Около 80% от учителите в Турция са ваксинирани

Нито едно от училищата в страната не е било затворено
Обновена: 19 сеп 2021 17:54 | 19 сеп 2021 17:54, Веселина Йорданова
50
Около 80% от учителите в Турция са ваксинирани
Снимка: БГНЕС

Около 80% от учителите в Турция са получили две дози от ваксините срещу Covid-19, заяви министърът на образованието Махмут Йозер, отбелязвайки, че нито едно от 71 320 училища в страната не е било затворено заради вируса, съобщава "Хюриет дейли нюз".

Броят на ваксинираните учители се увеличава с всеки ден, заяви Йозер пред частната NTV в събота.
На 6 август, когато министърът встъпи в длъжност, ваксинираните учители с една доза в Турция бяха 73 процента, а броят на учителите, ваксинирани с две дози - 59 процента.

Изказвайки благодарност към учителите, министърът на образованието на Турция подчерта, че към 17 септември процентът на ваксинираните е скочил на 80.

В страната има 71 320 училища и нито едно от тях не бе затворено заради коронавируса, каза министърът, но добави, че някои паралелки са били затворени. Това е нормално, тъй като случаите нарастват в страната, каза той.

Йозер подчерта, че министерството работи тясно с министерството на здравеопазването и е предприело всички необходими мерки, за да продължи присъственото обучение в училищата.

(БТА)
 


50
Още по темата: ТурцияМахмут Йозер
Още от Образование
Афганистанки отново на улицата, искат да работят и да учат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Вярно ли е? преди 3 седмици
Че на морето вече имало ресторант с табела на входа:"Уважаваме и се гордеем с всички ваксинирани. Поздравления и респект. Вашето здраве и живот са най-важни за нас защото знаем че сте най-уязвими за ковид. Но нашия ресторант е за НЕваксинирани, защото и те искат да се хранят. Нали? Това не означава че ще дискриминираме и нарушаваме нечии човешки права. Ако сте ваксиниран и искате да посетите заведението ни, трябва да подпишете информирано съгласие, също както при ваксиниране. И сте добре дошли"
44
1
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 3 седмици
Забравих да допълня,че българина може всичко. Нищо не може да му се опре стига да има тиксо и сезал :) Хахахахаха
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Факт е, че в Турция масово се ваксинират, затова учителите са здрави и децата учат на място.
42
5
 
6
 
! Отговори
Бъдеще преди 3 седмици
Само се чудя след 20 - 30 години българите като измрът най - вече от много ъкъл, дълбока конспиративна мисъл и чалга, кой ли ще се засели по тия земи
41
5
 
8
 
! Отговори
Атаман Сирко преди 3 седмици
Аре ЧИБА!
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 37..Един клас в Турция има 5-6 паралелки и са по 40 деца във всяка паралелка.
39
0
 
7
 
! Отговори
аа преди 3 седмици
Но техните класове са с по 40 деца в стая, се пукат по шевовете дето се вика тук в областни градове има учлилища с по една две паралелки с по 15 деца. Селски училиша от 1 до 8 клас с 15 деца. На дете по учител. По логиката на някои последните години от нашите училиша трябваше да се дипломират само " ЮПИТА "
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи няма кво да се плашат от неваксинираните!!!
37
10
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
До На 1 млн души/ А ТЕРИТОРИЯТА НА ТУРЦИЯ ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО Е! А БРОЯ ИМ НАСЕЛЕНИЕ!!! НА БАЗА НА БРОЯ ИМ НАСЕЛЕНИЕ И БРОЯ ИМ УЧИЛИЩА ПОКАЗВА, ЧЕ СА 3 ПЪТИ ПО НЕУКИ ОТ БЪЛГАРИТЕ! НИЕ СМЕ 8 МИЛИОНА И ИМАМЕ 300 УЧИЛИЩА, А ТЕ СА 80 МИЛИОНА И ИМАТ 900 УЧИЛИЩА! АМА МНОГО СА ЗЛЕ!
36
3
 
15
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 седмици
Повярвах!
35
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ашкоусум серсеми :)
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радвам се, когато дават за пример Израел, но защо никога не пишат, че там средната възраст на населението е 30 години , а в България - 45. Дали има значение според вас?И дали преди епидемията у нас смъртността не беше пак по-висока, една от най-високите в света.
33
0
 
11
 
! Отговори
До 80% преди 3 седмици
Преди и аз бях като теб. Разбрах обаче, че не мога да променя света и само се дразнех и ядосвах но това си остава за моя сметка. Всеки да прави, кой каквото си иска, живота си е негов..което в едно развито общество не би трябвало да е така, но тук това е положението. Замисли се защо преди е имало касти..?? То реално още ги има но по-прикрито ;)
32
18
 
2
 
! Отговори
На 1 млн души преди 3 седмици
В Турция има 900 училища, а у нас 350. Коя нация е по-просветена?!
31
6
 
1
 
! Отговори
80% преди 3 седмици
До 29 До 80% Да ти кажа, мисля, че си по разумен от двама ни в случая. Аз не знам защо се хабя изобщо.
30
5
 
0
 
! Отговори
80% преди 3 седмици
До Анонимен 27 Ясно. А това, че цифрата съвпада с броя на починали от ковид за 2020 не е от значение според теб.
29
1
 
3
 
! Отговори
До 80% преди 3 седмици
Сега виждаш ли защо пиша глупости за хиперинфлация и ковид? Какво да им обяснявам за Израел, за ортодоксите, какви проблеми имат на генетично ниво и пак имат по малка смъртност! Просто не виждам смисъл. Пиша си глупости от време на време и се забавлявам. Никой обаче не ми обясни и за Синтетичната Телепатия нищо...
28
6
 
3
 
! Отговори
80% преди 3 седмици
До Анонимен 19 Зависи точно от процента на ваксинирано население в случая иии не на последно място от интелекта на населението :). В България здравните услуги са доста евтини и достъпни, а това, че не се ползват е от манталитета ни. Кой е виновен, че българите масово се лекуват с чесън и чай и не ходят на профилактични прегледи?
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 80% "А от какво са починали според теб и защо през 2020 са починали почти 17000 души повече спрямо 2019? Някаква внезапна смърт." Много п.росто е. Една част от тези 20 хил. умряха, защото пролетта на 2020 г. им внушиха такъв страх, че спряха и да ходят на лекар, и да се лекуват. После заболяванията им се влошиха за 7-8 месеца и това е довело до драстичен скок на случаите на смърт от нелекувани хронични заболявания.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всяка жаба даси знае гьла нас нени интересуват други държави ние неви искаме никакви ваксини престанете долни лешояди няма да се ваксинира хората стига забрана за всички ваксини