Пред ООН: Тръмп се закани да "унищожи напълно" КНДР

Нарече споразумение с Иран "най-лошата" сделка на САЩ
19 сеп 2017 21:42,
163
Пред ООН: Тръмп се закани да "унищожи напълно" КНДР
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп предупреди днес, че САЩ ще бъдат принудени "да унищожат напълно" Северна Корея, ако Пхенян не спре с ядрените предизвикателства, предаде Ройтерс.

Тръмп нарече севернокорейския лидер Ким Чен-ун подигравателно "ракетния човек", който по думите му е тръгнал на самоубийствена мисия.

Още по темата

Силна шумотевица изпълни зелената мраморна зала на Общото събрание на ООН, когато Тръмп произнесе най-острото си предупреждение, отправяно досега към Северна Корея, чиито тестове на балистични ракети и ядрени опити предизвикаха повсеместно безпокойство.

"Няма да имаме друг избор, освен напълно да унищожим Северна Корея", ако тя не даде заден ход, каза Тръмп. "Ракетният човек е на самоубийствена мисия - за него и за режима му", добави президентът и призова държавите членки на ООН заедно да изолират правителството на Ким, докато не спре с "враждебното" си поведение.

Той благодари на Русия и Китай, че са подкрепили новите санкции на ООН срещу Пхенян, предаде ТАСС.

В дебютната си реч пред Общото събрание на ООН, Тръмп нарече Иран "икономически изчерпана престъпна държава", чийто основен износ е насилието, предаде Асошиейтед прес.

Той нарече договорената през 2015 г. от неговия предшественик Барак Обама ядрената сделка с Иран най-лошата и едностранчива, подписвана някога от САЩ. По думите му светът не може да позволи на "убийствения режим" да продължи с дестабилизиращите действия и да строи опасни ракети.

"Време е да изобличим и да подведем под отговорност" държавите, които предоставят финансиране и убежище на терористични групировки. "Ще спрем радикалния ислямски тероризъм, защото не можем да позволим да разкъсва страната ни и целия свят", каза Тръмп в 40-минутната си реч.

Тръмп заклейми "неприемливата ситуация" в "социалистическата диктатура" Венецуела, предаде Франс прес.

"Не можем да останем със скръстени ръце. Като добри приятели и съседи, ние и всички други трябва да си поставим за цел да им помогнем да си върнат свободата, да си възстановят държавата, да си възвърнат демокрацията", каза Тръмп.

САЩ са готови да предприемат "по-нататъшни действия", ако режимът на Николас Мадуро "продължи да налага авторитарно управление", добави държавният глава.

Тръмп каза, че страната му "се стреми към деескалация на сирийския конфликт", към "намиране на политическо решение, което ще уважи волята на сирийския народ".

По думите му международната общност трябва да се бори със заплахите срещу националния суверенитет - от Украйна до Южнокитайско море.

Масовото движение на бежанци през международните граници е "нечестно" както за приемащите страни, така и за родните им, каза още Тръмп.

Загубата на граждани е изтичане на човешки капитал за родните им страни. В приемащите страни мигрантите са бреме за хората с ниски доходи, на които медиите и правителствата не обръщат внимание, каза Тръмп.

Американският държавен глава не спести критики и по адрес на ООН. "Плащаме 22 процента от целя бюджет (на организацията) и дори повече. Ако можеше действително да изпълни всичките си цели, тази инвестиция лесно щеше да се отплати", заяви Тръмп и допълни, че ООН се фокусира повече върху бюрокрация, отколкото върху постигане на резултати, предаде ДПА.

