Два снаряда са изстреляни по руското посолство в Дамаск

Няма пострадали, причинени са материални щети
Обновена: 16 юли 2017 19:38 | 16 юли 2017 18:38, Анисия Иванова
100
Два снаряда са изстреляни по руското посолство в Дамаск
Архив: Reuters

По руското посолство в Дамаск са изстреляни два снаряда, като единият е поразил посолския комплекс, а другият е паднал наблизо, съобщи сирийската държавна осведомителна агенция САНА, цитирана от Асошиейтед прес.

Вече се е случвало сирийски бунтовници в столичните предградия да поразят руското посолство. Москва е твърд поддръжник на сирийския президент Башар Асад и от септември 2015 г. участва в продължаващата над шест години война, отбелязва агенцията.

Атаката в Дамаск бе извършена само часове, след като бомба експлодира близо до болница в контролирания от бунтовниците северозападен град Идлиб, ранявайки петима души.

Доброволческата организация Сирийска гражданска отбрана, по-известна като "Белите каски", съобщи, че сред ранените има две деца. Информацията беше потвърдена и от базирания във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Дамаск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
33
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 52 ; Абе деби/л ,когато в държавата ти се води война и народа ти се е разделил на няколко бунтовнически групи и всичките те са против твоята власт и когато си избил над 300хил. души от сънародниците ти ,автоматично губиш лигитимност и никой не го бръсне кой каниш и кой не и дали само онея пияници от Русия били "поканени" там ,разбираш ли ? Чул недочул някъде нещо и пише завалията.
40
0
 
32
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Троби, виж публикацията в сайта за Бай Гриша от Лиляче . И ти ще станеш, като него, ако само седиш пред компа, тролиш и набиваш!Затлъстяването на мозъка е нелечимо!
39
0
 
32
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До трола 38Троле служил съм в Химически войски не съм учил Химия.А относно любопитните факти да видим колко можеш да ти да мислиш и колко на теб ти е затлъстял мозъка.Кои са двете най-опасни конвенционални оръжия разработени за Химически войски които са донесли най-много скръб(щях да пиша смърт но е некоректно) на противника?
38
0
 
32
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Щях да забравя-затлъстяването на мозъка е нелечимо!
37
0
 
32
 
! Отговори
До трола Боби преди 6 години
Знаех си, че щом пише за оръжия ще се появиш и ти. Ти тук си най-големият "капацитет" по оръжията! Странно, че си учил химия и компютри, пък се пишеш капацитет по оръжията, и то по всички видове-самолети, подводници, кораби, оръдия, ракети,автомати, пистолети... Знам едни,дето са специалисти по всичко, но те или са в специализирани заведения, или са под запрещение. Троби, знам че избиваш някакви комплекси, но хайде по-скромно!
36
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Въпрос - първо се информирай, тогава пиши глупави въпрси! От територията заета от ИДИЛ докато САЩ "воювахаЮ срещу тях, руснаците са освободили до този момент отколо 80% от територията. И винаи, когато имат сериозен пробив против позоциите на ИДИЛ, САЩ случайно бомбандират позициите на сирийската армия, наскоро убиха 300 войника, устояли толкова време на ИДИЛ. САЩ даже не се извиниха, казаха както винаги, че е случайно!
35
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аве точно така си е , за тва путин ви плаща, да ни отклонявате вниманието към америка... И не обиждай - това показва простащина и безпомощност!
34
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе смотан, как точно Русия ги изгонва тия бежанци от Сирия, би ли обяснил? Защото такова нещо няма и не е имало до сега. Напротив, наблюдава се, че сирийците бягат от територията владяна от ИДИЛ към освободените части на Сирия под контрола на правителствените войски на Асад, подкрепяни от Русия. Така че тезата ти няма никакъв факт, който да я подкерпи.
33
3
 
33
 
! Отговори
аве преди 6 години
що не си ги прибират "бежанците" в русия, ми ги изпращат на нас? Нали те ги прогонват! Значи за русия позитивите- ьза нас - негативите?
32
3
 
33
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
аве що руснците не могат да разбият толкоз време ИДИЛ? Нали са велики? Или искат тарамбуките да се заселят в ЕС, да го дестабилизират? Въпросче към товарищите просто...
31
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАМЕРИКАНЦИТЕ ЗАПОЧНАХА МНОГО ДА ИЗНАГЛЯВАТ,И СКОРО МАЙ ЩЕ РАЗТВАРЯТ ЯКО БУЗИТЕ . С КАКЪВ АКЪЛ ЩЕ ТРЪГНЕШ ДА ПЛАЩАШ НА РОМИТЕ ОТ ИГИЛ ДА СТРЕЛЯТ ПО РУСКОТО ПОСОЛСТВО ?
30
4
 
35
 
! Отговори
111 преди 6 години
До Анонимен 23;Да ,само дето ,никой не го интерсува ,че в Русия искат визи за българи,по простата причина ,че на никой не му се ходи в страна от третия свят било то и само на екскурзия.Лошото е ,че няма да махнат визите за САЩ ,все пак това е мечтаната дестинация за всеки нормален българин.
29
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците имат много сериозна причина да са в Сирия, търсят парадната yшанка на Путин и официалните обувки с високи токчета, изгубени из сирийската пустиня. Космическите войски вече 2-ра година не могат да ги намерят, въпреки постоянните напъни на пропагандистите от Кремъл.
28
2
 
40
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 32Умнико дори рашките са засекли от къде е стреляно. Дори те имат портативни системи за следене на подобни боеприпаси. Ако бяха продължили да стрелят Рашките или Сирийците на Асад щяха да ги пратят да се видят с Алах.
27
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ = ИДИЛ = Тероризъм
26
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям чепат ги чака ушанките в Сирия.На Космическите им сили нещо космоса май им пречи.
25
31
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само 2 снаряда? Много малко, следващият път поне 200 снаряда по бандитското руско посолство. Да им се разхвърчат yшанките из целия Дамаск.
24
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано Бог порази с язва всички турски *** и провокатори, които подвеждат с фалшиви имена и коментари нормалните хора. Амин!
23
4
 
39
 
! Отговори
редник до умника преди 6 години
Ти стой тука не стягай куфара:), вече знам къде да сложа ушанката ! Вие ги обичате тези работи нали?
22
5
 
43
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
И за САЩ и за Русия искат визи.Явно и двете не ни искат пък ние се ядеме къде е по добре.