Руски инфлуенсър суровоядец остави детето си да умре от глад

Бебето Космос е трябвало да се храни с енергия от слънцето
15 апр 2024 22:05, Инна Ангелова
107
Руски инфлуенсър суровоядец остави детето си да умре от глад
Снимка: Madlen Deutschenbaur от Pixabay

44-годишният руснак Максим Лютий,инфлуенсър и блогър, призна пред съда в Сочи, че е виновен за смъртта на едномесечния си син Космос.

Максим Лютий искал да отгледа детето си като го оставя да се храни само от "енергията на слънцето". Той също така многократно поливал бебето с леденостудена вода, защото вярвал, че това ще го закали, съобщават британски медии.

Бебето било изтощено и с пневмония. Преди да се признае за виновен пред съда, Лютий се опитал да набеди майката на детето за смрътта му.

Тя вече е осъдена на две години „възпитателна работа“. Съдът заключи, че тя също трябва да понесе част от отговорността, защото не е оказала никаква помощ на бебето. Мъжът обвинявал майката, че е страдала от дефицит на желязо в резултат на диетичните си избори, които са причинили смъртта на бебето. То тежало само 1,5 кг.

Максим Лютий, който се представя за веган в интернет и е привърженик на суровоядството, многократно се опитвал да спре Миронова да кърми бебето. Той искал малкият Космос да поглъща само слънчевите лъчи. Съседите описват Лютий като фанатик на суровата храна и твърдят, че е ръководител на клуб, свързан с култ. Сега се оказва обаче, че в ареста самият Лютий се храни с месо и тестени изделия, пренебрегвайки собствените си хранителни изисквания.

Когато Максим и Оксана най-после решили да заведат изключително слабото дете на лекар, вече било твърде късно. Бебето издъхва на 8 март 2023 г. на път за болницата.

Според свидетели руснакът искал да експериментира с детето си и да го превърне в съвременния Супермен.

"Той искаше да храни детето само със слънчева енергия, а след това да го представите на другите и да покаже, че този вид хранене е възможно“, казва свидетел в съда.

Люти е заплашен от присъда до осем години затвор и глоба за умишлено причиняване на тежка телесна повреда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: руснаквегансуровоядец
Още от Общество
Бежанска вълна, скъп петрол и Украйна на заден план - рискове след атаката в Израел
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
1
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 седмица
Да знаят копейкажиите какво ги чака при "РасиянскиЙ Мир"
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не трябва да се допуска лунатици да стават родители!
91
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Руски водкаджия. Нищо ново под слънцето.
90
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аналогични случаи имаше преди няколко години вИталия и САЩ.
89
0
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 1 седмица
Поредното доказателство, че суровоядството/веганството си е чисто сектанство. Няма нищо по-разумно и умерено от спазването на установените от преди повече от 2000 години от светата Православна Църква пости. Всичко друго е безумие и фанатизъм.
88
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Академик Денков остави цяла България да умре от глад. Защо няма статии за това?
87
0
 
8
 
! Отговори
Беселина преди 1 седмица
Горкото бебе, мир на невинната му душичка...
86
1
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Пак добре, че не го е изял. Човекоядството (людоедството на руски) е най-разпространено точно в Мордор. Там да убиеш и изядеш човек е нещо нормално. Четох една статия, събрали се трима да пият. Мъж и жена гаджета и някакъв техен приятел. Напили се, нещо се скарали и гаджетата утрепали човека. После му сготвили главата, а после и цялото тяло и го изяли. Имаше и снимки към статията. Така потресаваща мизepия дори и в Сомалия няма. Пропаднала нация, това е
85
6
 
4
 
! Отговори
Мх, зависи. преди 1 седмица
Въпрос на презентиране е. Тука го представят, че е ефект от това да си руснак. А простия факт, е че тия дето се водят по някакви моди за начин на живот са си доста чалнати изначало.
84
3
 
15
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 седмица
Типичен пример за руско-азиатски дивашки ценности.
83
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ега се оказва обаче, че в ареста самият Лютий се храни с месо и тестени изделия, пренебрегвайки собствените си хранителни изисквания " - ми няма слънце в килията, кво да яде
82
3
 
9
 
! Отговори
ясно като 2+2 преди 1 седмица
На такъв " интелигентен" руснак му даа калашника и му кажи да освобождава па тогава гледа Чечня, Грузия Армения Украйна и цялия съвременен свят.И му гледа сеира как пак ще преизбере Путин!
81
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те вярваха и на Кашпировски- докато избрани сираци станаха видни милионери/милиардери- вярно някои полетяха в небитието от тераси, прозорци, стълби...
80
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
отявлено става дума за психично болен човек. луди има навсякъде. пределно много може да се напише за лудите в западните държави, дето държат дъщерите си затворени, насилват ги с години наред и т.н.
79
2
 
10
 
! Отговори
VD преди 1 седмица
Не бива да махат газовите камери. На кого пречеха?
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този май много пъти е падал на главата си. Сега в затвора ще има да пада на гз си.
77
0
 
21
 
! Отговори
Дацо преди 1 седмица
Какви осем години !? Директно до стената и с калашника ! Светът трябва да се прочисти от такива *** !
76
0
 
34
 
! Отговори
някой преди 1 седмица
Горкото бебче, умряло е в мъки. Тоя откачангелиз трябва да лежи в затвора до живот. Това е углавно престъпление.
75
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Минутки за пропаганда? За един руски има 100 американски вършили уникални безумия, но те няма да излезнат в демократичната преса. Големия брат е казал да се пишат само негативни новини за Русия, нали сме прифронтова държава, скоро западните хитреци ще поискат да пращаме войници, да няма да пращат те я. В този смисъл не съм сигурен дали новината има капка истина или са свободни съчинения на отдел анализи към Пентагона?!?!
74
18
 
5
 
! Отговори
Хи хи преди 1 седмица
В Щатите тва е нормална практика, тия бездомници дето се търкалят на улицата всички се хранят директно със слънчева енергия ! Много са напред !