Меркел тръгва към преговорите за кабинет с оптимизъм

Целта е формиране на стабилно правителство, заяви канцлерът
15
Меркел тръгва към преговорите за кабинет с оптимизъм
Снимка: Reuters

Германската канцлерка Ангела Меркел заяви днес, че започва с оптимизъм предварителните преговори с Германската социалдемократическа партия (ГСДП) за съставяне на коалиционно правителство, предадоха Ройтерс и БТА.

"Започвам дискусиите с оптимизъм, макар че осъзнавам колко голяма работа ни чака", заяви канцлерката на откриването на планираните петдневни преговори между социалдемократи и консерватори. "Мисля, че можем да го постигнем", добави тя, но подчерта, че целта е формирането на стабилно правителство.

Лидерът на ГСДП Мартин Шулц заяви, че неговата партията няма да поставя категорични предварителни условия.

Консервативният блок на Меркел и ГСДП трябва да решат до петък дали имат достатъчно допирни точки за започване на официални преговори за нова широка коалиция, подобна на тази, която управляваше Германия през последните четири години.

Хорст Зеехофер, лидер на Християнсоциалния съюз (ХСС) - баварският съюзник на партията на Меркел Християндемократически съюз (ХДС) - заяви, че започва преговорите с добро настроение. Партиите трябва да постигнат споразумение, подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Както сега тръгваш ухилена,дано да си тръгнеш ревяща след един месец,а гъ золизеца Шулц да изчезне и да не се чуе вече.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп не решава кой е канцлерв Германия . Ако беше така отдавнащяха да имат канцлер .
11
1
 
3
 
! Отговори
Хм преди 6 години
А Бабата питала ли е Тръмп какво мисли по въпроса?Щото май я смята за зомби на Обама(Сорос),а би искал да има свое начело на Германия.Просто задейства Канцлеракт и бабушкерът отива в историята.Но пък кой знае,може и да не и гони карез,а да я остави на поста и да се бъзика с нея?Едно е ясно-реши ли да я маха-всички лостове да го направи са в негови ръце!Е и Ротшилд трябва да разреши де,хи-хи!
10
1
 
5
 
! Отговори
TIRаджия преди 6 години
От тая нищо не става. А от германците дето си я дондуркат от години-съвсем нищо не става.Всички нации в младостта си са велики, но после се развалят. Е вижте и от велика България какво остана след 10 века...
9
7
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Успех на Меркел!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел се изживява като кралица Виктория !
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая *** е пълен отварат! Не знам кой е по-вреден Ким чен ун или тия двамата!
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Ти въобще чуваш ли се какви ги "приказваш"???? "Германците са свестен и морален народ"........не мога да обобщавам като тебе, но да кажеш на хора, използващи концлагер за знаеш какво "морални"......ну, ну.....А на хора, откъдето иде ЦЯЛАТА ЧОВЕШКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ (да си чул например за Авицена, че и за хора 4000 години преди него?) "неграмотни и първобитни хора"........мммддааааа.....наистина трябва чавка да ти е изпила мозъка! Ако въобще днешната младеш има такъв (с малки изключения)
5
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
докато меркел се мотае преговорите няма да трьгнат да си подава оставкатаза да се отпуши процеса
4
0
 
15
 
! Отговори
Дано Меркел ханъм преди 6 години
Се провали с гръм и трясък за доброто на Европа!!!!!!Амин.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орбан прави сечено на Меркел, заобикаля канцлера и се сближава с обикновените германц
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците са свестен и морален народ . Това беше използвано от Хитлер и ги докара до просешка тояга с войните. Сега Меркел също се възползва и наводни Германия с орди неграмотни и първобитни хора под претекста , че трябвало работна ръка . Айде няма нужда от лъжи .
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак стабилно ще източва България. Германия спря Южен Поток защото със северен поток 2 стават енергийния жентър на Европа. Отдавна трябваше да сме се разкарали от ЕС.