Прости истини за живота

"Идеалният партньор не съществува"
23 фев 2017 09:37, Михаела Лазарова
0
Прости истини за живота
снимка: outnow.ch

Животът е сложен, защото ние си го правим такъв. Свикнали сме непрекъснато да следваме стереотипи, които в крайна сметка ни правят нещастни. Има моменти, в които животът ни се струва труден и отчайващ. Не осъзнаваме колко по-лесно би ни било, ако просто прозрем някои очевидни истини, които ще ни помогнат да преминем през живота си като по вода.

„Придаваме излишно значение на живота си“

Излишният стремеж към преследване на някаква цел обикновено ни кара да се чувстваме зле. Ако проумеем, че можем да сме доволни от живота си, независимо че не ръководим голяма успешна компания, а сме просто продавачи в магазин, например, ще сме много по-щастливи и доволни от живота си.

Някои ще кажат, че това не е градивно, че е лошо да нямаш цел и да си доволен от мизерния си живот. Ние пък ще кажем – няма как всички да сме управленци, предприемачи, мениджъри, изобретатели и първенци. Ако всички бяхме с такива мащабни стремежи, как щяхме да живеем на тази планета?! Дори сега човечеството има предостатъчно проблеми, а камо ли ако всички имахме желание да управляваме света.

Ето защо просто трябва да сме благодарни, че ни има и че сме това, което сме. Проста истина, която дава криле.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари