Бъркани, "на очи" - как да приготвим идеалните яйца?

Главен готвач съветва: За варене използвайте по-престояли
12
Бъркани, "на очи" - как да приготвим идеалните яйца?
Снимка: flickr

Главен готвач в британски хотел даде съвети как да приготвим идеалните яйца, съобщи в. "Дейли мейл".

Шей Купър от хотел "Горинг" в Лондон препоръчва да използваме пресни яйца, ако искаме да ги приготвим на очи.
"Колкото по-стари са яйцата, толкова по-рохкав става белтъкът", каза той.

Много хора използват бял винен оцет, за да не се разделят белтъците. Според шеф Купър трябва да добавим много малко количество от него, ако не искаме белтъкът да се свие и жълтъците да се готвят по-дълго.

За бъркани яйца е важно те да бъдат предварително разбити в купа до постигането на равномерен цвят и пухкавост. Специалистът в кухнята съветва да ги свалим от котлона, малко преди да ни се сторят готови.

Ако искаме да си приготвим рохко яйце, трябва да го варим 3 минути. Ако желаем само вътрешността на жълтъка да е рохкава, го варим 4 минути, а за постигането на твърдо сварено яйце са необходими 7 минути.

Също така е добре за варене да използваме по-престояли яйца, защото пресните се белят по-трудно, добави главен готвач Шей Купър. (БТА)


12
Още по темата: яйцахраниГотвене
Още от Ако щете - вярвайте
3 начина да кажем "Обичам те"
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ути: Най-важно е да лееекинко да ръснете малко фипронилче.
9
0
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 седмица
Сгорещяваме тиган с мазнина. Пускаме си яйцата вътре. Очите сами падат. Това е!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гошу, ти си на жриците, какво по-хубаво.
7
5
 
14
 
! Отговори
консерва преди 1 седмица
фипронил, фипронил, който не яде,
той голям, не ще да порасте, еее...
6
1
 
18
 
! Отговори
Гошу преди 1 седмица
Абсолютно нищо ново не прочетох в статията. Значи ставам за шеф на яйцата в някой ресторант :)))
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Идеалните са по панагюрски!
Британците имат ли кухня или всичко са научили от франсетата?
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По панагюрски, приготвени от люта панагюрска мома
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не съм готвач ама така написани нещата веднага предизвикват в мен няколко въпроса. Някой дава ли си сметка, че хранителните навици на англичаните нямат много общо с тези по нашите ширини? Оставянето на сурови или леко сурови яйца не Ви ли заплашва от прихващане на някои болести? И за накрая ако сложите яйца в завряла вода и ги варите 7 минути резултатът, който ще получите е посинели яйца(но пък твърдо сварени)
2
1
 
19
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 1 седмица
Все съвети които ги знаеме, яйчарите.
Дайте нещо ново бе, шефове!
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Едно време викаха "шеф" на началниците, а сега на готвачите.