Военни извадиха "черна кутия" от катастрофиралия самолет от Яванско море

62 души бяха на борда
12 яну 2021 22:51, Петя Славова
6
Военни извадиха "черна кутия" от катастрофиралия самолет от Яванско море
Снимка: БГНЕС

Военни водолази извадиха днес от дъното на Яванско море едната "черна кутия" на катастрофиралия самолет на индонезийската авиокомпания "Шривизджая еър" с 62 души на борда, предаде Асошиейтед прес.

Устройството, което записва полетните данни, ще помогне на разследващите да разберат защо "Боинг 737-500" е паднал с носа надолу във водата скоро след излитането си от столицата Джакарта в събота. Командващият индонезийските военновъздушни сили маршал Хади Тджахджанто каза, че другата "черна кутия", на която са били записвани разговорите в пилотската кабина, скоро ще бъде намерена, защото нейният сигнал се излъчва от място в същия район.

По думите на командващия бойния флот на Индонезия адмирал Юдо Маргоно двете устройства са затънали в калното дъно, покрити с тонове остри отломки от самолета. В подводната операция днес са участвали най-малко 160 военни водолази, каза той.

В издирвателно-спасителната операция са се включили общо 3600 души с помощта на 13 хеликоптера, 54 кораба и 20 малки лодки. Фрагменти от самолета и човешки останки са били открити на дълбочина 23 метра. На брега досега са изпратени 74 чувала, съдържащи човешки останки, за да бъдат идентифицирани от полицейски експерти, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова много пъти съм летяла с Боинг, че ако беше така както казва номер 3, направо е чудо, че съм жива и здрава. Я, не се излагайте! Милиони и милиони са летели и летят с Боинг и на фона на това няколкото катастрофи, макар и трагични, са напълно нормални. Да не говорим, че често причините не са свързани с Боинг, я уморен пилот ще направи грешка, я диспечер ще подаде грешна информация, я техниците, при рутинен ремонт не са свързали някоя част правилно...
4
1
 
7
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
За Боинг 737-МАХ вече доказаха, че причината е в некадърния дизайн на самолета - изнесен напред център на тежестта и компютърна програма за компенсиране, писана от неграмотни роми в Индия, които изобщо не са разбирали какво правят, но пък са работили евтинко.За Боинг 737-500 още не знаем причината, но като имаме предвид качеството на Боинг и изобщо на всичко американско, имаме и достатъчно обосновани съмнения.
3
0
 
4
 
! Отговори
Срам ме е от вас преди 3 години
До Обективно, ти си шизофреник бе, Боинг 737 е най-разпространения модел самолет в историята и е превозил стотици милиарди души, а в инциденти са починали 5585. На практика това е нула. Освен това при 90% от случаите катастрофите нямат нищо общо със самолета, а са или пилотски грешки или грешки в подръжката. Такива папагали като теб са виждали самолет само на картинка.
2
4
 
0
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ще помогне на разследващите да разберат защо "Боинг 737-500" е паднал???Боинг 737-500 е паднал, защото Боинг произвежда летящи ковчези, от които само 737 досега е убил над 1000 човека
1
4
 
5
 
! Отговори
Усраин Отан Навалес преди 3 години
То е ясно,Путин и руските хакери.Хич да не са си правели труда.