Тереза Мей призова за реформи и строги наказания за тероризъм

Тя очерта четири начина, по които трябва да се промени системата
Обновена: 4 юни 2017 14:48 | 4 юни 2017 14:21,
43
Тереза Мей призова за реформи и строги наказания за тероризъм
Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей осъди остро днес атентатите в страната в последно време и призова за предприемане на нови, по-строги мерки за борба с тероризма, предадоха световните агенции.

 "Стига толкова!", каза Мей в предавана по телевизията реч, която произнесе пред входа на своята канцелария на "Даунинг стрийт" 10 след среща, посветена на сигурността. Тя се обяви за предприемане на по-строги мерки след атаките в столицата Лондон и Манчестър, тъй като "тероризмът ражда тероризъм".

Необходимо е националната стратегия за борба с тероризма да бъде преразгледана в четири аспекта, призова по-конкретно британският премиер.

Мей спомена на първо място водене на борба с вдъхновяващата тези нападения "идеология на злото", която според нея е извращаване на исляма и на истината. Борбата не може да бъде спечелена само с военна намеса, призна тя и наблегна на необходимостта от защита на плуралистичните ценности на британското общество, които са по-висши от всичко, предлагано от "проповедниците на омразата".

На второ място британският премиер призова за затягане на регулационния режим на киберпространството в международен мащаб с цел ограничаване на дейността на екстремистите в интернет.

Трето, необходимо е да бъде направено повече за откриване и смазване на тероризма в цялото британско общество, подчерта Мей.

Британският премиер посочи като четвърта мярка преразглеждането на антитерористичната стратегия. Тя е силна и сега, но заплахата се променя, се аргументира Мей. Тя спомена за увеличаване на сроковете затвор за свързани с тероризъм престъпления, включително такива, които привидно изглеждат дребни. 

"Не можем и не бива да претендираме повече, че нещата може да продължат по същия начин", подчерта Тереза Мей.

Тя увери, че последните три атентата във Великобритания, "продукти на една зла идеология на ислямисткия екстремизъм ", не са свързани. Те обаче показват, че страната е изправена пред "нова форма на (терористична) заплаха", при която нападателите "се копират един друг", подчерта британският премиер. Мей определи всички тези атентати са продукт на една "идеология на злото", която твърди, че западните ценности са несъвместими с исляма.
От 22 май във Великобритания са били предотвратени пет вероятни терористични акта, обърна внимание премиерът. Мей не даде подробности.

Предсрочните парламентарни избори във Великобритания остават на 8 юни въпреки вчерашния атентат в столицата Лондон, заяви днес премиерът. Мей подчерта, че "на насилието никога не бива да бъде позволявано да разстрои демократичния процес, затова (предизборните) кампании (на партиите) ще бъдат възобновени напълно утре и общите избори ще бъдат произведени, както е планирано, в четвъртък".

Днес управляващите консерватори на премиера, основната опозиционна сила, лейбъристите, и още няколко британски политически сили преустановиха в знак на почит към жертвите своята кампания след снощната атака в Лондон, при която бяха убити седем и ранени 48 човека. Тримата нападатели бяха ликвидирани от полицията за по-малко от осем минути след подаването на първия сигнал за атентат. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: терортереза мей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
0
 
! Отговори
Ползват черни екрани преди 6 години
Преди години срочно поискахме Расмусен да бъда отстранен от заемания пост заради активиран тежък черен масов особенно жесток убиец около .Виждат расмусен от кога беше обсебен .Убиец ползва тялото на Расмунсен и започнаха изключително жестоки кървави погроми вкл срещу Либия,Сирия,Йемен,Украйна и други страни..Сега убиец е ударил нашите военни бази на МАрс.подават от Англия ..
31
0
 
0
 
! Отговори
Cat преди 6 години
Debeli sa kolonialnite verigi...
30
0
 
1
 
! Отговори
WE est преди 6 години
Zapada vse da mu savpada meraka s na Erdogan...smartno nakazanie ste varnat...
29
2
 
3
 
! Отговори
Тереза оставка преди 6 години
Внимателно сравнете анализи на МИра Маркович ,Мадлин Олбрайтова и Тереза Меи.Ще засечете един и същи генен проблем останал от военно терористичната мафия провела black dead пандемии и първо пришествие ..
28
1
 
1
 
! Отговори
У Нас сме зле преди 6 години
У нас терористи ползващи нагло корумпирани на власт увреждат тежко над един милион деца с тежко терористични камери в училищата . Няма неповредено от терористични видое камери дете ..От 2017 продават и нови още по тежко терористични оръжия за масово поразяване маскирани като "винетки".Продадени са чрез рекет милиони незаконни
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да чертаят, процесът отдавна вече е необратим! Семето вече е посято и тепърва ще ражда *** които ще вършат зулум след зулум, докато нищоправещите политици вече не знам кой атентат поред "борят" и са "солидарни" и "съпричастни". Резултатът от тези мерки ще е същият както предшния атентат, по - предишния, по по -предишния, по по по-предишния... и т.н. и т.н.!!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътят е един - Русия.
25
0
 
