Смъртно наказание в Турция? Край на преговорите за ЕС

Юнкер: Не зная дали Турция някога ще стане членка!
Обновена: 1 юни 2017 08:15 | 1 юни 2017 08:15, Елка Василева
68
Смъртно наказание в Турция? Край на преговорите за ЕС
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Европейският съюз трябва да продължи преговорите по присъединяване с Турция, но едно връщане на смъртното наказание несъмнено ще сложи край на процеса. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, цитиран от агенция Ройтерс.

Турция премахна смъртното наказание през 2004 г. в рамките на кампанията за членство в ЕС. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза обаче, че ще одобри връщането му, ако парламентът одобри такава мярка или ако тя е подкрепена на референдум.

В Берлин на дебат със студенти за бъдещето на Европа Жан-Клод Юнкер каза, че е против спирането на преговорите с Турция сега. Според Юнкер европейските представители трябва да продължат да опитват да убедят Турция, че е в неин собствен интерес да се реформира и да се движи към ЕС, вместо да обръща гръб на Европа и нейните ценности.

"Не зная дали Турция някога ще стане членка", призна Жан-Клод Юнкер.

Той посочи, че в дълъг разговор с Ердоган неотдавна е дал ясно да се разбере, че връщането на смъртното наказание ще бъде "червена линия" в преговорите по присъединяване.

Миналата седмица Ердоган се срещна в Брюксел с Юнкер и с председателя на Съвета на ЕС Доналд Туск. След разговорите турският президент съобщи, че е получил нова едногодишна програма за подновяване на връзките.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Жан-Клод ЮнкересТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
8
 
! Отговори
100%TURK преди 6 години
Не зная дали Турция някога ще стане членка", призна Жан-Клод Юнкер.Той посочи, че в дълъг разговор с Ердоган неотдавна е дал ясно да се разбере,.....=======Кой си ти бе мамул !Ти си последния човек който Турция ще пита , какво да прави и как !Давал да разбере .....ха ха ....:).
55
7
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Просто са мизерници ЕС лидерите! Отдавна Турция неможе,a и нетрябва да става член на Съюза защото е минала всякакви "червени линии"! Изобщо как може да се водят преговори за присъединяване с държава агресор и вихреща се диктатура!!?? Същата трябва да бъде изхвърлена и от НАТО!!
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не разбрахте ли ,че няма да ви приемат в съюза.Причината е че сте мюсюлманска държава.Вижте християнските държави започват преговори и след 10 години хоп в съюза.Вие водите преговори от 40 години."Да прав си, знаем защо не ни приемат...но защо ни приеха в нато и то един вид християнски клуб?!
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"турция трябва да бъде отстранена и от НАТО! НАТО е само за християнски държави!!!"Ти в нато имаш ли думата, нито пък в третополовия съюз бе пурко!? Тя Турция е много по стар член в нато от теб и има повече думата и в двете от теб, ***!
52
1
 
2
 
! Отговори
ОБО да арестува преди 6 години
Вижте по снимки БОрисов и Радев кога точно са отровени с NaClO токсични разтвори подавани вместо питейна вода от ВиК масови убиици.Отравянията се виждат перфектно по лицата на жертвите .,.Има снимки на борисов обсебен от мъртвец с типичен за отровен с хлор токсична отрова мъртвешко блед цвят на лицето..
51
1
 
2
 
! Отговори
Арести за виновните преди 6 години
Вместо да .. наглите ..масови корумпирани убиици седят в лукс кабинети и прибират освен яки заплати и яки рушвети от терористи от мед мафията пласиращи уж лекарства за милиарди живи левове.Наблизо длъжностни лица чакат да дойдат деца за лечение и веднаг а отравят питейната вода с дози до милион пъти над безвредните.Една супа им стигало на малките и хоп тежки трайни нелечими отравяния до гроб..
50
1
 
1
 
! Отговори
Растрел за виновните преди 6 години
Какво наказание с е полага на нагли престъпници яко корумпирани които тровят в момента с хлор токсични отрови милиони БЪлгари вкл деца чрез отравяне на питейни води..Вече стотици хиляди отровени са починали от инсулти,инфаркти,рак вкл скоротечен.сега започват да разпространяват СПИН 201& с нови нарочно внесени хлор токсични химически оръжия.
49
1
 
11
 
! Отговори
ЗА преди 6 години
Смъртното наказание е антихуманно - да ,но при толкова убийства ,издевателства изнасилвания то е наложително.Съзнанието ни не е на такава висота да може без смъртно наказание.В България също е грешка ,че се отмени.
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юнкере смъртното наказание има и в Фащ защо не си против и за това? Кой финансира нато бе юнкере? Палячовци..
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом смъртното наказание нищо не променя, дай да ти затрия цялата рода бавно и мъчително, карайки ги да се ядат един друг на части и живи, като жена ти изяде децата ти, а *** изяде жена ти. После ме осъди доживотно. Има престъпления, които колкото и невинни да изглеждат, като се натрупат могат да се сравняват с чумата, проказата или катаклизъм. Нещо като немското финансиране на Ленин за да вдигне великата октомврийска... Или амбициите на Хитлер. Или амбициите на Хилъри и Меркел.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако след месец Северна Корея е в разалини, можеш ли да си представиш какъв сигнал ще изпрати САЩ на Русия, Китай, Иран и т.н? В момента, в който някаква малка провокацийка на САЩ се обърка и върху тях ще се стовари всичко възможно от сръбска плюнка до руската цар - бомба + китайски и каквито има още възможни оръжия. Защото ще знаят какво следва и ще бързат да си отмъстят предварително. Ще можеш да честетиш на печелившите от сега ;)Тръмп е само един твърд бизнесмен, не е самоубиец ;)
45
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. Смъртното наказание нищо не променя т.е. престъпността не намалява. Смъртното наказание може само да послужи за отмъщение /типично за пъвосиналните и примитивни общества/. Това, че си го разбрал те определя да като по-цивилизован. Връщането му е серьозна крачка назад. 2. Турците нямат място в Европа - това са хора с друга култура и религия и не зачитат и не разбират християството и европейският начин на живот....Да ти изброя ли за колко престъпления в християнството се прилага смъртно нака
44
1
 
15
 
! Отговори
АЗ СЪМ ЗА преди 6 години
СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ . ТАЗИ ИЗВРАТЕНЯЦИ В БРЮКСЕЛ НА РАЗБРАХА ЛИ , ЧЕ ДОКАТО ТАЗИ КРИВОРАЗБРАНА ТОЛЕРАНТНОСТ Я ИМА ТЕЖКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ. ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ ВЕЧЕ НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ . ПОТЪРПАВШИТЕ ДА ГО Д....АТ , А ТОДИ ЩЕ СИ ЖИВЕЕ ЖИВОТА СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНКИ ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ В ЗАТВОРА
43
1
 
16
 
! Отговори
"Красивите" преди 6 години
По-точно грозните риформатори Христо Иванов и Екатерина Захариева с поправката за освобождаване на тежки криминални престъпници за сметка на българските граждани и общество
42
9
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Не ме интересува "Претдекста" важното е Турция да не е в ЕС....достатъчно алаходупци има в уж християнска Европа!
41
12
 
0
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Когато след месец Сев Корея е в руини пак ще говорим и ще чакам да се извиниш .
40
7
 
1
 
! Отговори
д преди 6 години
Мравка,ти си мръсния комунист и доносник на ДС -Стефан Цанев.
39
4
 
14
 
! Отговори
Честен преди 6 години
Късно е чадооооо, късно е.Нали сринахте соц. страните, а наводнихте Европа с изверг*ите мюсюлмани, очаквайте Ердоганчо да поиска и вашите смъртни присъди.Те, привържениците на " хуманния " ислям почнаха да ви трепят вече.Нали тъй?
38
0
 
5
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
До 34 да знаетеА на какви неща си? Тези твои, НЕ ориентирани писания, навеждат човек на мисълта, че явно си привърженик на доста по-яки неща!
37
7
 
5
 
! Отговори
факт преди 6 години
Русия провали Турция,но който си е азиатец и го влече натам какво да направим .Вижте как направиха и Доган маскара и аклохилик тия руски доноснци от ДС.