Речта на Тръмп, продължила 40 минути, бе излъчвана по иранската държавна телевизия. Веднага след края й израелският премиер Бенямин Нетаняху пък каза, че в 30-годишния си политически опит той не е чувал по-смела реч и поздрави Тръмп, че е казал истината за големите опасности, пред които е изправен нашият свят и че е отправил силен призив за противопоставяне на тези опасности с цел гарантиране на бъдещето на човечеството, предаде Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
2
 
! Отговори
Никола преди 6 години
Не е сериозно Тръмп да говори за договора с Иран. Той сключи договор със СА за стотици милиарди, ама какво да говорим - за пари, за много пари. Иран не са цвете за мирисане, ама по отношение на разпространението на тероризъм и подпомагането му, са като синеоки бебета в сравнение със СА.
82
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците са едни глуп.аци и бъркалки навсякъде по света.
81
1
 
3
 
! Отговори
1111 преди 6 години
До Сокол 9При положение че масата потребители в сайта са проруски комунисти ,няма как.
80
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким Чен Ун - лидер на свободния свят срещу американския поробител, той ще ни поведе към световната революция, която ни завеща дядо му Ким Ир Сен. Да живей! Трепериш ли сега, американецо, кажи на детето си и на цялото човество - че корейският народ победи!
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A horata?
78
3
 
6
 
! Отговори
@ преди 6 години
Тези закани само мобилизират Ким и компания.Бизнес и държава се ръководят прагматично. Заплашваш да изтриеш от лицето на земята цяла държава, ако не се разоръжи!? Това противоречи на всякаква логика.Северно корейците с ядреното оръжие и балистични ракети си гарантират независимост, малки са шансовете да се повторят килимните бомбардировки от 50те, да ги демократизират като Афганистан, Ирак или Либия. Ядрени удари на километри от границите на Русия и Китай може да отворят вратите на Ада.
77
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е Тръмп, тия не стават за нищо - кимчетата. Човека използва правилната дума - унищожение. Такива твари са излишни на планетата Земя. Това е тотално изперкала скупщина от зомбита.
76
1
 
5
 
! Отговори
Ще ги познаете преди 6 години
Думите Сорос и "***" тук се употребяват само от привържениците на Болен Пиздеров - понастоящем част от управляващата коалиция.
75
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким извади от релсите на равновесие Тръмп и той започна да ръси краварско- каубойски бисери...
74
1
 
5
 
! Отговори
до 108 Ашколсун преди 6 години
Винаги ли казваш БРАВО след " горещо интервю" с бежанеца от Африка ?
73
14
 
4
 
! Отговори
Ашколсун преди 6 години
Остава сега да си изпълни обещанието и ще му кажа БРАВО.
72
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо внезапно се покриха сороските драскачи. 100 % вземат сутрешната си " доза" за да се засилят в драскането и да заработят надницата си и новата доза от " Америка за бг".
71
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким ще спаси света от империята на злото САЩ.
70
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Со ро сои ди те са в нервна криза. Нормалните хора подкрепят Северна Корея срещу световният агресор САЩ,
69
6
 
17
 
! Отговори
до 127 Сокол 9 преди 6 години
Подкрепяме една антисоросоидна държава в борбата и срещу световния терорист САЩ
68
0
 
2
 
! Отговори
до 126 преди 6 години
Твоят най голям кошмар.....
67
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще гледаме по телевизията как се изпарява САЩ.....
66
1
 
5
 
! Отговори
до 122 преди 6 години
Маллииийййййй ! Много от рано днес си се надрусал бе нежен другарю, да беше по изчакал до 10.00 часа поне.
65
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква новина! Той щял да унищожи Северна Корея. Ами той Ким сега трепери и чака да бъде унищожен. Тръмп май иска САЩ да исчезнат под океана. Краварите нямат ли малко поне мозък да мислят, че ако нападнат Северна Корея Ким без изобщо да се замисля на момента ще нанесе ядрен удар срещу тях и то масиран. Той няма друг избор, пред него е агресивен терорист а зад него е родината му. Ще изравни САЩ с земята.
64
7
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Само една ракета да удари един мегаполис в САЩ и Уолстрийт ще се срине заедно с целия западен свят....