"София диша" тръгва по "Московска"

Летният градски фест продължава на 14 август
Обновена: 12 авг 2016 13:23 | 12 авг 2016 11:52, Петя Славова
1

София диша 2016 продължава тази неделя на ул. "Московска" с акцент върху културната програма и в подкрепа на младите български таланти.

На 14 август мултижанровният фестивал за градска култура – София Диша продължава на улица "Московка".

Централната софийска улица ще бъде превърната в пешеходна зона и следваща локация на градския празник, от паметника на В. Левски до ул. "Г. С. Раковски", от 16:00 до 22:00 часа.

Тази неделя може да видите изложба - склуптора на Златин Орлов и Румен Панайотов, на пресечната улица "Париж" 1.

Двамата автори ще покажат творби изпълнени в камък и метал в екстериорна среда. Златин Орлов е преподавател в Националната художествена академия, работи в областта на съвременната метална пластика, негова творба е част от постоянната експозиция на Националната художествена галерия.  Румен Панайотов е съвременен български автор, който работи в сферата на пластичните изкуства, а негови творби са част от колекциите на европейски компании и институции.

Част от представянето на младите, български творци, е и инсталацията на Стела Ганчева – "Болка". Обектите са изработени са от дърво, хартия, пластмаса, плексиглас, гума и др., с идеята за създаване на съвременна пластика и нови перспективи. Чрез материалите, които използва Стела Гечева показва връзкатa между прозрачното и плътното, тежестта и лекотата, здравината и крехкостта. Точно, както са направени човешкият ум и тяло.

По време на фестивала ще слушаме музика от Sound Ninja, които ще представят мобилно, музикално студио, в което ще демонстрират най-новите техники и програми за индивидуално и споделено музициране. Sound Ninja Music Academy е първата и единствена по рода си академия по софтуерно продуциране на музика, миксиране, DJ-инг и контролери в България.

Отново ще има литературни четения и представяния на млади, български писатели от издателство Колибри и издателство Асеневци. Бързи езикови умения по български и немски език устаниците ще получат, ако се включите в работилницита на Lingucards, а най-новата лятна програма на световната мрежа за късометражно кино Future Shorts ще има три прожекции по време на фестивала – от 16:00, 18:00 и 20:00 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По Московска София диша, но по Витошка се задъхва..... Особено около Лъвов мост.