В Йордания протестираха срещу COVID мерките в страната

Полицията разпръсна демонстрантите със сълзотворен газ
16 мар 2021 08:27, Елка Василева
6
В Йордания протестираха срещу COVID мерките в страната
Снимка: БГНЕС

Полицията в Йордания използва сълзотворен газ, за да разгони протестиращи срещу вечерния час, наложен за ограничаване на бързото разпространение на коронавируса, съобщи Ройтерс, като се позова на очевидци.

Стотици излязоха на протести в няколко йордански градове, включително столицата Аман вчера, за втори пореден ден.

Още по темата

Много от демонстрантите призоваваха за оставка на правителство и прекратяване на извънредното положение, въведено след избухването на пандемията, което според правозащитни групи нарушава гражданските и политическите права, предаде БНР.

Властите изпратиха няколко хиляди полицаи от силите за борба с безредици, за да разпръснат протестиращите. Очевидци съобщават за десетки арестувани. Властите блокираха за няколко часа някои приложения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешката на Йордания е като на повечето държави, които не си поставиха за цел да спрат епидемията, а само въвеждат нови мерки след като вече е късно и премахват мерки, когато решат, че нещата не са толкова зле. Такъв начин на действие гарантира "безкрайно" продължаване на епидемията. В други държави си поставиха за цел да спрат епидемията и успяха, като там живота си тече нормално след няколкомесечно прилагане на адекватни на ситуацията мерки.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Света се събуди.Докато не паднат мерките ще се пирлага формулата на разтягане и на зятагане на мерките и така до безкрай.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
болести има и винаги е имало,но такава световна диктатура не!
2
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива които невярват че има болестиим пожелавам да се разболеят в най тежка форма
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де що има нормален мислещ човек по света отдавна загря, че ковид мерките са на практика неоправдан с нищо човешко фашизъм. Категорично не решава никакви проблеми, но затова пък убива елементарни човешки права по крайно незаконен и нехуманен начин. Даже въведоха и химическо оръжие - непроверени и още в изпитания ваксини. Сега чакаме камери и лагери само, да дозавършим картината на съвременния фашизъм.