Слушай мама и тати - съветите им са правилни!

Кога трябва да обърнем внимание на съветите на родителите?
12 юли 2017 20:21, Eкип на Teenproblem
5
Слушай мама и тати - съветите им са правилни!
Снимка: Instagram

Често пъти изпадаме в ситуации, в които си мислим, че все не ни върви, че все се случва на нас и общо казано, че щастието все ни отбягва.

Често родителите ни се бъркат в решенията, в избора на половинка, приятели и пр., особено, когато сме в тийнейджърска възраст. Често това ни вбесява и не се замисляме върху смисъла на съветите, които изричат родителите ни.

Те винаги се обосновават, когато казват нещо, различно от нашите действия и мнения, но често не се вслушваме в тях. В такива моменти мислим само и единствено за това как някой ни противоречи за всичко без да осъзнаем, че сме в крехка възраст, в която родителите се опитват да ни предпазят от нас самите.
Разбира се, човек трябва да се опари, за да се научи, но опарването не значи тръгване по лош път, а това контролират именно родителите.

Колко често, когато сте били тийнейджъри, сте се вслушвали неизменно в майчините съвети и колко пъти сте се ядосвали, когато майка ви ви каже, че този човек не е за вас. Със сигурност вторите случаи са по-често срещани като върнете лентата назад. В тази възраст вие сте емоционални и самоуверени, смятате, че сте достатъчно пораснали и можете и имате право да вършите, каквото ви хрумне. А в един момент познайте кой почуква на вратата? Разумът.

Още за съветите на родителите можете да прочетете в TeenProblem.net

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: семействосъвети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
от 3 преди 6 години
Умението да се измъквате от самосбъдващи пророчества, е трудна работа за тинейджър но не е проблем за родителите които имат и опита и мъдростта, И точно това е голямата сила на родителите.Това умение всъщност е истинския съвет на родителите, а не онези които ти казват аз искам от теб да направиш така и така.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
когато майка ви ви каже, че този човек не е за вас, тогава при най малка пречка ще се пречупите и ще се откажете , и ще си спомните за думите на майка си , разбира се за всеки човек е важно да вярва в майка си.Това се нарича самосбъдващи пророчества.И разбира се че родителите винаги са прави.По принцип за всяка майка нейното дете е най важно и няма чуждо дете достойно за нейното.Така че това е най нормалното нещо.
2
2
 
3
 
! Отговори
сб преди 6 години
Детето иска да сподели с родителите си. Добре! Но родителите не го изслушват. Няма я връзката между тях. Детето не е разбрано. Резултат: детето се учи по метода на опита и грешката. Не смея да помисля, че повечето грешат
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако родителите не си казват мнението, е лош признак.