Килиън Мърфи бил на диета заради „Опенхаймер“

Ето повече за неговата роля и лишенията, на които се подложил
26 юли 2023 20:05, Дарена Найденова
5
Килиън Мърфи бил на диета заради „Опенхаймер“
БГНЕС

Филмът „Опенхаймер“ на Кристофър Нолан е едно от задължителните неща за гледане това лято.

Историята разказва за бащата на атомната бомба Робърт Опенхаймер, който е изигран от Килиън Мърфи, и ролята му в проекта „Манхатън“. Филмът е базиран на биографичната книга „Американският Прометей“, а актьорският състав е от истински холивудски бижута – Емили Блънт, Мат Деймън, Робър Дауни Джуниър, Флорънс Пю, Джош Хартнет, Кейси Афлек, Рами Малек, Кенет Брана и много други.
 
„Опенхаймер“ вече се радва на множество позитивни ревюта, като събра повече от 80 милиона долара в САЩ в дебютния си уикенд. Освен че историята на екрана е впечатляваща, то тази зад кадър също не отстъпва по нищо. Килиън Мърфи прави сериозни саможертви, за да влезе в ролята си на Робърт Опенхаймер, които са похвалени не само от филмовите критици, но и от известните му колеги.
 
Наскоро Емили Блънт разкри каква е била диетата на актьора, който напълно се посветил на работата си. Според нея, Мърфи е ял само по един бадем на ден, за да отслабне драстично и да създаде още по-достоверен образ на бащата на атомната бомба. Самият актьор признава за екстремната си диета, която сам си наложил преди и по време на снимките.
 
„Обожавам да играя с тялото си и Опенхаймер има много отличителна физика и фигура, които исках да пресъздам правилно. Трябваше да отслабна значително, като постоянно работехме с шивач, който да преправя дрехите. Самият Опенхаймер е бил много слаб, почти измършавял, съществувайки само на мартини и цигари“, разказва Мърфи пред New York Times през май. 

Звезда от сериала „Майк и Моли“ разказа за драстичното си отслабване

 

Don't Worry Darling – Напрежение между актьорите, забранени въпроси и лоши ревюта

 

 

Отдаденост на професията: Актьорите, които се научиха да пеят заради роля

Все пак актьорът казва, че стриктната диета не е нещо, което би препоръчал на всеки. По думите му, постепенно започваш да се вманиачаваш, което по никакъв начин не е здравословно. Той отказа да сподели точно колко килограма е свалил, защото не иска да отнема вниманието от самия филм и не иска да се превръща в централна тема в таблоидните издания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 9 месеца
Чакал си бомбичките над Япония за повечко екшън нали?
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Килиън е един изключителен актьор.
2
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Най-ценното на филма е, че е биографичен. Инак, има неща които не са представени ясно.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Филма е прехвален и действието буксува на място .