5 навика, които помрачават и най-щастливите връзки

Говорите с всички за партньора си освен с него самия
15
5 навика, които помрачават и най-щастливите връзки
Снимка: istock

В стремежа си да се чувстваме добре и щастливи във връзките си понякога сме склонни да допускаме много грешки, водещи тъкмо към обратното. Искаме най-доброто за себе си и за да го постигнем по пътя правим редица грешни ходове, които могат да ни донесат всичко друго, но не и щастие и хармония.

Кои са вредните навици, които могат да помрачат и най-щастливата връзка?

Непрекъснато се съмнявате в партньора си

Съмнението може да ви изяде отвътре. То може да прерасне в болестна ревност, която да замъглява преценката ви и да ви тласка към необмислени и пагубни действия спрямо партньора ви. Непрестанното съмнение, че той ви мами, създава постоянно нарастващи безпокойство и тревожност, които не само влияят негативно на нервната система и емоциите ви, но и отравят връзката ви.

Говорите с всички за партньора си освен с него самия

Никой не е идеален и това е факт. Дори най-добрият партньор може да има своите недостатъци, които да ви дразнят. Вместо да ги обсъждате с приятели и близки обаче е редно да говорите с него за тях. Това ще ви помогне да изгладите различията и да изградите по-стабилно доверие помежду ви. Бъдете отворени също и към неговите критики. Открийте консенсус по въпросите, които ви тормозят, а не ги търсете извън връзката ви. Това ще я съсипе, особено когато половинката ви разбере, че личните ви проблеми са публично достояние. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
147 преди 4 години
До АнонименЗабелязвам тенденция на лансиране на аутистично поведение - тоест не общувай с хора които не са от личния ти кръг от приятели, не изказвай мнение, само гледай и слушай. Е, ние на този борд (днес.бг) не сме от тях, како Сийке :)
8
2
 
4
 
! Отговори
На 70 преди 4 години
Нашата връзка я съсипаха връзки с други жени,лъжи,а сега на стари години започнах да намирам алкохол скрит в стаята в която спи.Като вляза ме гони под предлог че гледа телевизия.Като го хвана става агресивен,започва да измисля и да крещи,,Дай ми шишето",за да не го помириша.Не ми посяга,помага ,когато не е на работа,дори върши неща,които други мъже не правят.Има визше образование,а не млже да си изтегли пари от картата,за всичко разчита на мен,не поема никаква инициатива,обща култура нула.
7
3
 
7
 
! Отговори
до Минко преди 4 години
Абе ти да не си някакъв мутант? Поне 5 години все си на 47. Още няколко годинки и това в гащите ти за нищо няма да става. Простата как ти е? Само авторката на статията - Михаела Лазарова е по-зле от тебе. Това да изравяш стари броеве на космопитан от торенти и да ги превеждаш. Че и да се подписваш с твоето име. Минко - ти си по-добре от тая.
6
2
 
13
 
! Отговори
:))))) преди 4 години
До Минко 47 год ергенТи не извъртай по килифарски. Откога те питаме, кога най-после ще навършиш 48 г., но ти не казваш! Вече от няколко години се подвизаваш тук и все си на 47 г.
5
5
 
11
 
! Отговори
Житейски наблюдения преди 4 години
Навикът редовно да се кръшка ще развали и най-добрата връзка.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минко 57 год йерген
3
11
 
7
 
! Отговори
Минко преди 4 години
Не случайно си ерген, така си се подредил сам, може би проблеми в детството, може мaйка ти да е виновна, но не е оправдание голям си вече
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато не си наясно в какво точно се състои партньорството ви. Например той си е изчислил, че става дума за едно, пък ти си мислиш за нещо по-всеобхватно.
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говорите с всички..Това лошо ли е?Ако искаме ще говорим ако искаме няма да говорим.Живеем в свободна държава а не в някакъв робовладелски строй.Обикновено тия дето се радват на голямо мълчание са некви престъпници които ги е страх от затвор или разни *** с по 2-3 думи в речникът.