ще бъде свързана със спогодбата за бежанците, постигната през март 2016", добави още тя.

"Определено и ЕС, и Турция имат интерес от възобновяване на диалога и решаване на част от проблемите, които съществуват между тях. Те могат да бъдат решени единствено чрез взаимни отстъпки, защото в продължение на години реториката между представители на европейски страни и Турция се втвърди много и доведе до влошаване на отношенията", каза още Димитрова.

"Мисля, че с ЕС Ердоган ще прояви гъвкавост и ловкост, които са характерни за него като политик, за да не прекъсва напълно двустранните отношения", смята гостът в студиото.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е създателя и подръжника на ИДИЛ...я пак?