Белгия отмени карантината за пристигащи от България

Не е нужен и отрицателен PCR тест за влизане в страната
0
Белгия отмени карантината за пристигащи от България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Белгия отменя изискването за представяне на отрицателен PCR тест, както и задължителната 7-дневна карантина за пристигащите от България, съобщиха от МВнР.

Страната ни от 31 май 2021 г. е определена за "оранжева зона", според класификацията на местните власти.

По информация на посолството ни в Брюксел за българските граждани остава задължителната предварителната онлайн регистрация чрез Формуляр за локализация на пътниците (Passenger Locator Form). Всички пътуващи за Белгия със самолет, кораб, автобус или влак са задължени да го попълнят и изпратят по електронен път в рамките на 48 часа преди пътуването, но не по-рано от 48 ч. преди пристигането си в Белгия. За пътуващите със собствено превозно средство, попълването на формуляра е задължително само след пребиваване в чужбина над 48 ч. или ако престоят им в Белгия надвишава 48 часа. Формулярът може да бъде намерен на ТУК.

При правилно попълнен формуляр се получава SMS с QR код за потвърждение, който следва да се представи при чекиране и качване на борда, както и при влизане в страната. При невъзможност пътуващият да попълни електронен формуляр, може да се използва хартиена версия, която е необходимо да се попълни и подпише преди пристигането в Белгия.
Гражданите, които подлежат на тестване и карантина на база информацията във Формуляра за локализация на пътниците, ще бъдат уведомявани за това директно от белгийските здравни власти.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Консулската ни служба към посолството ни в Брюксел на тел.: +32 2 375 86 50 и дежурен в извънработно време: + 32 473 981 042. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адрес consular.brussels@mfa.bg.

 


0
Още от Водещи мобилна
Опозиционери в Беларус: Хората умират в затвора, нужна е една искра да пламне всичко
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари