6 причини защо да започнете ставате рано сутрин

Какви са предимствата?
29 авг 2021 22:44, Екип на Tialoto.bg
22
6 причини защо да започнете ставате рано сутрин
Снимка: Istockphoto

Обичате ли да си поспивате или ставате по-рано?  Всеки човек има индивидуален режим на живот и сън, но ако предпочитате да лягате и ставате късно може да преосмислите този свой навик. Телата ни са създадени така че да произвеждат повече мелатонин, когато се стъмни и да са по-енергизирани на светло. Ето защо е добра идея да се възползвате по-умело от дневната светлина и това не е всичко. Има още куп причини да ставате по-рано:

Подобрени организаторски умения

Вашите ранни сутрешни часове са най-продуктивните часове на деня, защото разполагате с време за себе си без никакви външни разсейващи фактори. Можете да изпълните всяка задача по-бързо, защото сте най-фокусирани и това е идеалното време, за да планирате деня си. 

Развивате по-здравословни навици

Ако започнете да ставате по-рано, ще имате и повече време да си правите здравословна и пълноценна закуска и дори да тренирате. И двете неща са важни, за да се радвате на пълноценно здраве, тонус и достатъчно енергия през деня. 

Избягвате трафика 

Пътуването до офиса е едно от най-досадните и неприятни неща, особено при голям трафик. Ако започнете да ставате по-рано, можете да избегнете трафика като тръгвате малко по-рано за офиса. 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: ранно ставане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
За какво спане говорим?!Той, моя малкия Сюлейманчо още в ранни зори облещил очи,надянал льскавата германска каска,седнал здраво на двата крьгли фундамента и чака с нетьрпение Айшето да направи някакво непредпазливо движение...Е,какво да го ограничиш такьв палавник?!
11
0
 
5
 
! Отговори
-|- преди 2 години
"6 причини защо да започнете ставате рано сутрин"или"6 причини защо да започнете да ставате рано сутрин"Редакторът спи и похърква, отново
10
0
 
3
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Всеки е различен. Аз примерно мога да легна в 3, да стана в 10 и да се чувствам чудесно. Но ако легна в 22 ч. и стана в 6, цял ден ми е криво и не съм така работоспособна. Нали имаше хора-сови и хора-чучулиги, пак в такива измислени статии съм го чела.
9
2
 
3
 
! Отговори
Селски тарикат преди 2 години
Двойно гражданство е нещо средно между Батман и Рамбо "първа кръв". Дай 5 нати 3 селджя бои
8
0
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
И първокласниците не изяждат цяла дума!Ама някои неграмотни журналисти го правят постоянно.
7
1
 
2
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
До 4 - И аз като теб имах проблеми с ранното ставане, но като започнах да работя след обед се научих да спя по няколко пъти на ден. Сега редонво заспивам към 1-2 сутрин, ставам в 6-7, тренирам или играя електронни игри, пуша лягам си в 9, будя се 11-12, хапвам, пуша, към 14 пак заспивам, почвам работа към 16-17 и ако съм късметлия си правя още 5-6 power nap-a за по 10 минути. На 30 съм, предполагам, че като навърша 40 ще съм се научил да спя двойно повече пъти. Обожавам да спя, хоби ми е.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6.Не аз избягвам срещата с тъщата а точно обратното.Като ме види как съм се надървил и почва да се кръсти,отстъпквайки на задна.Инак и тъста не мой я спаси.И все търтаносва на жената ,че не си "гледала работата"в къщи.
5
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като проследих резултатите от изборите наживо, ясно се разбра, че избирателите на ИТН стават след 12 часа, обаче са сигурни, че ще ни решат проблемите и ще ни оправят. Боже господи, та той лидера им му двам точно две седмици ставане в 5 сутринта и обикаляне и в хвърлил топа, но иначе по фейсбук е силен. лелеле какви хора има.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми чи той,моя малкия,винаги става сутрин,преди мен.
3
0
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
БЛАГОДАРЯ
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужасно се чувствам сутрин, напрово ми е лошо. Затова работя от обяд, как не съм се сетила толкова години и се мъчех години наред. В крайна сметка всеки човек е различен, живеем в гъвкаво време. Сутрин се наспивам, после свършвам доста неща и следобеда, като съм най-активна аз съм на работа.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ще плагиатствате от чужди медии, поне се научете да ползвате Гугъл преводача интелигентно и професионално. "Причини защо да...' не е на български. Излагате секато кифладжии.