Звездите, които страдат от безпокойство

Дженифър Лорънс и Кейт Мос са сред знаменитостите, които често изпадат в паника
3 яну 2014 20:31, Мария Дуковска
0
Звездите, които страдат от безпокойство
Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

 Дженифър Лорънс в момента е една от най-горещите актриси на Холивуд. Това се дължи както на наградата ѝ „Оскар“ за главна женска роля в „Наръчник на оптимиста“, така и заради участието ѝ във фантастичната поредица „Игрите на глада“.

Но и тя е момиче, което си има своите проблеми въпреки невероятния живот, който води. Освен това тя не се притеснява да си признава открито, че пътят ѝ към върха не е бил гладък и лек, и то не заради липсата на талант или късмет, а заради личните ѝ борби. Тя наскоро сподели пред френското списание „Madame Figaro“, че в пубертета е пила медикаменти за своята социална тревожност и хиперактивност.
 
Няколко известни личности са споделяли, че са имали нарушения в психичното си здраве, които са пречили на кариерите им. Вижте кои са другите 8 знаменитости, които са си признавали, че са се борили с различни видове тревожност като нервност, паника, фобии и други подобни:
 
Дарил Хана – Наскоро тя сподели, че е била диагностицирана с лека форма на аутизъм като дете и че ѝ е коствало страшно много усилия, за да се научи да се справя с вниманието в Холивуд. Дарил каза пред списание „People“ следното: „Никога не ми е било удобно да бъда център на внимание. Славата ме подлудяваше. Още от дете страдам от инвалидизираща срамежливост.“
 
Лена Дънам – Тя е успешна холивудска продуцентка, сценаристка, режисьорка и актриса, но също страда от социална тревожност и обсесивно-компулсивно разстройство, за които е пила лекарства. Наскоро Лена сподели, че се е справила с тези свои безпокойства благодарение на медитацията.
 
Оливия Мън – Красивата актриса е споделяла, че страда от трихотиломания (заболяване, което е свързано с неконтролируемо желание за скубане на косми от тялото), което си е вид обсесивно-компулсивно разстройство, изострящо се от стресовия начин на живот. Въпросното заболяване може да повлияе доста зле на външния вид на човек, защото жените, които страдат от него, са склонни да си скубят косата и миглите, а не ненужните косми от краката например.
 
Ким Бейсинджър – Бившата съпруга на Алек Болдуин разкри наскоро в документален филм за HBO, че е страдала от пристъпи на паника през целия си живот. Освен това тя има агорафобия (страх, изпитван при преминаване през големи открити пространства), заради която не е излизала от дома си в продължение на един месец.
 
Кейт Мос – Сексапилният британски супермодел може да изглежда така, сякаш винаги успява да запази самообладание, но уви, това не е така. Кейт е признавала, че е преживяла нервен срив и е пила успокоителни хапчета в продължение на седмици, за да може да изглежда спокойна по време на фотосесии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари