Първата година, втората... Как да не загасне любовта

Съветите на известната сексоложка Трейси Кокс
11 фев 2017 22:01,
32
Първата година, втората... Как да не загасне любовта
Снимка: Reuters

С наближаването на Свети Валентин Groupon провеждат проучване, което установява, че британските двойки "губят любовта" около четири години след като се съберат.

За да задържим романтиката, сексологът Трейси Кокс предлага своите съвети. От първата до шейсетата година Кокс предлага напътствия за това как да запазим пламъка на любовта. Съветите ѝ включват прекарване на повече време заедно, както и нови преживявания, които да ни изместят от комфортната зона...

Първа година

Ако нещата вървят добре и се чувстваме като по средата на меден месец, да се отпуснем и да се наслаждаваме, докато продължава. Нещо чувствено като масаж или спа за двама би било идеален подарък за Свети Валентин.

В този период всичко опира до физическата близост и разговорите, свързани с това колко невероятно е, че сме се открили един друг. Кое би било по-подходящо място да направим това от горещата вана или при пълното спокойствие и наслада след релаксиращ масаж?

Билет за шоу или събитие, което е след няколко месеца, също е чудесен подарък, тъй като по този начин демонстрираме вяра в бъдещето на връзката.

Втората година

Това е моментът, когато връзката вече преминава към по-сериозен етап. Може да заживеем заедно или да направим план това скоро да се случи. Трябва да внимаваме с това, което предстои – връзката преминава от забавна към "функционална". Спираме да планираме специалните неща и прекарваме повече време в рутината на ежедневието.

Двойките обикновено започват да се чувстват откъснати, появява се и усещането, сякаш любовта избледнява, но това не е така. Ако всичко, което правим заедно, е скучно и банално, започваме да мислим, че партньорът ни е скучен и банален.

Важно е да поддържаме забавната страна на връзката си, като избираме забавни и закачливи преживявания, като полет с хеликоптер, можем също да посетим комедиен клуб.

Вижте съвети за следващите години в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
6
 
! Отговори
РЬОНЕ преди 7 години
А защо си се омъжила за ученическата си любов? АМА ЧЕ СИ ГЛУПАВА!
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та той бе ученическата ми любов,просто той завърши после морското училище ,а аз икономик.университет и бяхме бедни,сега като сме богати какво променя нещата и какво дращя тук и защо..
25
2
 
5
 
! Отговори
ф преди 7 години
До 24А ти защо си избра моряк? Защо не си избра някой клошар и да се обичате? Пак заради парите нали???
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Индианец,пий една чаша и за мен,аз обаче не знам дали ще мога да живея с компромиси..А морето е голямо ,дълбоко и безкрайно студено
23
1
 
10
 
! Отговори
Indianec v BG преди 7 години
"Моряшките" жени трябва да са приели факта, че няма абсолютно щастие и балансират между уредения живот и чувствата си. С времето нещата изкристализират и се изправяш пред въпроса, доколко можеш да продължиш с компромисите. Намериш ли отговора, ще намериш и пътя. Остава да си осигуриш и средствата, за да тръгнеш по него. Да пием за тези, които вече вървят по избрания път!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да,така се оказа!
21
3
 
4
 
! Отговори
РЬОНЕ преди 7 години
Жено моряшка, АМА ЧЕ СИ ГЛУПАВА!
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не вярвайте на мъжа си,днес разбрах ,че ме е мамил след 31г брак и представете си аз като моряшка жена му бях вярна ,просто дойде рекламен имейл от хотелска верига от Далас и с рекламните банери от Пей Пал въпреки интелигентното му криене и криптиране навързах нещата,човек все ще изпусне нещо и всичко в мен се счупи..Много боли след като си обичал някого безрезервно 32 години.
19
3
 
12
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Свършат ли парите на мъжа и веднага жената се ориентира към друг такъв, с пари който е. И така докато одъртее. Ако пък случайно се омъжи, въпросната жена, трябва да знае че като свършат парите на мъжа и започне да се оглежда за любовник с пари, да ще си намери, но е любовник. Мъжа й като разбере и остава на улицата. Да не си мисли че любовника ще я прибере и ще се грижи за нея, ама изобщо. Тъй че жените са най прецакани, щото са златотърсачки. Така че докато не си променят вижданията са аут...
18
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато преживяваме остра влюбеност, в кръвта ни постъпва целият хормонален коктейл: допамин, предизвикващ пристъп на щастие; фенилетиламин, отговарящ за възбудата; серотонин, държащ емоциите в подем; и норадреналин, създаващ усещане за всемогъщество. Съответно, за любовта или псевдолюбовните разстройства в организма отговарят други хормони. Мъжете са полигамни.Любовта при тях продължава от година до три. Мъжете са допаминозависими, живеещи по схемата страст охлаждане раздяла.
17
0
 
15
 
! Отговори
Роксана преди 7 години
Една връзка се развива,което е нормално... след пика идва спад.... вече зависи дали имат деца,работа,общи приятели...Но,човек се променя с времето
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да! И тази тяхна обич им носи. Три деца. И седем внука.
15
6
 
13
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Преди много години Баба ми и Дядо ми са имали НИЩО..... Но заедно са сътворили много, защото са се Обичали... Сега всеки разчита на другия. М...А...Й...Н...А...Т...А... ви.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА 100% ОТ РАЗВОДИТЕ, РАЗДЕЛИТЕ СЕ ДЪЛЖИ НА ТОЗИ ФАКТ!!!
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това означава, че е плачевно. На 200% от жените в бг-то са без работа. Разчитат на голите доходи на мъжа от 700 лева. Жените са спрели да желаят да изглеждат добре, да се грижат за себе си. Имат много ниско самочувствие и липса на социална среда. И секс с мъжете не им се прави от прекомерната финансова зависимост към тях. И са под постоянен стрес, заплашени че ако много не се отдават, са на улицата.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според теб свършат ли парите на жената и всичко Преключва.
11
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук говорят за мъже. Жени.., жените обичат пари и чувствен секс. Ако и мъжа го харесва и се зародила някаква обич и любов във времето са си попаднали на мерака идеално. Има и друг момент първо се влюбва в него, след това разбира че е въшлив от пари. Трети момент обича парите му, към него има изключителни страхопочитания.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да сте виждали тъжни жени, с много пари? А вижда ли ли сте жени с малко пари, които са щастливи? Ха ха ха ха ха....
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да се извиняваш всеки път заради чувствата си с финансовата си неудоволетвореност. Ако, започнеш да назоваваш собствените си мисли и чувства с истинските им имена ще ти е по - лесно.
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите нямат общо, нека бъдем реалисти. Тук става въпрос за чувства. А финансовата част е извинение. Простичко казано. Ако някой държи на теб има чувства към теб истински. Парите нямат място в тези отношения. Ако имате общи интереси, хоби в които парите са "златното ключе" във вашите взаимоотношения е друго ниво на връзка. Той Борис е ползвал Ирина в своите сделки, въпреки, че тя го е обичала със сърце. При него всичко е било пари, власт, кариера.