Когато теглото се превръща в мания, фикс идея...

Не използвайте кантара всекидневно, съветват специалисти
5 юни 2017 19:45, Екип на Tialoto.bg
4
Когато теглото се превръща в мания, фикс идея...
Снимка: Flickr.com

Ако сте обсебени от теглото си, със сигурност притежавате кантар, който експлоатирате ежедневно. Качването на кантара се превръща в механично действие, което обаче може сериозно да обърка психиката ви, когато не го правите правилно.

Ето и кои са най-честите и несъзнателни грешки при теглене:

1. Мерите се всеки ден?

Препоръчително е да се мерите веднъж в седмицата, а не всеки ден. Това води до обсебеност и е напълно нездравословно.

2. Веднага след тренировка

Един литър вода е равен на един килограм. При тренировка губите много вода (особено ако е по-интензивна) и така се заблуждавате, че сте отслабнали.

3. Теглите се на чужд кантар

Едно от златните правила при следене на теглото е, че трябва да се мерите на един и същи кантар. Всеки уред има собствени настройки, които може да показват различни резултати от реалните.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: диетакантартренировка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
На тати шопарите!
3
1
 
4
 
! Отговори
До смЕх преди 6 години
Колкото и невероятно да ти изглежда този път не са сгафили, а са превели правилно статията. Наистина 1 литър вода тежи точно 1 килограм.
2
1
 
0
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
"Един литър вода е равен на един килограм." - феноменално, хахахаха:)))) Скоро по-голяма глупост не бях чел:) Бравос на "екипа на Тялото", за уволнение сте всички,...
1
4
 
5
 
! Отговори
Охх преди 6 години
И Американците имат мания с теглото, всеки ден се тъпчат с МакДоналдс и постепенно гледат как стрелката на кантара наближава 200кг. Щастие!Тук тюлените на по 20г вече тежат колкото двама мъже на средна възраст в България но какво да се прави ГМО-то е просто толкова вкусно.Момичета на 11 с по-големи бюстове от средностатистическа Българска фолк певица.Учи се Българино и копувай произведено в България натурални неща. Бабе седи на пазара и продава натурални домати за 2-3 лв кило а в САЩ кухи ГМО доматки без вкус са $3 половин кило.