САЩ свалиха сирийски боен самолет

Водят се боеве между войски на режима и арабско-кюрдски сили, подкрепяни от САЩ
19 юни 2017 12:42, Елка Василева
112
САЩ свалиха сирийски боен самолет
Снимка: архив, БТА

САЩ потвърдиха, че американски боен самолет е свалил вчера сирийски бомбардировач, който хвърлял бомби над позиции на сили, подкрепяни от международната коалиция на около 40 км от Ракка, предаде Ройтерс.

Централното командване на САЩ съобщи в декларация, че сирийският боен самолет е свален при "колективна самоотбрана на войски на коалицията и техни партньори" от Сирийските демократични сили (СДС) близо до Табка.

Сирийската армия съобщи малко преди това, че водената от САЩ коалиция е свалила сирийски самолет, който изпълнявал бойна мисия срещу Ислямска държава.

ТАСС уточни, че сирийският Су-22, който бомбардирал бойци на СДС южно от град Табка, на 40 км от Ракка, е свален от американски изтребител-бомбардировач Ф/А 18 Супер Хорнет.

В Сирия междувременно за първи път избухнаха боеве между войски на режима и арабско-кюрдски сили, подкрепяни от САЩ, предаде Франс прес, като се позова на Сирийския център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП).

Боевете започнаха в провинция Ракка, в две села на около 40 км от град Ракка, малко след като вчера следобед американски боен самолет от международната коалиция срещу Ислямска държава свали в същия район бомбардировач на сирийския режим.

"За първи път се водят истински боеве между войски на режима и арабско-кюрдските сили в Сирия", каза на АФП директорът на СЦНЧП Рами Абдел Рахман.

Сирийски войски вчера стигнаха до границите на зоните под контрола на силите, подкрепяните от коалицията начело със САЩ в Северна и Южна Сирия, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: боен самолетСАЩСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
1
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Някой продължава упорито да си търси шамарите в Сирия,... накрая ще си ги намери
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ е агресор и военнопрестъпник. САЩ е в основата на всички терористични актове по света. САЩ е безскрупулен нарушител на мирното съществуване на планетата.Срамувам се, че България е съюзник на САЩ!
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Башар Асад якто е нагъ`зил опозицията в Ракка, щом мериканците се намесиха.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕГА ЩЕ ГИ ЗАЧЕШАТ С РАКЕТИ ОТ КАСПИИСКО МОРЕ.И С РАККА ЩЕ СТАНЕ КАКТО С АЛЕПУ
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До нормалния българинТогава върви да пиеш хасковска вода
64
2
 
4
 
! Отговори
neo5 преди 6 години
Щеше да бъде новина ако сирийци бяха свалили US самолет, вие виждали ли сте каубои как избиват индианци , щото тука не е много по-различно!?
63
3
 
1
 
! Отговори
Нормален българин преди 6 години
До БГ - патриотурановата руда минава през стотици центрофуги - в крайна сметка се получава 11% обогатен уран и 89% обеднен. Въпросният обеднен уран е високо радиоактивен и опасен отпадъчен продуктАбсолютна глупост Обедненият уран е много по-малко радиоактивен от природния или обогатения.Използването му за боеприпаси остава противоречив и спорен въпрос, защото все още няма надеждни резултати за влиянието му върху здравето на човека.
62
0
 
4
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Нормално е да свалиш стар модел бомбордировач с нов модел истребител ! ВАЖНО Е ДА УСПЕЕШ ДА УДАРИШ В ГРЪБ !!!
61
10
 
4
 
! Отговори
Ъсат преди 6 години
До БобиАбе защо новините все са пълни със свалени руски самолети? Нали са много стока, нали в Сирия има С-300, 400, 800 и нам си кво? Нещо не се връзва с твойте теории тука.
60
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Це200/300/400 спят ли? Нали бяха заключили небето над Сирия? Нали и врабче не можеше да прехвръкне?Хахаха
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кюрдите нямат самолети, руснаците ще се наложи да свалят американски самолети при самозащита на бомбардировачи. Започва нов епизод от Сирийската война.
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ използваха ИД да се бие срещу режима, сега започват да използват кюрдите да се бият срещу него. Става много интересно.
57
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиБоби, ще потвърдя казаното от теб. В Белоградчишко, а Княжевац е на 12 км от границата и слушахме експлозиите, по тревата на някои места имаше оранжев налеп, амного дървета боледуваха. След години в с.Рабиша настъпи невероятен мор - измряха много хора. Никакви радиометрични изследвания нашите власти не предприеха! Проклет да е Костов! Триклет!
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама днес Президентът Тръмп да не отпуска ,та няма Импиичмънт !Сега внушението е:Ама вашите, защо бият нашите?Няма почивка!
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби е пълен глупендерр. ..явно платен ***. Никога няма факти и никога неможе да се защити. Винаги говори лъжи и неверни неща от историята. С него спор няма смисъл да водите. Той има задача само да ***.
54
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почва последната част ...От войната...пряка конфронтация между Запада и Русия. Пригответе се за земетресение. Успех на Запада и бой по диктаторите.
53
2
 
4
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Троби, как се оспорват глупости и простотии, написани от човек, който твърдо вярва в тях?! Въпросът е хипотетичен и не се нуждае от отговор! Преди време ти зададох един точен въпрос, ти дълго търси истината в руските сайтове и накрая написа такава глупост, която не мога и не искам да оспорвам!Затлъстяването на мозъка е мелечимо!
52
7
 
2
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Троби, какво предлагаш, да пиша глупости, като теб ли? Не си познал!Аз ти предлагам да си поглеждаш от време на време и работата, че току виж са те изритали. Колегите ти вече ти се сърдят, пък и грешки допускаш!Затлъстяването на мозъка е нелечимо!
51
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГ - патриотЯ питай сърбите колко уранови бомби им пуснаха янките, ако не ми вярваш!!!бе верваме ти, ама в интерес на истината нито една :)
50
2
 
1
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Троби, както обикновено ти пак си вътре в същината на проблема, нищо че пак пишеш глупости. А прочете ли че електронните цигари са вредни!Затлъстяването на мозъка е нелечимо!