Кои са признаците на здравословната мъжка енергия?

Tой знае, че няма от какво да се страхува
9
Кои са признаците на здравословната мъжка енергия?
Снимка: Istock

Всеки мъж носи своя индивидуална мъжка енергия. Тя влияе по различен начин върху връзката. Мъжката енергия е част от природата както на мъжете, така и на жените. Всеки носи частица от нея в личността си. Тя се проявява в различни ситуации. Мъжката енергия ни направлява в това как се отнасяме към живота, дали сме фокусирани и мотивирани да се движим напред или избираме да се носим по течението. Тя ни кара да преследваме целите си, диктува методите, които избираме. Повечето хора използват мъжката си енергия, когато се опитват да постигнат целите си, когато работят, когато общуват.

Мъжката енергия не се отнася толкова до физическите качества и данни на човек. Тя е отношение към околните и света. Това каква мъжка енергия носи един мъж определя неговото отношение към жените, към половинките му.

Как изглежда здравословната мъжка енергия?

Според yourtango.com, здравословната мъжка енергия е свързана с уважение и почтеност. Това е стъблото, което държи връзката здраво стъпила на земята. Тази енергия обаче не е ограничаваща. Тя допуска половинката да има своята свобода да прави това, което обича и което я прави щастлива.

За разлика от здравословната мъжественост, токсичната енергия във връзките се свързва с нездравословен фокус върху контрола и властта, надмощието над партньора. Погрешно се смята, че един мъж носи силна мъжественост и мъжка енергия, ако упражнява контрол над половинката си. Властта над другите определено не означава силна мъжка енергия, според психолози, цитирани от Yourtango.

Здравословната мъжка енергия е съсредоточена върху развитието на връзката, на отношенията, на вътрешната сила и самоконтрола, а не контрола над другите.

Нездравословните проявления на мъжката енергия най-често се коренят в това, че мъжете често са притискани да бъдат силни, да крият чувствата си, да приличат повече на мъже, дори когато са все още малки момчета. Това създава погрешно усещане, че те трябва да са твърди, сурови и дори понякога жестоки, за да бъдат уважавани. Такива мъже вярват, че проявата на чувства се свързва с женственост и слабост, което ги тласка към токсично поведение.

Кои са признаците на здравословната мъжка енергия?

1. Мъжът се чувства добре, дори когато показва слабостите и уязвимостта си.

Нужна е истинска смелост, сила и увереност, за да може един мъж да признае истинските си чувства без притеснения. Ако партньорът ви го прави, без да драматизира, разбира се, това показва здравословна мъжка енергия. Той е в мир със себе си, не се страхува да покаже уязвимост, защото не смята, че ще го критикувате за това. Знае, че го приемате такъв, какъвто е, а същевременно е в хармония със себе си. Уязвимостта всъщност показва голяма вътрешна сила.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


9
Още по темата: флиртлюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
7
 
! Отговори
Гумен сертификат преди 1 месец
След първите две ваксини, има сили и за бустерна доза.
1
1
 
8
 
! Отговори
Тези се гаврят с нас преди 1 месец
Хора бягайте в Европа, МВР и ДАНС се занимават масово с подслушване и воайорство- ще ви съсипят живота на вас и децата ви!Мислите ли че пускат само законни СРС, не използват ги масово за гаври и събиране на компромати за съседите си! В тези служби е пълно с любопитни жени и малко мастити фашизоиди мъже! Тези убиват!