7
 
! Отговори
тито преди 6 години
Много още ще треперите заради тъпата политика ,да изгоним Българи и Румънци и докараме терористите от Авганистан и Иран. По голяма *** ще срава там ,но ние не ви ЩЕМ
24
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните ще се справят с тероризма както са се справяли с много други проблеми но бълг'араците и без тероризъм никога няма да се оправят.
23
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грозна,гадна английска вещица!
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро бизнеса с розови гранатомети ще цъфне. И всяка цветна единица ще разиграва колониално театро. Хляб и зрелище.
21
2
 
12
 
! Отговори
Истински толерантен преди 6 години
Интересно, Тереза Мей дали е ходила на празнува Рамадана чрез Ифтар Вечеря, както го направи президента на България другаря Румен Радев?
20
4
 
23
 
! Отговори
Кмета преди 6 години
За тия от вас, които не знаят ,Садък Кхан, кмета на Лондон е мохамеданин-пакистанец, отявлен и неприкрит джихадист и член на Мюсюлмански Братя, който няма да очуди света ако обяви касапите от атентата за "мъченици" и наречеулици на тяхно име.
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви "по-строги наказания", *** мръхло?! Наказанието е едно - СМЪРТ ЗА СМЪРТ. С демагогските си лигавщини направихте всеки един от нас лесна мишена за умствено и морално изостаналите с векове *** да ни колят като пилци. Да, ама вие сте защитени с бронирани коли, гвардейци, агенти и др., та муха край вас не може да бръмне. А нас ни колят. Жестоко възмездие трябва и за вас, безотговорни и безплодни кърлеи.крадци на парите ни.
18
0
 
18
 
! Отговори
tereza mei da go преди 6 години
Етноса в БГ не допускайте да ви контролира и ако чуете думата етническа толерантност от политик знайте, че нищо добро не чака. Такова животно не трябва да съществува в Бг, защото макар да не са мюсюлмани а там, каквато църква им дава помощи и храни, са също толкова т-ъпи и лесно ще се настроят срещу вас без да им пука че ги храните. Борете се но тихо и с ум, направете получаването на помощи трудно, на медицинска помощ без осигуровки също и ще изчезнат
17
0
 
22
 
! Отговори
Додо преди 6 години
""Стига толкова!", каза Мей в предавана по телевизията реч, която произнесе пред входа на своята канцелария "ДОБРЕ. ТОЯ СКОРБУТ ТЕРЕЗА МЕЙ БЕШЕ КРИТИКУВАНА В ПОСЛЕДНИТЕ ДЖИХАДИСТКИ АТАКИ, ЧЕ НИТО ВЕДНЪЖ НЕ Е УПОТРЕБИЛА ДУМИТЕ "ДЖИХАД" И "ИСЛЯМСКИ"! НАРИЧА ГИ "МЕЖДУНАРОДЕН ТЕРОРИЗЪМ"! СЕГА ПОМОЛИ МЮСЮЛМАНИТЕ ДА СПРАТ ДА КОЛЯТ В ТЕЛЕВИЗИОННА РЕЧ! ТРАГЕДИЯ...
16
0
 
17
 
! Отговори
tereza mei da go преди 6 години
Тази жена е една изкукала бабишкера, която само може да плямпа и никаква работа не върши. Благодарим на Фараж който отвори кутията на Пандора и успя да накара белите *** да гласуват за брексит. Сега да го ядат, за съжаление и ние покрай тях. Това няма да спре скоро тук, има много мюсюлмани и досега не ги мислиха за реална заплаха, въртяха си англичаните както искат. Толерантноста до това води, моля ви българи не се оставяйте на тъмните събратя и вземете поука преди да е късно
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свинско с кус-кус в менюто?
14
3
 
26
 
! Отговори
цензура преди 6 години
Самата Англия е страна агресор и терорист,заедно с САЩ не нахлуха в Ирак и избиха стотици хиляди хора а след това нападнаха Либия и там много жертви,пълен хаос и мизерия оставиха след себе си.Това младите знаят ли го?
13
0
 
23
 
! Отговори
Циник до 12 преди 6 години
Писах вече!!!! Когато тарамбущата знае, че след саможертвата му ще затрият и последния кюпек в рода му( често и цялото село) тою си има 1 на ум!!!!Сега в либерастка Европа - предотставят на роднините му безплатни психолози - да преодолеят травмата!