Признание от Германия: Турция на Ердоган – никога в ЕС

Анкара сама се отдалечавала от европейските ценности
25 авг 2017 08:05,
121
Признание от Германия: Турция на Ердоган – никога в ЕС
Снимка: Reuters, архив

Турция никога няма да бъде член на Европейския съюз, докато е управлявана от президента Реджеп Тайип Ердоган, заяви германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Ясно е, че в това състояние Турция никога няма да стане член на ЕС", каза Габриел в интервю за германския в. "Билд".

"Това е така не защото не я искаме, а защото турското правителство и Ердоган бързо се отдалечават от всичко, за което се застъпва Европа", заяви той.

Габриел предложи Ердоган да предприеме стъпки за прекратяване на преговорите за членство на Турция, тъй като при сегашното положение е малко вероятно те да доведат до положителен резултат.

"Турция, която ограничава свободата на словото, хвърля невинни хора в затвора и потиска опозицията, не може да стане част от ЕС", заяви Габриел.

"И президентът на Турция знае това. Мисля, че и той самият не го иска, не приема сериозно преговорите за присъединяване", каза министърът.

Габриел обаче заяви, че ЕС няма да прекрати преговорите.

"Нека той (Ердоган) сам го направи, не искам да му помагам за поредната провокация", каза министърът.
Според Габриел "Турция е голяма и ще съществува и след Ердоган".

"Ние нямаме проблем с Турция, нямаме проблем с турците, а имаме проблем със сегашното правителство и провежданата от президента политика", заяви Габриел. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: есТурцияердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
2
 
! Отговори
do anadolski преди 6 години
arkadash izuchete termina ``kontrolirana opozicia`` ot krai vreme redica darjavi rabotqt s tozi termin :)
83
8
 
9
 
! Отговори
ЕЛЕФТЕРИОС ВЕНИЗЕЛОС преди 6 години
Гърция ще осввободи Константинуполис от турците и ще си върнем и Източна Гърция = Микрос Асиа от селджуките-татаро-узбеки.И ЩЕ ИМА ГРЪЦКИ МАВЗОЛЕЙ НА МЯСТОТО НА АЛКОХОЛНИЯ ШИПТЕР КАМАЛ КЕМАЛ.ТУРЦИЯ ЛЕЖИ НА И ВЪРХУ СТАРИ ГРЪЦКИ ЗЕМИ .
82
6
 
12
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Признание от Германия: Турция на Ердоган никога в ЕС"Турция кандитстваше и преди Ердоган за ЕС, тогава защо не я взехте? Значи проблема не е в него...един от ес министрите беше се изтървал с думите..."Да се "правим" както винаги, че ще вземем Турция...само по тоя начин имаме възможност да я управляваме!!!" и това се знае от Цяла Турция...вие си търсите човек, който да разигравате, но нито Ердоган нито турците стават за кукла на конци...Капиш, Габриелчо!?
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не бяга от турция .Вие още ли не го разбрахте. Бягат кюрди,лази,арменци..който се правят на Турци. Аз черен чист турчин не съм виждал. Вие? Черен българин виждали ли сте?
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vie kakvo sporite utre kato stani voina mejdu flegmaticite ot 6vabiq i turcite nie 6te go ponesem. Koi 6te pomogne na Germania? Nie li? Pol6a? Ispania li? Koqto arestuvala onzi den nemec po zapoved na Erdogan..smqtaite ispania go pravi. Koi e s nas? A s rqzanite sa vsi4ki vklü4itelno Russia i arabskite stani. Trqbva da sme neutralni
79
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Турция никога няма да ни остави и при война ще ни защити"Точно така...При злопооуки, преди европейските партньори, Турция праща Червения Полумесец...Европейските държави защо не лекуват българските си партньори по на евтино та всеки при нужда бяга в Турция за лечения и операции на изгодни цени? Защо партньорите не ви направят остъпки при лечения?
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"турция е локумова република. Даже и турците бягат в Европа от нея. Иначе много им знаят човките по форумите."И това го казваш от Апаши Републиката ви, където тез апашита ви дъвчат всеки ден "умните българи"??? А ако дойдем за бягане... българите защо се изселиха от републиката някъде из ес??? Тези турци из ес знаеш ли от кога са там? Тогава Ердоган ли е бил на власт?
77
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си прав... Ако си мислиш че германия държи нас българия..лъжиш се. На нея не и пука. До като Турция никога няма да ни остави и при война ще ни защити
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да.. тя е завладяла три континента,дай ни гаранция че ако влезе при нас ще бъде с нас,а не против нас. Как мислиш турция да управлява европа.. за това колега..сори... може да си прав, но без нея ни е по спокойно
75
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие наистина сте много ама много прости хора. Помислете малко, поне малко. На Турция европа не и трябва,за какво и е? Нима ние сме по добре от нея? Или германия? Тя е по мощна от всички 27 членки в европа,а защо иска да се присъедини тогава? Тук е въпроса!! Светна ли ви ***. Нима преди правителството на Ердоган е била в Европа. От 54 гд. ли се водят преговори. ***. Ако Турция влезе в съюза , тя ще я лапне а без нея европа не е силна. Ни тъй ни тъй.
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"турция е терористична държава, водена от ислямист."българия апаши държава с пpoст народъ...
73
0
 
