Реге-Жан Пейдж, Крис Хемсуърт... Кои са най-красивите мъже в света?

Актьорът от сериала „Бриджъртън“ има съвършено лице според нова класация
29 яну 2023 21:45, Теодора Драгоева
13
Реге-Жан Пейдж, Крис Хемсуърт... Кои са най-красивите мъже в света?
БГНЕС

Реге-Жан Пейдж, от хитовия британски сериал „Бриджъртън“, е най-красивият мъж в света според уравнението за „златното сечение“, създадено в Древна Гърция. 34-годишният актьор беше обявен за мъжа с най-перфектни черти на лицето, които се доближават най-много до представата на древните гърци за съвършенство.

 
Пейдж, който изигра ролята на Саймън Басет, херцога на Хейстингс в първия сезон на хитовия сериал на Netflix, има 93,65 процента съвпадение с въпросното гръцко златно сечение, което измерва физическото съвършенство.
 
Звездата от „Тор“ Крис Хемсуърт е втори в тази класация, като събира 93,53%, Майкъл Б. Джордан от „Черната пантера“ е трети с 93,46%, а певецът Хари Стайлс е четвърти с 92,30%.
 
Списъкът е съставен с помощта на най-новите компютъризирани техники за картографиране от козметичния хирург д-р Джулиан де Силва, който използва технологията в работата си.
 
Реге-Жан, който е със смесен произход – майка му е от Зимбабве, а баща му е британец, беше коронясан за най-красивия мъж в света, след като всички елементи на лицето му бяха измерени за физическо съвършенство, според адаптирана от учените математическа формула.
 
При въпросната формула се измерват дължината и ширината на нечие лице и след това резултатите се разделят.
 
Предпоставката е, че колкото по-близки са съотношенията на лице или тяло до числото 1,618 (Phi), толкова по-красиви стават те.
 
След това се правят измервания от линията на косата на челото до мястото между очите, от мястото между очите и дъното на носа и от дъното на носа до дъното на брадичката. Човек се смята за по-красив, ако числата са равни.
 
После се обръща внимание на симетрията и пропорцията на лицето. За да бъдете смятани за „красиви“ според златното сечение, дължината на ухото трябва да е равна на дължината на носа, а ширината на окото трябва да е равна на разстоянието между очите.
 
 
Д-р Де Силва, който ръководи Центъра за усъвършенствана козметична и пластична хирургия на лицето на Харли Стрийт, Лондон, обясни: „Тези чисто нови техники за компютърно картографиране ни позволяват да разрешим някои от мистериите за това какво прави някого физически красив и технологията е полезна при планиране на операция на пациенти“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Путин преди 1 година
След последните специални операции по разкрасяване- аз съм най-красив и най-висок!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този мяза на алахакбарец бре. Луди ли сте?
6
1
 
7
 
! Отговори
Нежен преди 1 година
Най-красиви са богатите програмисти от ДБ, ПП и Нексо.
5
0
 
5
 
! Отговори
Комоаньонка преди 1 година
Настимир е най-красив.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък моя син, хем е красавец, но и много умен. Вече е млад лекар и няма да се занимава с такива глупости...!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моят син е по-красив и е със синьо-зелени очи.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наш'те са си най-красиви!
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста се е променил критерия за красота