2
 
! Отговори
бастун преди 6 години
До Анонимена колко ли тдавна те са в европа?
72
8
 
8
 
! Отговори
българина преди 6 години
До всички фенове на турция и ердоган във форума. Вашето мнение в български форум не е меродавно. Който иска анадола е голяма ще приеме всеки заблуден чаршаф. Времето ще покаже кой е прав. Но за сега тук е България и така 1400г. И някак си да слушам как турция е голямата работа, държава на 100г е малко смешно... Времето ще излекува исляма или ще го убие.
71
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората ясно и недвусмислено са заявили, че турция на ердриснян няма никаква работа в Европа. Нещо неясно?
70
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се напъвайте. В ЕС и извън ЕС Турция ще е много по-значима и важна за света от България.
69
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се чудя защо в Германия има сума ти турски гастарбайтери и още прииждат, а във Велика Турция никой не се натиска да работи? ...Чудиш се защото не разполагаш с факти. Казали са ти да се чудиш и ти се чудиш. Ако знаеше истината нямаше да се чудиш. Знаеш ли колко милиона работят в Турция нетурци? Знаеш ли само арменците колко са? Знаеш ли само от Балканите колко са? Знаеш ли от Русия и Украйна колко са? Знаеш ли? Питай герулайтера си дали и той знае?
68
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се чудя защо в Германия има сума ти турски гастарбайтери и още прииждат, а във Велика Турция никой не се натиска да работи? Дори навремето голяма част от бай Тошовите "вкскурзианти" след кратък престой, решиха да се прибират в България. А помните ли как преди първата Пустинна буря се пишеше, че Ирак имал втората по численост армия в света, а днес е в руини...
67
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече Китай, Русия и изтокът укрепват, толкова повече светът става двуполюсен и местоположението на Турция става все по-важно. Турция и нищо да не прави пак ще е значима. Затова и Путин си сви парцалите след самолета, затова и Меркел и другите само приказват. Жалко, че българските политици не умеят да разиграят картите си, въпреки, че и на България е раздадена добра ръка. Всъщност те ги разиграват само за себе си.
66
3
 
15
 
! Отговори
Социолог преди 6 години
Ердоган да не управлява от 1963 г. от когато Турция чака за ЕС ?...Тогава Англия и САЩ ги искаха в ЕС.Англия продължаваяше да ги иска защото са прагматици,но ЕС без Англия никога няма да приеме 80 милионна държава в ЕС....Англия се маха САЩ са заети със своите проблеми...Край на идеята Турция в ЕС на този етап.
65
2
 
9
 
! Отговори
(* *) преди 6 години
До Анонимен75--- OSMANLI OGLUYUM!